Nutraukta sutartis dėl Girulių paplūdimio prieigų remonto

Miestas, Svarbu

Klaipėdos miesto savivaldybė ir UAB „Ecomas” rugsėjo 8 d. susitarė nutraukti sutartį dėl pėsčiųjų-dviračių tako ir tako priklausinių – atraminių betoninių sienučių teritorijoje prie Girulių centrinio paplūdimio, Stovyklos g., remonto ir aplinkos tvarkymo darbų. Tuo pačiu savivaldybė įsipareigojo sumokėti savo rangovui 16 tūkst. 446,72 euro.

Projektuotojų vizualizacija

„Atvira Klaipėda” jau rašė, kad sutartis su UAB „Ecomas”, laimėjusia Klaipėdos savivaldybės paskelbtą viešųjų pirkimų konkursą, buvo pasirašyta šių metų kovo 30 dieną. Tačiau jau po mėnesio UAB „Ecomas”, kuri buvo pagarsėjusi savo sandoriais su savivaldybės įmone „Gatvių apšvietimas”, inicijavo šios sutarties sustabdymą.

470 tūkstančių eurų vertės sutartis buvo sustabdyta iki rugsėjo 1 d. neva dėl to, kad prasideda maudymosi sezonas. Pirminėje sutartyje buvo numatyta, kad darbus reikia baigti per 14 mėnesių su galimybe šį terminą pratęsti dar 5 mėnesiams. O naujai pasirašytame susitarime neminimas galimas sutarties įvykdymo termino atidėjimas dėl jos sustabdymo. Savivaldybės administracijos atstovai politikus patikino, kad darbai bus atnaujinti nuo rugsėjo.

Sutarties nutraukimo priežastis neskelbiama. Susitarime įrašyta, kad „šalys viena kitai nereikš reikalavimų ir (ar) pretenzijų dėl sutarties (ne)vykdymo”.

Šių metų liepos mėnesį posėdžiavę Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto nariai negailėjo kritikos sustabdytam Girulių paplūdimio prieigų rekonstrukcijos projektui. Juos stebino tai, kad ne visų paplūdimių Klaipėdos miesto teritorijoje įėjimai projektuojami ir atnaujinami kartu ir panašiu stiliumi. Be Girulių yra suprojektuotas tik centrinis įėjimas į Smiltynės paplūdimį. Tačiau projektuotojai tvirtina, kad abu šie projektai yra derantys tarpusavyje.

Politikus piktino, kad ir atnaujinus Girulių paplūdimio prieigas nebus užkirstas kelias automobiliais įvažiuoti prie pat jūros, niokoti aplinką, inventorių, kad takai nėra tinkamai sujungti. O pats projektas, esą, „atspindi grožį, dizainą, o ne patogumą, poilsį”. 

Į tai jiems buvo atsakyta, kad būtent toks apšvietimas yra tinkamas takams gamtoje. O privažiavimus automobiliais reikalavo palikti paplūdimius aptarnaujančios taryboms.

Pagal sutartį  buvo numatoma atlikti pėsčiųjų bei dviračių tako, jo priklausinių – atraminių betoninių sienučių – remonto ir aplinkos tvarkymo darbus. Jie bus atliekami pagal UAB „Uostamiesčio projektas“ dar 2019 metais parengtą remonto ir aplinkos tvarkymo projektą.

Girulių centrinio paplūdimio prieigų atraminės sienutės yra apie 280 m ilgio ir 0,5-1 m aukščio betoninės konstrukcijos. Jos yra deformuotos, vietomis ištrupėjusios, prasidėjusi erozija. Ką bekalbėti apie estetinę būklę. Esamas tako asfalto dangos – „pavargusios”. Pėsčiųjų tako ruožas nuo atraminių sienučių iki jūros nėra apšviestas. Remontuojamo pėsčiųjų ir dviračių tako ilgis siekia 126,4 m.

INFORMACIJA

Projekte nurodyta, kad naujoji tako danga turi būti iš granito trinkelių, atskirtos pėsčiųjų ir dviračių juostos. Suprojektuotos ir dvi poilsio aikštelės (22 ir 31 kv. m) su atitinkama atributika, o dabartinė atraminė sienutė turėtų „išaugti” iki 1,6 metro. Turi būti pakeisti pažeisti betono blokai, atraminės sienelės dekoruotos medžiu. Takas ir suoliukai turėtų būti apšviesti, apšvietimas suprojektuotas ir atraminėse sienelėse.

22 Comments

  1. Anonimas

    Mero kredo stabdyti projektus kurie reikalingi Klaipėdai, puošti Klaipėdą. Merui tinka plynai laukai . Čia tik kolūkietis taip gali daryti. Proveržis Klaipėdai nesigaus su tokiu meru.

    Reply
  2. Ypatingai bukai liberaliems , skaitome tekstą

    Skaitome , gal pavyks suvokti kaip liberaliai vyko sutarčių pasirašymas _____ PIRMINĖJE SUTARTYJE BUVO numatyta, kad darbus reikia baigti per 14 mėnesių SU galimybe šį terminą pratęsti dar 5 mėnesiams. O NAUJAI pasirašytame susitarime NEMINIMAS galimas sutarties įvykdymo termino atidėjimas dėl jos sustabdymo. Savivaldybės administracijos atstovai politikus patikino, kad darbai bus atnaujinti nuo rugsėjo

    Reply
    • chi...

