Naujosios mokyklos statyba pabrango keturiasdešimt antrą kartą

Svarbu, Švietimas

Pasirašytas jau 42-asis papildomas susitarimas dėl naujosios, anksčiau Šimtmečio vardu vadintos, mokyklos Senvagės gatvėje statybos. Savivaldybės užsakymu UAB „Versina” statomas objektas nuo pirminės 10,9 mln. eurų kainos pabrango iki 18 828 549,08 euro.

Artūro Šulco nuotr.

Rugsėjo 19 d. pasirašytame susitarime taip pat sutarta pratęsti statybos baigimo terminą nuo šių metų lapkričio 15 d. iki gruodžio 31 d. 

Pabrangimas būtų buvęs dar didesnis, bet, nors susitarta atlikti papildomų darbų už 107 165 eurus, tuo pačiu atsisakyta kai kurių darbų už 42 815 eurus.

Papildomi darbai susiję su nedidelių darbo projektų parengimu (tarp jų – skambučių sistemos), dangų, laiptų, atramų, inžinerinių komunikacijų, etc. įrengimu. Atsisakyta įrengti atviras terasas, žaidimų aikštelės dangos, lubų dangos ir panašiai. 

Savivaldybė rugpjūčio 28 d. pasirašė 63,5 tūkstančio eurų vertės sutartį su UAB „Šiaulių gilija” dėl korpusinių baldų statomoje mokykloje pirkimo, pristatymo ir sumontavimo. O rugsėjo 5 d. paskelbė dar vieną viešąjį konkursą dėl virtuvės baldų su buitinės technikos montavimu pirkimą.

„Atvira Klaipėda” rugpjūčio pabaigoje pranešė, kad vicemeras Algirdas Kamarauskas prasitarė, jog rengiami dar du papildomi susitarimai prie sutarties su statybos rangovu – bendrove „Versina“. Tuomet jis sakė, kad tikslas – kuo greičiau užbaigti statyti mokyklą ir ją „paleisti”.

A. Kamarauskas taip pat pripažino nežinantis, ar naujoji mokykla duris moksleiviams atvers kitų metų rudenį, ar jau metų pradžioje. Tačiau tvirtino, kad daroma viskas, jog moksleiviai čia galėtų rinktis iškart po Naujųjų metų.

Primintina, jog dabartinis Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus i ne kartą kritiškai vertino ankstesnės valdžios veiksmus projektuojant ir statant šį objektą. Tačiau po miesto valdžios pasikeitimo naujosios mokyklos statyba ir toliau brangsta.

Dar gegužės 4 d. paskelbtame įraše savo „Facebook” paskyroje meras pareiškė, kad „Senvagės mokykla įeis į istoriją kaip didžiausias Klaipėdoje piktybiškos nekompetencijos ir nusikalstamo klaipėdiečių pinigų švaistymo pavyzdys”.

Dabartinės uostamiesčio valdžios pirmtakai anksčiau kalbėjo, kad pirma mokyklos statybą reikia pabaigti, o jau tada ieškoti kaltųjų, jei jų esama.

13 Comments

  1. Anonimas

    Dar vienas Klaipėdos valdžios korupcijos pavyzdys.

    Reply
  2. Neabejingas

    Jazze vien merginos ( liberalkonservatos)

    Reply
  3. Poil

    Kaltas Ukraimos karaoke su rusija

    Reply
  4. Klaipėdėtė

    Esu visškai beviltiška svajoklė.Kažkodėl dar tikiuosi ,kad šį kartą kažkas sės ilgam.Ši afera pernelyg akivaizdi…Nors liberalai su dėžutėmis,lengvai išsisukdavo ,nors irgi buvo akivaizdu…

    Reply
  5. Valdas

    Kam reikalingas auditas?

