Klaipėdos savivaldybės darbuotojams burnų neužčiaupė?

Politika, Svarbu

Gintarė Butkienė, Klaipėdos miesto savivaldybės Komunikacijos skyriaus vedėja, kategoriškai neigia, kad savivaldybėje yra išleistas potvarkis ar įsakymas, draudžiantis valstybės tarnautojams teikti informaciją žiniasklaidai. Ji sako, kad rengiama nauja tvarka, leisianti informaciją visuomenei pateikti greičiau.

G. Butkienė merą lydi visuose jo lankomuose objektuose. Artūro Šulcos nuotr.

„Atvira Klaipėda” į neseniai pareigas pradėjusią eiti naujai įsteigto skyriaus vedėją kreipėsi po to, kai net keletas skirtingo rango savivaldybės tarnautojų ir skyrių vedėjų atsisakė pateikti prašomą informaciją, teigdami, jog tai daryti jiems uždraudė naujoji valdžia.

„Tokio potvarkio dėl bendradarbiavimo nėra, skyrių vedėjai gali ir teikia informaciją spaudai”, – antradienį sakė G. Butkienė.

Paprašyta patikslinti, ar visi savivaldybės darbuotojai gali tai daryti, ji atsakė, jog tiesiogiai atsakyti į žurnalistų klausimus, teikti komentarus gali skyrių vedėjai, o kiti darbuotojai tai gali daryti, suderinę pozicijas su jos vadovaujamu Komunikacijos skyriumi. Esą detaliau visi niuansai bus apibrėžti naujai rengiamame dokumente.

Tačiau jau trečiadienį aukšto rango savivaldybės tarnautojas, prašęs neskelbti jo pavardės, tvirtino, kad dokumentas, draudžiantis savivaldybės darbuotojams teikti informaciją, vis dėlto yra, tačiau atsisakė jį perduoti.

O savaitės pradžioje vieno skyriaus vedėja, anksčiau mielai atsakinėjusi į žiniasklaidos klausimus, atsisakė teikti informaciją „Atvirai Klaipėdai”, nes esą tai draudžia vienas iš dokumentų.

Tik G. Butkienei raštu patikinus, kad draudimo nėra, vedėja pasidalino mūsų portalo skaitytojams aktualia informacija ir komentarais.

„Mes tikriausiai skirtingai perskaitome dokumentus”, – reziumavo ji.

2015 metais savivaldybėje buvo patvirtintas tvarkos aprašas, kuris reglamentavo, kad atsitikus ypatingam atvejui oficialią informaciją visuomenei ir savivaldybės darbuotojams turi teisę teikti tik savivaldybės administracijos direktorius (aptaręs poziciją su meru ir atsakingais darbuotojais), pavedus – atsakingi darbuotojai.

Šiais metais apie naujus dokumentus, nustatančius, kas ir kaip savivaldybėje teikia informaciją visuomenei, viešai nebuvo paskelbta.

Savivaldybės Komunikacijos skyrius buvo įkurtas šiais metais, po rinkimų. Anksčiau komunikacijos su rinkėjais reikalus organizavo, pranešimus spaudai rašydavo mero sekretoriato darbuotojos. Pabrėžiant komunikacijos svarbą, buvo padidintas leistinas maksimalus savivaldybės administracijos darbuotojų skaičius, įkurtas atskiras skyrius.

Komunikacijos skyriaus vedėjos tarnybinėse funkcijose, be kita ko, įrašyta: „Užtikrina, kad gyventojams arba žiniasklaidai teikiama vieša informacija apie savivaldybės bei jos institucijų veiklą būtų objektyvi, aktuali ir operatyvi”.

24 Comments

  1. Visų ....izmų niekintojas

    Koks skirtumas kas valdžioje, ir kokiam …izmui ta valdžia priklauso – liberalizmui, konservatizmui, komunizmui, socialdemokratizmui, karbauskinizmui, ar pagaliau subinizmui? Parodykite nors vieną buvusį Klaipėdos merą, nesvarbu kokiam …izmui jis priklausė, kuriam būtų galima nusilenkti ir padėkoti, ir nors vieną buvusį merą, kuris negyvena dabar gerovėje, apie kurią kalba LR Prezidentas. Taigi, valdžia yra absoliuti, kuri niekada nesirūpina aplinkiniais, o tikslingai rengia sau, būtent sau gerovės ateitį. Ir ko čia pykti, jei taip buvo, yra ir bus.

