Įspėja apie naują sukčiavimo būdą: žinutes siunčia pažįstami

Konsultacijos

Trečiadienį į Palangos policijos pareigūnus kreipėsi 66 metų moteris, kuri nurodė, kad tą pačią dieną per vieno socialinio tinklo bendravimo programėlę gavo pranešimą iš pažįstamos moters, kuri pasiūlė sudalyvauti loterijoje, nes jai neva pasisekė ir ji laimėjo pinigų.

Asociatyvi Pixabay.com nuotr.

Moteris, manydama, kad bendrauja su drauge, atskleidė mokėjimo kortelės duomenis, suvedė reikalaujamus kodus, o po to pastebėjo, kad iš jos banko sąskaitos apgaulės būdu yra pasisavinti 1788 eurai.

Nusikaltimus elektroninėje erdvėje tiriančių pareigūnų duomenimis, yra ir daugiau kituose Klaipėdos apskrities miestuose tokiu būdu nukentėjusių asmenų.

Pareigūnai žmones ragina būti itin atidžiais – net ir iš neva pažįstamo asmens gavus pranešimą, patariama susisiekti su tuo žmogumi kitu būdu ir pasitikrinti, ar jį siuntė tikrai jis, ypač jei yra prašoma atskleisti asmeninius duomenis, prisijungimo prie elektroninės bankininkystės kodus ar patvirtinti kokius nors mokėjimus.

Taip pat pareigūnai pastebi, kad žmonės labai daug asmeninės informacijos atskleidžia socialiniuose tinkluose, kuria sukčiai gali lengvai pasinaudoti. Todėl primygtinai rekomenduoja gerai pagalvoti prieš dalijantis bet kokia informacija apie save, artimuosius, draugus, darbovietę ir kt.

Lietuvos policijos duomenimis, 2022 m. iš Lietuvos gyventojų sukčiai išviliojo daugiau nei 20,5 mln. eurų. Skelbiama, kad pinigai yra išviliojami pačiais įvairiausiai būdais. Nors vis dar pasitaiko atvejų, kai sukčiai tiesiog pasibeldžia į senyvo amžiaus žmonių duris su prašymu perduoti jiems tam tikrą pinigų sumą, daugiausia atvejų dabar yra fiksuojama elektroninėje erdvėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Paskelbti Kompozitorių konkurso nugalėtojai

Palangoje vykstančio Europos brasbendų čempionato (EBBC) metu ketvirtadienio vakarą paaiškėjo 9-ojo Europos kompozitorių konkurso rezultatai. Nugalėtoju tapo kūrinio „Magdalenos įlanka“ ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Regionas

Europos brasbendų čempionatas įsibėgėjo

Palangoje vykstantis Europos brasbendų čempionatas įsibėgėjo – ketvirtadienio vakarą kurorte užvirs kompozitorių kovos, o jau rytoj, penktadienį, prasidės pagrindiniai orkestrų ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Dar vienas klaipėdietis neteko tūkstančių

Klaipėdos policija pranešė sulaukusi dar vienos sukčių aukos. Antradienio rytą 56-erių klaipėdietis parašė pareiškimą, kad nuo vasario 19 d. neva ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This