    Reply
  6. Anonimas

    Ar nors viena,nors viena,aferista(prastumusi „projekta”,atseit be samatos,atseit,nieks nieko nezino,kas ka ka „daro”(stato-perka),zino tik „reikia pinigu”) IVARDIJOT !?
    Faktiskai bankruitaves „projektas!?”.Ar kas sneka,kokios bus „to „projekto”” amortizacines islaidos,juk „pabrango !!!???” beveik trigubai ,ar …!?
    O kiek islaikome „organu”,kuriems PRIVALU tokias afioras uzkardyti , … baisu???

    Reply
  7. Anonimas

    O gal viskas nuo gobšumo,šimtas priežašęiu

    Reply
  8. Liberalus cinizmas ....

    Naujai išrinkti miesto valdantieji sugebėjo SUMAŽINTI !!!!! ___ Pabrangimas būtų buvęs dar didesnis, bet, nors susitarta atlikti papildomų darbų už 107 165 eurus, tuo pačiu atsisakyta kai kurių darbų už 42 815 eurus. _______P.S. Tai ne prie liberalų valdymo , kada kainos didėjo ” kosminiu greičiu” ir be jokių derybų . Blogesnių nei liberaliųjų valdymas Klaipėda neturėjo , o kaip tas kelias į privatų skypą už savivaldybės lėšas ? Liberalumas man jau keiksmažodis . Fui….

    Reply
    • Ne monopolis

      Sumažinta kaina reiškia. Tik priduot, o paskui galėsim keikt praeitą valdžią. Bus taip , kad nepadaryta, nenumatyta, nepadaryta. Svarbu uždėt lentelėje varnelę.. Kad neūkiškumas visam mieste niekam neįdomu … Nekompetencija visiška savivaldybėj… Nors vienam valdininkėliui rūpi kas toliau? Ką beliestum mieste. NE

    • Liberalizmo cinizmas

      Yra kai kurių nebaigtų projektų perimamumas, kuriuos reikia baigti. Būkite garbingi ir juos baikite , ir mažiau politikuokite. Žmonės laukia atliktų darbų , o ne dejavimo kaip sunku ir kokie liberalai baisūs ir dar cinikai!

    • Liberalus cinizmas ...

      SKAITYKITE TEKSTĄ ! TIKSLAS ____Atvira Klaipėda” rugpjūčio pabaigoje pranešė, kad vicemeras Algirdas Kamarauskas prasitarė, jog rengiami dar du papildomi susitarimai prie sutarties su statybos rangovu – bendrove „Versina“. Tuomet jis sakė, kad TIKSLAS – kuo greičiau užbaigti statyti mokyklą ir ją „paleisti”.

    • Liberalumo

      per tuos dvylika metų nebuvo nė kvapo. Ir nereikia čia keiktis.Jų ryšis su tikruoju liberalumu, kaip kiaulės su kosmosu.

  9. Pilietis

    Kaltinti reikia politinę situaciją pasaulyje. Kainų augimo nesustabdysi- tai tapo kasdienybės reiškiniu ir prie to priprantame. Kaltųjų paieška – tai adatos ieškojimas šieno kupetoje!

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Nerandi vietos automobiliui? Kreipkis ir gausi špygą*

Senolis Jonas iš Budelkiemio gatvės tapo savivaldybės reklamos auka. Žmogus kankinasi dėl to, kad daugiabučio kieme nėra vietos dviem jo ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kirs 16 geros būklės medžių

Nepaisydamas savivaldybės Tarybos sprendimo meras Arvydas Vaitkus Klaipėdos miesto želdynų ir želdinių apsaugos, priežiūros ir tvarkymo komisijos pirmininku paskyrė ne ...
2024-05-04
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Laikraščių paslaugų pirkimo spektaklis baigėsi pagal scenarijų

Klaipėdos savivaldybės konkursus dėl jos informacijos skelbimo „laimėjo” tie, kuriems jų sąlygos ir buvo pritaikytos – dienraščiai „Klaipėda” ir „Vakarų ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This