    Reply
  2. Vincui

    Kuo čia dėti liberalai, Vaitkus lygtai valstietis-karbauskininkas, mieste lygtai koolicijoje su socialdemokratu Grubliausku ir Žemaitaičiu

    Reply
  3. Antanas

    Kerštingi žmonės, jų neišrinkome, tai dabar šėlsta. Išrinkome Vaitkų, nežinau geras jis ar blogas, žmonės nori permainų, jų laukia. Tas „nuskriaustųjų” perdėtas lojimas atrodo komiškai. Duokite naujai komandai padirbėti,pamatysime ir įvertinsime. Kažkas žadėjo gyvenimą kaip Roterdame , ten šiemet nebuvau, gal jau ir gyvename, bet kažkaip nesitiki. Pagal medicininį aptarnavimą artėjame gal prie Zimbabvės, švietimą kuruoja „firmačiai”. Mano tyėvai buvo ūkininkai, iš jų girdėjau tokią išminti: „Karvė, kuri daug bliauna, duoda mažai pieno.” Gal susirūpinkime pieno ūkiu.

    Reply
    • Pieno ūkio ūkininkui

      Ar tėvai apie kiaules nepasakojo, o gal pats tik prie gyvulių ūkio augęs?

    • man nesvarbu,kas valdžioj

      Laukiam permainų.Gal žinote,kodėl taip smirda mieste,vakarais ypač,neįmanoma langų praverti,kas toj pietinėj daly,jau jaučiasiri arčiau …

    • Slėpynės

      Pritarčiau. Ir dar sakyčiau Bet KUO daugiau viešumo, skaidrumo. Viliuosi, kad ponia Butkienė tai ir skatins kaip profesionalė. Juk dirbo ne su cenz8ra koja kojon žengainčia LRT, o komercinėje TV, tai ko čia filtruoti tą informaciją? Kuo atviriau- tuo daugiau naudos. Juk jeigu tiek tarnautojų sako vieną ir tą patį- tai taip ir yra!

    • Taip

      Ką gali vertinti, jeigu nėra ką!

  4. Audrius

    Ir kodėl tie konsliberalai tokie baisūs zmonės? Kas juos kada taip nuskriaudė, kad savy turi tiek purvo ir pagiezos.

    Reply
    • Stebina bukumas atsiliepimų rašytojų

      Prie ko čia ta neapykanta valdantiesiems. ko jie dėti Vaitkaus ūkyje. Jis gi karbauskinis

  5. Nikulinas

    KO čia plūstatės ant tų liberalų? Kiek galima žiūrėti atgal. Yra nauja valdžia, tegul ir dirba. TAČIAU ponios apranga tikrai verta kritikos, taip rengtis savivaldybės skyriaus vadovei tikrai nederėtų. BET gal ji LIBERALĖ, todėl taip ir rengiasi… Dar trumpesnės suknelės kažin ar neturi? 🙂

    Reply
    • Fui ....

      Prie liberaliųjų miestas nusigyveno , prie liberaliųjų buvome arti sovietsko ,
      : nudulkiję , aptriušę , dvokiantys 🙂 Prie liberaliųjų daugelis miestiečių , nepakęsdami tokios situacijos , išvyko gyventi į regioną , miestiečių skaičius laaaabai sumažėjo 🙂

  6. To Marijai

    Iš tikro ,kad Komunikacijos vadovės apranga ne korektiška. Švelniai tariant. Bet pagal tai galima šį tą ir daugiau pasakyti: nesupranta ponia kur ji dirba, ką atstovauja… Ji išėjo ne grybauti, ar į turgų. bulvių pirkti… Gerai dar kad nerodo gilios Dekoltė.. Na , trūksta jai IŠMINTIES.. Beje , geriau ji atrodytų šalia mero Kongo. Netikiu jos sėkmingo darbo….
    Merui A.Vaitkui pagarba už jo eleganciją, solidžią aprangą – reiškia gerbia miestiečius…..Ačiū….

    Reply
    • Anonimas

      Meras šnekėti nemoka tai pasisamdė sau kalbėtoją. Išpampes senis komentare parasšė, kad moteris negraži, bet ne jam spresti apie aprangą, nešioji kas patogu. Šlykstu skaityti komentatorių bezdalus.

    • Fui ....

      Meras kalbėti moka 🙂 Negirdėjote ? Prastai su klausa ? Komunikacijos skyrius teikia info , todėl privalo būti šalia mero ! Meras dirba, o darbų marios . Prie liberalių valdymo tapome panašūs į provinciją , o ne 3 Lietuvos didmiestis . Kas dėl aprangos ….pareigos įpareigoja atitinkamai rengtis . Išmoks , tik nuo rugpjūčio pradėjo dirbti . Sėkmės mero komandai ir merui.