      A čia ta mero sekretore ,kur kasdien pyskina komentarus,??

  3. Marijus

    Pagal parašymą matau, kad sumokėti turės virš 16 milijonų… ? Galėtumėt pagarbiau elgtis su skirybos ženklais…

    Reply
    • akadministratorius

      Ačiū, kad pastebėjote, pataisėm.

  4. tam IP: 90.131.47.193

    Jau taip stengiatės, kad Vaitkus būtų nekenčiamas miestiečių? Jei jis meras stiprus, jam tokių niekingų rudnosių kaip pats tikrai nereikia. Gerokai persistengi, menkysta.

    Reply
    • Nevykėliui ,

      Aš nei mero Vaikaus , nei jo komandos, nei vieno asmens nepažįstu 🙂 Man stengtis nereikia aš gimiau ir gyvenu Klaipėdoje . Mačiau kas vyksta su miestu . O nevykėliai ir bemoksliai bijo tiesos apie save ? Tobulėkite ir nespręskite apie ” rudnosumą ” pagal save . Protingi , atsakingi , mylintys miestą klaipėdiečiai gerbia merą , nes MĄSTO .

    • Rudnosiui

      Bet pagal klaidų gausą esi mažaraštis rudnosis.

    • Nevykėliui ,

      ieškote kaltų ir dergiate kitus , nes esate bukagalvis ? Kaip patryyyjotiškai liberalu 🙂

  5. b...is

    15 000 euru kaip 5 balą. Naujas meras nutraukia visas sutartis. nes pats nieko nesugeba.

    Reply
  6. Nuomonė

    manau su tuo kvailu „įėjimu” labai teisingas žingsnis. Tikrai užteks mieste vaidinti „tvarkymą” taškant milijonus. Visiems miesto paplūdimiams jokios idėjos, programos nėra ir ko tokiais fragmentiniais lopymais siekiama nesuvokiama. Naujiems administracijos vadovams linkėčiau taip pasielgti ir su kitais prikeptais „projektais”: pilies bokštas, senoji turgavietė, vasaros estrados remontas, Atgimimo aikštė, Smiltynės, Naujojo Uosto gatvės, Rytinis gyvenamas rajonas….

    Reply
    • Apgailetini.

      Tai gal sedim kaip rusijoje ir nieko nedarom??O po to mokam baudas Briuseliui kad neisisavinom europiniu pinigu.

    • Anonimas

      Tai gal darom,starom,tvarkom ten kur tikrai tai ko reikia. O ne darom del darom?

    • anonimui

      Kas yra tas tikrai tai ko reikia?? Vieniems reikia auto parkavimo ,kitiems mokyklos uz 20 mln.o kitiems šviesoforu kas 50 metru??

  7. "Protingam"

    Tai kokio velnio buvusį „merą” į koaliciją kviestis?

    Reply
    • Ir vėl nieko nežinote ?

      Į koaliciją galėjo jungtis KAS NORĖJO ! O kam rinkėjai išrinko į miesto tarybą liberalų ” socialdemokratą ” ? O gal išrinktieji ir tapę ar netapę koalicijos nariais , prarastų galimybę BALSUOTI ? Nežinote , miesto taryba sprendimus priima BALSUODAMI ! Na , pradėkite galvoti …arba eikite knygų skaityti , šviestis ….

    • Keista

      Tikrai stebina tas buvusio mero kišimas į komitetą. Be Grubliausko kultūra turbūt nesuklestės?

  8. ką gi,

    Meras Vaitkus su Žemaitaičio komanda žino tik kaip nutraukti darbus , o ne juos vykdyti…

    Reply
    • O jums neužtenka proto

      suvokti kas ir kodėl ? Jums patinka ” brokuoti ” darbai iš klaipėdiečių biudžeto ? Nevykėlio ” mąstymas” ? ____Atvira Klaipėda” jau rašė, kad sutartis su UAB „Ecomas”, laimėjusia Klaipėdos savivaldybės paskelbtą viešųjų pirkimų konkursą, buvo pasirašyta šių metų KOVO 30 dieną. Tačiau jau PO MĖNESIO UAB „ ECOMAS”, kuri buvo pagarsėjusi savo sandoriais su savivaldybės įmone „Gatvių apšvietimas”, INICIJAVO ŠIOS SUTARTIES SUSTABDYMĄ . ______P.S. darau prielaidą , pasirašė sutartį su buvusiais liberaliais , rinkimus laimėjo kiti ir išsigando , kad reikės dirbti , o ne darbus ” branginti ” ? Man vis labiau patinka meras Vaitkus ir jo komanda .

    • Anonimas

      Nebespank o ar būtum norėjęs, kad darbai vyktų vasaros metu kai visi traukia į paplūdimį, todėl jie ir buvo nukelti į rudenį, o nauja valdžia nusprendė kad per gražu užteks naujo asfalto ir išbetonuos sienelės . Geri projektuotojai ir architektai tie nauji tarybos nariai…

    • Nevykėli , skaityk tekstą !

      Kas NUTRAUKĖ sutartį ! O kas dėl ” grožio ” supratimo – DAR KARTĄ SKAITYK TEKSTĄ ! Visiškai liberalūs nevykėliai ?

    • to nevykeliui

      Čia ne teksta reikia skayti o žinoti procesus ir sustabdymo priežastis kurios viešai buvo skelbtos

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This