Medikai ir pacientai – ne „tašė”, kurią galima paimti ir perkelti (36)

Svarbu, Sveikata
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-09-29

„Pavyzdį turite – pasižiūrėkite, kiek gydytojų išėjo ir kiek dar išeis po ligoninių sujungimo, – uostamiesčio merui ir savivaldybės tarybai iš „Klaipėdiečių tribūnos” ketvirtadienį rėžė gydytoja Vida Butkienė. – Kodėl aš tribūnoje? Išgirdau, kad III poliklinika – patogiausia visiems klaipėdiečiams! Turbūt juokaujat…” 

V. Butkienė kalba „Klaipėdiečių tribūnoje”

Medikai ir pacientai – ne „tašė”, kurią galima paimti ir perkelti į kitą vietą, kalbėjo daugiau nei 40 metų Klaipėdos sveikatos priežiūros srityje dirbusi, o dabar Jūrininkų sveikatos priežiūros centro paciente prisistačiusi medikė.

„Į valstybinę medicinos įstaigą patekti – misija neįmanoma. Keliaujant į privačią kliniką tenka sumokėti solidžią sumą. Kai kuriems tai – vos ne trečdalis pensijos ar mėnesinio uždarbio”, – kalbėjo ji.

„Šiandien esate jauni? Pasensite. Šiandien esate sveiki? Tikėtina, kad susirgsite. Šiandien esate turtingi? Bet gali atsitikti taip, kad privatus sektorius taps jums neįperkamas. Ne visi gali į Kauną, Vilnių ar užsienį nuvykti”, – drąsiai rėžė medikė, kvietusi politikus pamąstyti bei sprendimus dėl savivaldybės pirminės sveikatos įstaigų sukėlimo po vienu stogu priimti ne pagal politines pažiūras, o pagal savo sąžinę.

„Ligoninės yra viena, tačiau poliklinikos vieta, atstumas iki jos yra svarbiausias motyvas. Todėl neturėtų visos poliklinikos būti keliamos į vieną vietą”, – kalbėjo gydytoja.

Jos teigimu, ilgėjant gyvenimo trukmei senesnio amžiaus pacientų skaičius augs, o kartu su tuo didės ir sergamumas.

„Valstybinės medicininės priežiūros įstaigos nėra vien varguolių įstaigos. Dirbantieji taip pat ieško galimybių gauti pigesnes arba nemokamas paslaugas”, – tikino klaipėdietė.

Patyrusi gydytoja teigė, jog sprendimas nestatyti naujos poliklinikos ir rengimasis sukelti visas viešąsias įstaigas po vienu stogu sukėlė sąmyšį tir tarp medikų, ir tarp pacientų.

„Klaipėda – ilgas miestas. Diedukas, močiutė ar mama su mažais vaikais įtūps į autobusą Tauralaukyje ir dardės per visą miestą čiaudėdami, kosėdami ir dovanos savo infekciją kitiems, važiuodami į III polikliniką pietinėje miesto dalyje? Ar kas paklausė miesto žmonių, medikų bendruomenės, ar buvo nueita į bendrabutį?” –  retoriškai klausė ji, turėdama omenyje bendrabutyje „laikinai” įkurdintą Jūrininkų polikliniką.

„Nėra jokio sveikatos apsaugos ministerijos nurodymo, kad norint tapti kompetencijų centru ir gauti finansavimą iš ES fondų būtina sukišti visas įstaigas po vienu stogu”, – mitus sklaidė V. Butkienė.

Ji teigė, kad per COVID-19 pandemiją vakcinavimo centras, mobilus punktas ir visa pagrindinė našta gulė ne ant privačių įstaigų, o ant savivaldybės viešųjų įstaigų pečių, todėl jų normalus funkcionavimas turėtų būti savivaldybės prioritetas. 

Gydytoja priminė politikams, kad galimybių studiją dėl Klaipėdos pirminės sveikatos įstaigų perspektyvų atliko ne suinteresuoti asmenys, o Gedimino technikos universiteto mokslininkai. Būtent mokslininkai padarė išvadą, kad reikia renovuoti III polikliniką (vėliau tapusią VŠĮ „Klaipėdos miesto poliklinika”) ir statyti naują polikliniką šiaurinėje miesto dalyje. 