    • fui fui to fui

      Prie liberalų Klaipėda buvo antru miestu po Vilniaus. Prie konservatorių miestas pradėjo grimzti, nes taip jau vyksta kai valdo konservos. O su šia ,rėksnių žemaitaitininkų ir milicininkų valdžia, tikrai tampame tarybine provincija

    • >Fui

      Klaipėda didmiestis? Greičiau bažnytkaimis. Panevėžy ir Šiauliuose gyventojų skaičius gana panašus.

  7. Liberalus cinizmas ...

    Kaip supratau VIENINTELIS IKI ŠIOL GALIOJANTIS aprašas , kuris bandė užsčiaupti savivaldybės darbuotojams burnas , buvo dar 2015 m patvirtintas aprašas ? Miestą valdo LIBERALAI ! Meras liberalas Grubliauskas , liberalas S.Budinas 2015-2019 m Klaipėdos m . savivaldybės administracijos direktorius , o liberalas A. Šulcas 2011-2019 m. Klaipėdos m savivaldybės vicemeras . ____2015 metais savivaldybėje BUVO PATVIRTINTAS TVARKOS APRAŠAS , kuris reglamentavo, kad atsitikus ypatingam atvejui oficialią informaciją visuomenei ir savivaldybės darbuotojams turi teisę teikti tik savivaldybės administracijos direktorius (aptaręs poziciją su meru ir atsakingais darbuotojais), pavedus – atsakingi darbuotojai.

    Reply
    • Liberalus cinizmas ...

      vėl tik pletkina ? Fui….

    • Liberalus cinizmas ...

      tekstai liberaliems be kritinio mąstymo 🙂 ? Tiems , kurie skaito tik antraštes ? Mano nuomone , jei jau yra Komunikacijos skyrius , jo vadovas ir turi teikti info ! Kas rašoma ir darbinėse funkcijose ___Organizuoja spaudos konferencijas ir pristatymus, teikia žiniasklaidai ir gyventojams pranešimus apie įvykius savivaldybėje, rengia informaciją spaudai, teikia medžiagą savivaldybės interneto svetainei. _____nes kitų atveju , gali vykti kaip šiame straipsnyje, remiamasi pletkais ir savivaldybės darbuotojų skirtingai skaitomais dokumentais .

    • na, na

      tas ponas nuolatos pamini kažkokius mistinių „liberalkonservatorius”, beje, dažnai rašo iš didžiųjų raidžių – tam tikras požymis apibūdinantis asmenybę. Kaas tie liberakonservatoriai? Pavardes prašau. O Vaitkaus politika tikrai komjaunuoliška – „senąjį pasaulį išardysim…” – projektus stabdysim (Baltijos-Taikos pr. žiedas, poliklinika ), o kai iš naujo pradėsim viskas bus pabrangę, ar ne? Sukišti visas poliklininkas po vienu stogu? Čia tai mintis. O klaipėdiečių atsiklausėte? Ir dar- be pono žinios – jokių komentarų iš savivaldybės tarnautojų lūpų. Kas prasižengs – turės budėti be eilės. Beviltiška šis valdžia – jau dabar matosi. O Žemaitaičio publika šalia – prorusiškų, nekompetetingų ir beveidžių veikėjų mišinys

  8. Marija

    gal galėtų šios ponios apranga bent kiek turėti būti padoresnė?..dabar šalia mero su pliažinėm tapkėm ir neaišku kur ir kam skirta suknia. Nu tikrai nedaro garbės merui. Moterys, jei jau užimat tokias pareigas, renkitės padoriai, bet ne kaip turginės bobos. Nieko nenoriu įžeisti, bet laikas įjungti smegenis ir skirti kur eini ir ką atstovauji taip apsirengusi.

    Reply
    • manau

      kad pagal užimamas pareigas ponia turėtų žinoti aprangos kodus…Bet, galbūt, foto ir daryta ne darbo metu.

  9. Anonimas

    Koks moralas šios pasakėčios ?

    Reply
    • Vincas

      Čia Artūrai, galimai liberalai Jūsų draugai ir bičiuliai. Būti prie valdžios Liberalų merams apie 30-25 metus ir nieko mieste nepadaryti, ir sakyti kad viskas gerai. Nu, tai tikrai reikia pasistengti. Pas daugelį darbuose, kažkoki šudnekį nepadarysi ir protą išneša, o čia metų metais nieko nedaryti ir reikia už tai padėkoti. Artūrai, žmonėms pasakos seniai atsibodo, visi nori matyti aiškiai ir konkrečia ką valdžia daro. Saldainiais nešk Artūrai į Vilnių Raskiui.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This