Atnaujins dalį Klaipėdos vaikų ligoninės

Sveikata

Savivaldybės valdoma Klaipėdos vaikų ligoninė paskelbė, kad ieško statybininkų dalies savo pastatų, Kristijono Donelaičio g. 7 ir 9, pirmųjų aukštų kapitaliniam remontui. Statybos metu ligoninės veikla nebus stabdoma. Teigiama, jog statybos darbai bus atliekami veikiančiame objekte.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Viešojo pirkimo skelbime nurodoma, kad per remontuojamą objektą einantis bendras koridorius darbų vykdymo metu nebus uždarytas, o remonto darbai galės būti vykdomi visomis savaitės dienomis, tačiau tik nuo 8 iki 18 val.

Iš viso ligoninė turi tris pastatus, kurie statyti 1902, 1925 ir 1934 metais ir kurie vėliau buvo sujungti į vieną kompleksą, turintį kultūros paveldo objekto statusą. Jie kapitaliai buvo remontuoti 1960 ir 2012-2013 metais.

Kapitalinio remonto techninį projektą šiais metais baigė rengti Dainoros Abelkienės projektavimo firma. Projekte taip apibrėžta kapitalinio remonto esmė: „Sublokuotuose (sujungtuose) gydymo paskirties pastatuose esančių dalies vidaus patalpų perplanavimas, platinant ir įrengiant naujas angas nešančiose vidaus mūro sienose, įrengiant naujas gipso-kartono pertvaras”.

Ligoninė laukia statybininkų pasiūlymų iki spalio pabaigos ir tikisi, kad pasirašius sutartį numatytas remontas gali būti baigtas per 3-4 mėnesius. Baldai suremontuotoms patalpoms bus perkami atskirai. Kapitalinis remontas bus atliktas ligoninės lėšomis.

INFORMACIJA

Pernai pavasarį Klaipėdos miesto savivaldybei nusprendus neatlygintinai perduoti Klaipėdos universitetinę ligoninę Sveikatos apsaugos ministerijai, ekspertai siūlė taip pat pasielgti ir su Vaikų ligonine. Tačiau vietos politikai tokiam sprendimui nepritarė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Sveikata

KKT prisidėjo prie jaukesnės aplinkos sukūrimo Vaikų ligoninėje

„Šiais metais minėdami įmonės 30 metų veiklos jubiliejų nusprendėme savo dėmesį sutelkti ir į socialinius projektus, kurie džiugintų visuomenę ir ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This