Energetikai: šilumos tiekimas į Klaipėdos šiaurę nesutriks

Miestas, Svarbu

Šilumą ir karštą vandenį uostamiesčio gyventojams tiekiančiai AB „Klaipėdos energijai” pranešus, kad ji yra pasiruošusi šaltajam metų sezonui, „Atvira Klaipėda” sulaukė skaitytojo laiško, kuriame nerimaujama, jog magistralinė šiluminė trasa iš Danės g. 8 į šiaurinę miesto dalį yra avarinės būklės ir bet kada gali „atsakyti”.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Laiške teigiama, kad ši trasa vietomis yra „išpjaustyta” (esą, tai puikiai matosi nuo Mokyklos gatvės tilto), o ją atnaujinti pasamdyta UAB „Plungės lagūna” negauna statybos leidimo. Taip pat nerimaujama, kad šiluma karštam vandeniui ruošti į šiaurinę miesto dalį tiekiama per avarinį vamzdį, „kurį kelis kartus taranavo sunkvežimiai”.

Rolandas Baltuonis, AB „Klaipėdos energija” generalinis direktorius, atsakydamas „Atvirai Klaipėdai”, teigia, kad nerimauti nėra pagrindo, esą nėra jokios rizikos dėl artėjančio šildymo sezono: šiaurinės miesto dalies gyventojams tiek šiluma, tiek karštas vanduo bus ir toliau tiekiamas be kliūčių, nesutriks.

R. Baltuonis patikino, kad UAB „Plungės lagūna” turi statybą leidžiantį dokumentą ir pagal sutartį su energetikais orinę šiluminę trasą nuo energijos generavimo vietos iki Artojo gatvės „nuleis” po žeme sutartu laiku.

INFORMACIJA

AB „Klaipėdos energija“, kurios kontrolinį akcijų paketą valdo Klaipėdos miesto savivaldybė, yra viena seniausių Lietuvos energetikos įmonių, išaugusi iš 1929 m. pastatytos anglimis kūrenamos elektrinės ant Danės kranto. Tuo metu tai buvo viena moderniausių elektrinių Lietuvoje. Smarkiai nukentėjusi Antrojo pasaulinio karo metais ir atstatyta pokaryje, šiluminė elektrinė sėkmingai veikia iki šiolei. 

Ilgus metus Klaipėdos elektrinė buvo pagrindinė elektros tiekėja Vakarų Lietuvoje, o 1959 m. Klaipėdą sujungus su bendra Lietuvos energetikos sistema, pagrindiniu įmonės uždaviniu tapo centralizuotos šilumos tiekimas pramonei bei gyvenamiesiems namams. Augant miestui ir jo energetiniams poreikiams, Klaipėdoje buvo pastatytos dar kelios katilinės, visi šilumos gamintojai sujungti magistraliniais tinklais.

3 Comments

  1. Klaipėdiškis

    Kai kam visiškai nulis klaipėdos miesto gyventoju butų šildymas , gudragalviai tiek daug metų laukė žemės sklypo prie Dangės , čia aukso vertės žemė . Daugiaaukščiai , ofisai , viešbučiai , kazino pinigai , pinigai , pinigai . Kapitalistų gobšumui ribų nėra . O paveldas , čia vokiečių statyta ne lietuviška, griauti viska kas ne smetoniškai žemaitiška .

    Reply
  2. Šulcui

    Ne Baltuonio reikia klausti, o energetikos inspekcijos! Kur matyta, kad kita menesi jau ruduo , o trasa net kasti nepradėta, ekskavatoriai ne siaip sau suvaryti be darbo stovi, kainuoja juk! Statybos leidima turbut siandien gavo, tai gal rytoj prades dirbti?

    Reply
    • Jooo...

      Inspekcija turėtų pasidomėti o kaip bus su rezerviniu šilumos šaltiniu. Katilinę Danės gatvėje išplėšė, neveiks, o jei – 20 , Fortumas sustoja, ir Klaipėda „rūko”, kaip Telšiai savo laiku.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Verslas

Pelningiausiai iš savivaldybės įmonių pernai dirbo „Klaipėdos vanduo“

Praėjusiais metais visos savivaldybės įmonės dirbo pelningai. AB „Klaipėdos vanduo“ grynasis ataskaitinių finansinių metų pelnas siekė 5 218 881 eurą. ...
2024-04-20
Skaityti daugiau

Verslas

Už vasarį - mažesnės šildymo sąskaitos

Paskelbus, jog tarp didžiausių šalies miestų uostamiesčio gyventojai už šilumą moka daugiausiai, Klaipėdos energija skelbia esą vasarį sąskaitos už šildymą ...
2024-03-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atsinaujinančių išteklių planas - „be aukštesnių siekių”

„Gėdinga vieta, – rėžė Leonas Makūnas Miesto plėtros ir strateginio planavimo komiteto posėdžio metu. – Esame tik 28 vietoje Lietuvoje ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This