Įmonės Klaipėdos merui turės atsiskaityti kas tris mėnesius

Politika

Klaipėdos miesto meras Arvydas Vaitkus rugsėjo pabaigoje pasirašė potvarkį, kuriuo nustatė, kad savivaldybės valdomos bendrovės ir viešosios įstaigos apie strateginio veiklos plano ir lūkesčių rašto įgyvendinimo rezultatus turės atsiskaityti kas trejetą mėnesių.

Taip pat sukurta pavyzdinė forma, kaip  įmonės ir  įstaigos privalo pateikti informaciją apie strateginio veiklos plano ir lūkesčių rašto įgyvendinimo rezultatus.

Paskelbus šį potvarkį, merui įmonių kovo 31 d. duomenys turi būti pateikti iki birželio 1 d, birželio 30 d. duomenys – iki rugsėjo 1 d., rugsėjo 30 duomenys – iki gruodžio 1 d., gruodžio 31 d. duomenys – iki balandžio 1 dienos.

Be to, meras pavedė įmones ir viešąsias įstaigas, kuruojančius ir jų veiklą prižiūrinčius savivaldybės administracijos skyrius (padalinius) užtikrinti, kad įmonės, viešosios įstaigos pateiktų informaciją apie strateginio veiklos plano ir lūkesčių rašto įgyvendinimo rezultatus jo nustatytais terminais.

Anksčiau savo metines ataskaitas savivaldybei įmonės ir įstaigos teikdavo vieną kartą per metus. Jas svarstydavo savivaldybės taryba.

Klaipėdos miesto savivaldybė valdos 7 bendroves. Taip pat turi 0,0002 procento UAB „Klaipėdos laivų remontas” ir 0,002 procento UAB „Klaipėdos laisvosios ekonominės zonos valdymo bendrovė” akcijų.

Savivaldybė priklauso ir 100 procentų penkių viešųjų įstaigų dalininkų kapitalo. O dar penkios viešosiose įstaigose – nuo 33 iki 76 procentų  dalininkų kapitalo. 

Klaipėdos miesto savivaldybės 100 proc. nuosavybė yra ir šešios sveikatos priežiūros viešosios įstaigos.

8 Comments

  1. Klaipėdėtė

    Pagarba merui,jei tai netaps formaliu ataskaitų rašymu.O kaip kitaip žinoti kas vyksta.Juk komandoje daug senų veikėjų…Reikėjo iš karto keisti.

    Reply
  2. Arūnas

    O kas bus jeigu neatsiskaitys ar tik formaliai, nekokybiškai. Ar bus inicijuotas direktoriaus ar stebėtojų tarybos narių neeilinis konkursas, ar tam yra parengta deramą tvarka?!

    Reply
  3. Žmogus

    Man baisiai įdomu – o pats meras nenorėtų kas 3 mėnesius pateikinėti rinkėjams ataskaitas apie per laikotarpį nuveiktus darbus?? Kaip ir ilgasėdžiai miestelio taryboje, dabartinė valdančioji dauguma? O gal tiesiog galima prieš rinkimus rėžtelt keletą populistinių lozungų ir patiklūs miestelio rinkėjai visą kadenciją ant rankų nešios??

    Reply
  4. Gyventojas

    Meras karštligiškai bando įrodinėti, kad ne vien juosteles – beje – ir privataus restorano atidaryme – perkirpinėti geba…? Šiaip kol kas vienas didelis šnipštas gaunasi su pretenzijomis tapti diktatoriumi kaip vičigrado eksmilicininkas?

    Reply
  5. Baba

    Ką tai duos?
    Apkraus didesne biurokratija darbuotojus
    raštų parengimo darbais vietoje realaus darbo.
    Gėda turėti tokį merą Klaipėdai.

    Reply
  6. Česlovas

    Bliam kiek tų akcijų turi, lemiamas balsas 🙂

    Reply
  7. Man vis labiau patinka mero Vaitkaus

    darbas . Sėkmės mere . Pagarba . Klaipėda privalo suklestėti , o klaipėdiečiai gyventi oriai . __Anksčiau savo metines ataskaitas savivaldybei įmonės ir įstaigos teikdavo vieną kartą per metus. Jas svarstydavo savivaldybės taryba.

    Reply
    • T

      Absurdas, trys mėnesiai tai juokingas laiko tarpas kad įvertinti situaciją. Visiškas diletantas.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This