Klaipėdos triukšmo žemėlapiais ir prevencija užsiima lenkai

Miestas

Savivaldybė sudarė 82,2 tūkstančio eurų vertės sutartį su rangovu iš Lenkijos „Lemitor Ochrona Srodowiska SP. Z O. O.“ dėl Klaipėdos miesto aglomeracijos strateginių triukšmo žemėlapių ir triukšmo prevencijos 2024-2028 m. veiksmų plano parengimo paslaugos.

Šie dokumentai rengiami, siekiant įvertinti triukšmo poveikio mastą žmonėms bei informuoti visuomenę apie šio vertinimo rezultatus kas penkerius metus. Sutartyje numatoma atnaujinti anksčiau sudarytus Klaipėdos triukšmo žemėlapius bei pagal juos parengti triukšmo prevencijos veiksmų planą.

Dokumentai turi būti sudaryti iki kitų metų pavasario. Konkurse dėl šios paslaugos suteikimo dalyvavo dvi įmonės. Savivaldybės užsakymu Klaipėdos miesto aglomeracijos strateginiai žemėlapiai pirmą kartą buvo parengti 2012 metais.

„Atvira Klaipėda” praėjusių metų pabaigoje pranešė, kad bus rengiami uostamiesčio aglomeracijos kelių transporto strateginiai triukšmo kartografavimo žemėlapiai visais paros tarpsniais pagal triukšmo sklaidą. Panašiai bus sudaromi ir pramonės (įskaitant ir uosto) objektų strateginių triukšmo kartografavimo žemėlapiai. Atskiras triukšmo žemėlapis bus rengiamas ir geležinkeliams mieste.

Numatyta rengti ir miesto aglomeracijos suminį visų triukšmo šaltinių žemėlapį, modeliuoti jo sklaidą. Bus renkami duomenys ir apie kelių transporto triukšmo veikiamoje zonoje gyvenančius žmones. O taip pat – ir apie žmones, gyvenančius pramonės objektų bei geležinkelių triukšmo veikiamoje zonoje. Atskirai bus renkami duomenys ir apie Klaipėdoje esančias švietimo, medicinos įstaigas.

5 Comments

  1. Klaipėdskas

    Nesijaudinkite tautiečiai – tai visai normalu, nes LT per daug korupcijos (švogerynas). Tenka nepriklausomų „matuotojų” ieškoti svetur. Dar nepamiršome grigeo skandalo, kai buvusi miesto valdžia ” nepastebėjo” kiauliškai nuodijamų Kuršių marių, klasco dulkių, nešamų į gyventojų langus ir t.t.

    Reply
  2. Pinigu metytojams.

    Čia ir be pinigu metymo aišku.Didelis triukšmas sklinda nuo plento i Palanga.4 eismo juostu kelias,didelos autobiliu greitis,atvira vejuota vietove,ir jokiu garso užtvarų nerasta.

    Reply
  3. Marijus

    Lenkai, žydai, ukrainiečiai, skandinavai… Lietuvoje nebėr specialistų savų? Ar niekad ir nebuvo?..

    Reply
  4. Dov.

    Triukšmo problema Klaipėdoje jau seniai ignoruojama. Kažin kodėl? Gal vl todėl, kad miesto administratoriai gyvena užmiestyje, o gal jie specialiai nori, kad žmonės sirgtų? O gal nežino, kad triukšmas žudo?

    Reply
  5. Gintaras

    Patikrinkite baltijos prospekta,neįmanoma užmigti.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Transportas

Savivaldybė slepia savo „herojų”

Per mėnesį – du radikaliai skirtingi atsakymai į tą patį klausimą. Tokią biurokratinę ekvilibristiką pademonstravo Klaipėdos savivaldybė, bandydama pasiaiškinti dėl ...
2024-05-03
Skaityti daugiau

Miestas

Nutraukta sutartis dėl Medelyno gyvenamojo kvartalo projektavimo

Klaipėdos savivaldybė nutraukė dar 2018 metais pasirašytą sutartį dėl 47,4 hektaro ploto Medelyno gyvenamojo kvartalo infrastruktūros projektavimo. Ši teritorija jau porą ...
2024-05-02
Skaityti daugiau

Miestas

Nebeliks Arimų gatvės

Parengtas Klaipėdos miesto tarybos sprendimas, kuriuo siūloma panaikinti Arimų gatvės pavadinimą ir suteikti gatvės dalims naujus pavadinimus. Ši beveik kilometro ilgio ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This