Už nelegaliai Giruliuose iškirstus medžius teks sumokėti per 8000 eurų

Aplinkosauga

Klaipėdos aplinkos apsaugos inspekcijos pareigūnai šių metų gegužę ir rugsėjį atliko patikrinimus, inventorizavo želdinius ir nustatė, kad prestižinėje Klaipėdos miesto dalyje, Giruliuose, neteisėtai pašalinta vienuolika medžių. 

Šių metų gegužę aplinkosaugininkai patikrino Klaipėdoje, Turistų g. 12, valstybinėje žemėje rekonstruojamų poilsio namelių teritoriją dėl turimos informacijos apie galimai neteisėtą želdinių šalinimą. Apžiūrėjus teritoriją buvo nustatyta, kad be savivaldybės išduoto leidimo pašalinti šeši saugotini želdiniai – penkios pušys ir vienas beržas. Tyrimo metu nustatytas atsakingas asmuo, kuriam buvo taikyta administracinė atsakomybė ir pateikta aplinkai padaryta žala – 2904 eurai. 

Departamento pareigūnai kartu su Klaipėdos miesto savivaldybe atliko visų 193-ų tos teritorijos želdinių inventorizaciją, siekdami, kad neteisėtas želdinių naikinimas nepasikartotų. Inventorizavus želdinius, galima stebėti, ar želdiniai nėra nupjauti, net jeigu buvo pašalinti ir jų kelmai. 

Šių metų rugsėjį vėl gautas pranešimas telefonu, kad tame pačiame sklype kas rytą 9 val. atvažiuoja automobilis ir nupjauną po vieną medį.

Inspekcijos pareigūnai nedelsdami nuvyko į vietą ir užfiksavo, kad teritorijoje atliekami dvikamienio juodalksnio šalinimo darbai. Vadovaujantis pavasarį atliktos želdinių inventorizacijos duomenimis nustatyta kad,be Klaipėdos miesto savivaldybės leidimo teritorijoje jau pašalinti dar penki saugotini želdiniai – dvikamienis juodalksnis, beržas (su kelmu) ir trys pušys (su kelmais). Nustatytas juridinis asmuo, savavališkai šalinęs želdinius. Aplinkai padaryta žala – 5364 eurai.

Už nustatytą pažeidimą atsakingam asmeniui bus taikoma ir administracinė atsakomybė. Pažeidėjas iki šiol neatlygino žalos aplinkai, kuri bendrai siekia daugiau nei 8000 eurų. 

1 Comment

  1. Agnė

    Per mažai nubaudė, bet vistiek džiaugiuosi

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Girulių milijonieriai šiepia dantis į Kūdikių namus?*

Jau kuris laikas sklinda gandai, kad Kūdikių namų Giruliuose žemė ir pastatai parūpo vietos milijonieriams. Ir jie kurpia gudrų planą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Aplinkosauga, Svarbu

Leido iškirsti 45 medžius

„Želdiniai trukdys saulės elektrinės modulių pastatymui, taip pat mes šešėlį saulės elektrinės moduliams, kas ženkliai sumažins elektros gamybos pajėgumus, – ...
2024-04-12
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This