V. Butkienė teigė dalyvavusi tuomet vykusiose diskusijose. Esą Jūrininkų poliklinikos kolektyvas patikėjo, kad pagaliau turės normalias darbo sąlygas, todėl dabar yra labai nusivylęs. 

Pasak gydytojos, viltį teikia tik mero žodžiai, kad poliklinikos statyba dar yra neišbraukta iš plano.

„Kur ją statyti, nuspręsite jūs”, – sakė ji Klaipėdos politikams.

Šią kalbą Klaipėdos miesto tarybos salėje palydėjo kuklūs politikų plojimai.

Žymos: |

Komentarai (36):

Atsakymai į “Medikai ir pacientai – ne „tašė”, kurią galima paimti ir perkelti”: 36

  1. Klaipėdėtė parašė:

    Vidut ,manau rūpiniesi savo buvusiais
    administracijos draugais,o ne pacientais.Birutės gatvė daug toliau nuo 3 poliklinikos,nuo transporto stotelės.Vieta labai blogai parinkta.O sujungti abiejų poliklinkų administraciją,- mintis labai gera

    • Šaunuolė V. Butkienė parašė:

      Aš ,kaip pacientė iš Tauralaukio pritariu gerb. gydytojos žodžiams. Ji pasakė tai ką mes norime pasakyti tik nežinome kur.

  2. Liberalus cinizmas ...Laurai parašė:

    Šeimų laukia dar vienas pokytis ….pagal Sveikatos apsaugos MINISTRO įsakymą, nuo 2027 metų pirminėje grandyje, tai yra ten, kur žmogus prisirašęs pas šeimos gydytoją, NEBELIKS vaikų ligų gydytojų – liks tik šeimos gydytojai. __Šiuo metu Lietuvoje vaiką galima užregistruoti pirminei priežiūrai ir pas vaikų ligų gydytoją, ir pas šeimos gydytoją. Toks mišrus modelis veikia ne vienoje šalyje, tačiau jau už kelių metų pediatrai bus pasiekiami daug sunkiau. Mat įvykdžius reformą, gydytojai pediatrai liks tik antrinėje grandyje bei teiks konsultacijas tik su šeimos gydytojo siuntimu. O gimus vaikui, jį registruoti bus galima tik pas šeimos gydytoją. _______P.S. O dabar Laura siūlau pagalvoti KODĖL SEIMO LIBERALAI , kurie yra šio seimo valdančioje koalicijoje ir vyriausybėje , nekelia klausimo AR TAI PATOGU medikams , šeimoms ? Žvelkite plačiau kas vyksta ir kodėl taip ” jaudinasi ” dėl kažkokios poliklinikos , kuri , jei pagalvojus klaipėdiečiams pacientams būtų visai neblogas variantas . Kam tos peticijos su žodžiu VISOS poliklinikos , nes kaip suprantu daugelis , net nežino kiek yra VISOS , o jų yra tik 3 🙂

    • Papildysiu parašė:

      o dabar įsivaizduokite ar tikrai patogu mamai bus , jei šeimos gydytojas viename pastate – poliklinikoje , o pediatro reikia ieškoti po visą miestą ? Man būtų patogiau , daug patogiau , jei paslaugas PAPRASTI žmonės , ( kažkas ypatingai tai akcentavo ) galėtų gauti viename pastate . Neįgalieji turėtų liftą ir taip pat paslaugas gautų vienoje vietoje .

    • Laura parašė:

