Greičiausiai atvyko autobuso keleiviai

Fotoreportažai, Transportas

Ketvirtadienio rytą Klaipėdoje jau 15 kartą atliktas eksperimentas, kurio metu aiškinamasi, kuris keliavimo būdas leidžia rytinio piko metu greičiausiai nukakti iš pietinės miesto dalies iki Klaipėdos universiteto miestelio. Tai daugiausiai dėmesio kasmet sulaukiantis Judriosios savaitės renginys uostamiestyje.

Organizatorių nuotr.

Studentai vėl judėjo beveik 8 kilometrų trasa nuo Smiltelės stotelės iki KU rektorato. Buvo lenktyniaujama aštuoniais judėjimo būdais: maršrutiniu taksi ir autobusu-ekspresu, paspirtuku, automobiliu ir elektromobiliu, dviračiu, elektriniu triračiu neįgaliojo vežimėliu bei bėgte.

Šiomis lenktynėmis nėra siekiama kokių nors rekordų – tiesiog realiomis sąlygomis įvertinamas miesto infrastruktūros patogumas įvairioms transporto rūšims.

Šių metų lenktynių vinis – neįgaliojo, atkarpą įveikusio elektriniu triračiu, dalyvavimas. Šį lenktynių dalyvį, jau nebe studentą, įtraukti pasiūlė patys studentai. Ir jo rezultatas tikrai neblogas.

Neįprastai ilgai šį kartą važiavo maršrutinio taksi keleivė. Atvažiavo mikroautobusas jau vėluodamas, nes prieš atvažiuodamas dažnai stojo, rinkdamas keleivius. Vėliau dažnai stojo juos išleisdamas. Galima daryti išvadą, jog maršrutinis taksi laiko pranašumą prieš autobusą turi ne piko laikais, kai jam neprireikia stoti kiekvienoje stotelėje.

Automobilio su vidaus degimo varikliu kelionės trukmę sąlygojo ilgesnė trasa aplenkiant Tiltų gatvę bei bendros eismo sąlygos.

Glaudi laike lenktynių lyderių grupė (tarp 1 ir 4 vietos yra tik trijų minučių skirtumas) rodo, kad Klaipėdoje greičiausias kelionės būdas piko metu yra elektrinis paspirtukas, dviratis, elektromobilis ir ekspreso autobusas. Ir jeigu elektromobilį ne kiekvienas gali įpirkti ir išlaikyti, tai kiti trys pasirinkimai yra prieinami daugumai.

Lenktynės nuo starto iki apdovanojimų ceremonijos buvo transliuojamos gyvai, pasižiūrėti šią laidą čia.

3 Comments

  1. Nereikia Propagandos

    Važiavau savo automobiliu kiek tik trauke.Atvažiavau pirmas.

    Reply
  2. Rimas

    Vienas dalyvis pagal šukuosena,ir ūsus ,labai panašus į Tarasą Bulba.

    Reply
  3. Asd

    Įdomiai lentelėje išrikiuoti rezultatai:
    – ne pagal greitį, o… kažkaip
    – Nr.3 atsirado du kartus
    – Nr.5 iš vis kažkur dingo

    Gal sutvarkykit lentelę ir įdėkit aiškesnę?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Prašymas dėl vietų automobiliams – vienu paspaudimu

Pateikti prašymą dėl papildomos aikštelės automobiliams įrengimo klaipėdiečiams bus patogiau. Savivaldybė skelbia, jog jos interneto svetainėje sukurta nauja elektroninė paslauga ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sankryžoje partrenkė moterį ir mergaitę

Policija pranešė, kad pirmadienį, apie 11.38 val., Klaipėdoje, Smiltelės ir I. Simonaitytės gatvių sankryžoje, reguliuojamoje šviesoforais, automobilis „Toyota Yaris“, kurį ...
2023-07-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Nuomonės

Niekur nevedantys dviračių takai - kad būtų ką remontuoti?

Nesu iš tų, kuri labai keiktų uostamiesčio dviračių takus, nors jais šiltuoju metų laiku naudojuosi gana dažnai. Kaip bežiūrėtum, tačiau ...
2022-07-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This