Iš „Begos” per Klaipėdos centrą – dar du sunkiasvoriai kroviniai

Svarbu, Transportas

Rugsėjo 28 -29 dienomis iš Klaipėdos jūrų krovinių kompanijos UAB „Bega“ teritorijos, Nemuno g. 2B, per miesto centrą norima pervežti dar du didžiagabaričius krovinius.

Juos planuojama vežti tuo pačius maršrutu, kuriuo anksčiau vežtas rekordinio 1528 tonų svorio krovinys į Mažeikių naftos perdirbimo įmonę: Minijos, Sausio 15-osios ir Tilžės gatvėmis. Krovinio vežėjas – ta pati  UAB „Mammoet Baltic“.

Vieno krovinio – šiluminio separatorius SP1001 (angl. Hot Separator), skaičiuojant kartu su transporto priemonėmis, ilgis – 46,84 m, plotis – 6,53 m, aukštis – 8,02 m, svoris 473,27 tonos.

Kito krovinio – vakuuminės kolonos K1024 (angl. Vacuum Column), skaičiuojant kartu su transporto priemonėmis, ilgis – 76,29 m, plotis – 5,99 m, aukštis – 8,06 m, svoris 288,2 tonos.

Šį klausimą ketvirtadienį svarsčiusi savivaldybės Eismo saugumo komisija pritarė tam, kad minėti kroviniai galėtų judėti per miestą.

O dieną prieš dėl panašaus pobūdžio krovinių vežimo karšta diskusija kilo per Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdį. Politikai, o ypač Vidmantas Dambrauskas, piktinosi, kad vežėjai niokoja savivaldybės turtą, samdydami darbams pigiausius rangovus, o ne savivaldybės įmones.

„Klaipėdos paslaugų” vadui pasišiaušė plaukai”, – piktinosi vežėjų veiksmais V. Dambrauskas, turėdamas omenyje Vaidą Ramanauską, UAB „Klaipėdos paslaugos” generalinį direktorių.

Komitetas svarstė nestandartinių krovinių vežimo per uostamiestį tvarkos pakeitimus. 

„Atvira Klaipėda” anksčiau pranešė, kad milžinišką įrenginį, skirtą „Orlen Lietuva” gamyklai, buvo pasirinkta iškrauti ne pietinėje uosto dalyje, kaip įprasta didžiulių negabaritinių krovinių atveju.

Jis buvo atplukdytas į bendrovę „Bega”, nes buvo nustatyta, jog miesto pietuose esantis tiltas neatlaikytų tokio svorio, o šiaurinėje miesto dalyje tektų kirsti medžius. 7,4 m aukščio krovinys iš Klaipėdos uosto buvo vežamas Minijos, Sausio 15-osios ir Tilžės gatvėmis.

Vėliau pranešta, jog gatvių dangai krovinio vežimo metu padarytą žalą ketina atlyginti „Orlen Lietuva”.

2 Comments

  1. Anonimas

    Cia toks nacionalinis sportas, isrengti naujai infrastruktūrą, asfalto kelius ir juos naikintis su subkiasvoriais kroviniais? Vezkite kaip anksciau uz miesto ribų aplinkeliais.

    Reply
  2. DARIUS

    Koks tiltas neatlaikys, ar Jurininku pr., ten apylanka padaryta nuo praeito vezimo?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Naujam prekybos centrui – raudona šviesa 

Leidimas vietoje buvusių Prekybos uosto kultūros rūmų J. Janonio gatvėje statyti prekybos centrą negali būti išduotas kol nebus parengtas nepriklausomas ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Transportas

Dėl padėties Teatro gatvėje - revoliucinės nuotaikos

„Arba kavinėms leidimus atimti – daryti revoliuciją”, – gynė Klaipėdos vicemeras Algirdas Kamarauskas savivaldybės sprendimą Teatro gatvėje leisti automobilius statyti ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Dėl senosios Klaipėdos pirties likimo - idėjų lietus

„Tai reikia ją padaryti visiškai nemokama”, – trečiadienį Klaipėdos miesto tarybos Finansų ir ekonomikos komiteto posėdžio metu pasiūlė konservatorius Aidas ...
2024-04-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This