      Nuo Lauros, Gerbiamasis postringautojau apie liberalų cinizmą,
      Mano komentarai Jums buvo konkrečiai kelių poliklinikų sujungimo į vieną vienintelę polikliniką Klaipėdoje, kur Jūs rūpinotės pirmiausiai miesto ekonomine gerove. Nenoriu Jūsų įžeisti, bet manau, kad kelių didelių medicininių centrų turėjimas tokio dydžio mieste, kaip Klaipėda, ką pripažįsta ir pataria nepriklausomi ekspertai, miesto kokybę ir jo patrauklumą tik pakeltų. Bet Jūs užverdate polemiką su manimi, o iš tikrųjų adresuojate ir leidžiate nuodingas strėles liberalams. Jūs palietėte labai skaudžią temą – pediatrijos sunaikinimą Lietuvoje. Tai jau ne lokalinė tema, o tema, liečianti visą šalį ir mūsų šalies vaikų teisę į greitą ir kokybišką sveikatos paslaugų gavimą, tolimesnį gydymą ir tuo pačiu į jų gerovę. Ir šiuo klausimu aš su Jumis visiškai sutinku. Reikia paklausti ministerijos klerkų ir klapčiukų, kokią šalies viziją sveikatos paslaugų srityje jie mato Lietuvoje? Šiuo atveju vaikų ligų gydytojų asociacija turėti skambinti pavojaus garsais, kai jie visiškai nuvertinami ir stumiama tik šeimos gydytojo politika. Būtent jie gali visuomenei argumentuoti, kodėl vaikų gydytojai tapo nelabai būtini Lietuvai. Bet svarbiausiai mums patiems, reikia atsakyti, ar reikalingi mums vaikų gydytojai? Jei jie stumiami į antrą grandį, tai klausimas kiek jaunų medikų ateityje planuos tapti vaikų ligų specialistais? Kiek daug iš jų panorės būti antrarūšiais medikais? Greičiausiai ir galimai jie bus apmokomi antrarūšiškai. Lieka tikėti, kad būdami nors ir sunkiai, bet po truputi bręstantys pilietiškume, nepriimsime tyliai nulenkę galvas visų ministerijos siūlomų optimizacijų. Gal plačioji visuomenė prieš rinkimus kels valdžios atstovams ir norintiems būti valdžioje konkrečius klausimus tame tarpe ir kodėl siekiama sunaikinti pediatriją? Įdomu kas pastatys centrinės venos kateterį 500 gramų neišnešiotam naujagimiui, jei ne pediatras neonatologas? Ši tema taps vėl aktuali tik tuomet kai tokio specialisto paparasčiausiai nebebus, o aukšto rango politikas susilauks sergančio, neišnešioto kūdikio? Gal tada kviesis šeimos gydytoją? Siūlyčiau Jums rimtai kelti kritinius klausimus pavz. per PodCastą, matosi, kad esate politikoje, kad Jums rūpi ir yra svarbu kas vyksta mieste ir šalyje.

  3. Liberalus cinizmas ... parašė:

    Kas pasikeitė nuo 2017 m ? Iš lsveikatos . 2017-10-30 ___Uostamiesčio medikai gydymo įstaigų reorganizavime įžvelgia daugiau pliusų____Gydymo įstaigų optimizavimas, po vienu stogu sujungiant kelias, – ne naujiena. Kaip rodo studijos, tai ne tik naudinga ekonomiškai, bet ir pagerina paslaugų prieinamumą. Šiuo keliu pasuko ir Jūrininkų sveikatos priežiūros centras (Centras), prie kurio buvo prijungtos dar dvi gydymo įstaigos. Tiesa, tiek centro vadovas, tiek ir kolektyvas pripažįsta, jog iš pradžių buvo įvairių minčių, tačiau šiandien gydymo įstaigų stambinime jie mato daugiau pliusų nei minusų.________P.S. ir kodėl Jūrininkų poliklinikos sujungimai turėjo + , o miesto poliklinikų ” stambinimas ” staiga tampa blogiu ? 🙂 Ar miestas neturi rūpintis ekonominiu naudingumu ? 🙂 Eilinė liberali veidmainystė ?

    • Klausimas parašė:

      Taip mėgsti kalbėti apie ekonominį naudingumą, biudžeto taupymą, kaštų mažinimą ir tt. Kartais pats nebūsi liberalas?

      Ps. Granaruoju, kad ataskydamas išvemsi kažką apie liberalus, petrošius ir tt.

    • Atsakymas parašė:

      ne aš ne liberalas , aš – tik klaipėdietis . Gimiau , augau ir vis dar gyvenu . Aš myliu Klaipėdą ir noriu jos klestėjimo . Politinių darinių ” makaronų kabinimą ” seniai atskiriu , darbus mačiau . Patenkintas smalsumas ? O kuo dėti liberalai ir ekonomiškumas ? Manau tai visiškai nederančios sąvokos . O kodėl liberalieji „išsivarto „, jei tik kas jiems ” nepatogu „, o kiti klaipėdiečiai , ar miestas , jiems nerūpi ? Todėl išsiaiškinti aš ir bandau . Turiu tam argumentų , o ne blia blia blia …. Pavyzdys su Jūrininkų poliklinika man akivaizdus . 🙂

    • Klausimas parašė:

      Esu girdėjes atveju, kai užsienyje žinomi poltikai, kovojantys prieš gėjus, patys pagaunami gėju orgijose. Kartais pas tave ne panašus atvejis? Taip intensyviai kovoji prieš liberalizmą rašydamas paklodes kiek vieno straipsnio komentaruose? Tačiau širdyje liberalas? Nes keista, kad gryni gryniausia liberalą Vaiktų.

      Kaštų optimizavimas (dažnai viską privatizuojant) yra vienas iš kertinių liberalizmo pagrindų.

    • Atsakymas :) parašė:

      Ir vėl nieko nežinote ? Kaštus optimizuoti ir steigti Kompetencijų centrus įpareigoja šios liberalios seimo daugumos Sveikatos ministras konservatorius Dulkys ! Skaitykite pagaliau nors tai apie ką rašote ar diskutuojate .

    • Atsakymas :) Apie ką kalba ponia Butkienė ? parašė:

      A. DULKYS: ATSKIRUS SVEIKATOS CENTRUS ĮSTEIGTI PLANUOJA 13 SAVIVALDYBIŲ2023-08-03 09:11 _____Sveikatos centrams įkurti skirta 122,5 mln. eurų investicijų iš Europos Sąjungos. Joms gauti savivaldybės paraiškas gali teikti iki šių metų gruodžio.

    • Atsakymas :) Švieskis parašė:

      Dalis teksto iš VE. ___Teisingumo dėlei reikia pasakyti, kad steigti sveikatos kompetencijų centrus miestuose sugalvojo ne Arvydas Vaitkus, o Arūnas Dulkys, konservatorių deleguotas ministras. Ir pasiūlė meduolį. Kas susijungs į tokius centrus, turės galimybę teikti paraiškas finasavimui iš Europos Sąjungos fondų gauti. Tam numatyta 122,5 milijono eurų. Ką tai reiškia? Kad tie miestai, kurie sveikatos kompetencijų centrų nekurs, ateityje susidurs su dideliais sunkumais tvarkant poliklinikų infrastruktūrą, nes lėšų poreikis vis didėja, o jų rasti vietiniame biudžete yra labai mažai galimybių. Bus pikti ir pacientai, ir gydytojai. O Klaipėdos poliklinikos rizikuoja gerokai atsilikti nuo Kauno ar Vilniaus poliklinikų teikiamų paslaugų lygio.

    • Laura parašė:

      Komentaras rašeivai pasivadinusiu liberalus cinizmas:
      Tamsta, garantuotai priklausote tai primikovskių plejadai, kurie mano esantys gimę su išminties šaukštuku burnoje ir galintys postringauti apie tai, kad vardan miesto ekonominio vystymo optimizavimo visiems gyventojams, nesvarbu, kur jie gyvena, reiks dardėti į nusenusią buvusią IIIą polikliniką. Nesvarbu, kad yra nepriklausomų ekspertų išvados, svarbu ekonominis optimizavimas. O tokiems optimizavimų fanams į galvą neateina mintis, kad miestas tampa nepatraukliu jaunoms šeimoms. Tarša, nusenusi miesto ligoninė su cementinėm grindim, mokyklų, darželių trūkumas, transporto susikimšimai kiekvieną mielą dieną įvažiuojant į miestą…. Tamsta, postringautojau, drįstu pasakyti, kad Jūs esate cinikas, sąmoningai rašau cinikas, o ne cinikė. Jums Klaipėdos nereikia, jums ekonominio optimizavimo reikia, šioje valdymo legislatūroje. Klaipėdoje taip trūksta valdžioje platesnio akiračio žmonių, vizionierų, tikrai mylinčių miestą, o ne valdžią. Miestas tai jo žmonės, kad jie ateitų į Klaipėdą, reikia į miestą investuoti, ne tik į trinkeles. Dėkoju gydytojai Butkienei už pilietiškumą, už nuomonę. Vargšai poliklinikų vadovai, kurie nedrąsiai išlemena, kad gal nereiktų visų po vienu stogu grūsti… Jie bijo susidorojimo, bet greičiausiai už nugaros valdžiai šaiposi ir tūžta manydami, kokios kiaulystės dar laukti ateityje. Tiesa, ar kartais nestovi Klaipėda aukščiausioje vietoje pagal mirtingumą Lietuvos didmiesčių tarpe? Rodikliai sveikatoje tikrai pagerės, kai liks viena nusenusi sovietinio tipo poliklinika, nors ir bus paversta į megą polkliniką nors ir naujai perdažytą.

    • Liberalus cinizmas ....Laurai , panašu parašė:

      aš tikrai turiu išminties šaukštelį burnoje , nes SKAITAU ir sugebu kritiškai mąstyti . O Jūs panašu nežinote , kad nebus JOKIO NUSENUSIO 3 poliklinikos pastato ! 🙂 Pastatas būtų MODERNIZUOTAS , pagal poreikį būtų ir priestatai , ir didesnė auto aikštelė . Šalia viešo transporto stotelės, kurios patogiai ” atveža ” iš bet kurio miesto kampelio . Apie užmiestį aš nerašau . Užmiesčio gyventojai manęs nedomina . Nedomina ir kamščiai prie įvažiavimų į Klaipėdą . Ar jaunoms mamoms ar senam žmogui pacientui nebūtų patogu visas paslaugas gauti vienoje vietoje , o ne blaškytis po miesto gydymo įstaigas ieškant specialistų ? Drįsiu ginčytis . Man būtų labai patogu . O kas dėl Miesto ligoninės , turite galvoje universitetinę ? Ji SAM kompetencijoje ir jos dalis t.p. bus MODERNIZUOTA ar ne 33 milijonai skirti , o ne statoma nauja . Miestui vizionierius gal ir reikalingas , bet miestas turi tapti patogus gyventi visiems klaipėdiečiams ! Tam reikia realiai suvokiančių „KĄ GALI „miestą valdančiųjų . Liberalieji pakapstė ten , paskui padažė ten , ten pastatė , o kiek broko ……Man trūksta miesto sodininko 🙂

    • Klausimas parašė:

      Pala pala, sujungti pasiūlė Dulkys? Ar tikrai pasiūlė? Ir ką tiksliai pasiūlė? Kodėl Kaunas ir Vilnius apie tokį pasiūlymą nieko negirdėjo? Kauno poliklinikos, nors ir sujungtos į vieną všį Kauno mieto polikliniką, vis tiek nėra sukeltos į vieną pastatą. Tai gal tokio sujungimo ir užtektų?

  4. Žmogeliui su IP: 83.179.59.71 parašė:

    Ar daug moka dabartinė miesto valdžia už nuolat besikartojantį komentarų turinį visuose portaluose? Tikiuosi, kad bent interneto ryšys ir elektra atsiperka

    • Jūs rūpinkitės parašė:

      savimi , o ne kitais ir jų sąskaitomis 🙂 Tobulėkite , daugiau skaitykite ar taupote ? 🙂

    • Ir apie tave, žmogeli, norėjau parašyti su IP: 90.131.41.159 parašė:

      Gal jūs dviese mažam kambarėlyje už maistą dirbat, kad ko taupyti nėra ?

    • :) parašė:

      Jūs geriau knygas skaitykite , nes vistiek niekuo nesidomite , nieko nežinote kas , kur ir kaip vyksta miesto , valstybės valdyme ir nieko nesuprantate . Kokie pokyčiai , kokie nauji įstatymai . Jums užtenka ką pasako vienas ar kitas politikas ir jūs tikite . O aš ne . Aš turiu savo nuomonę , aš skaitau , domiuosi tema ir ją argumentuoju . Ne taip kaip jūs rūpinatės kitų sąskaitomis .

  5. Vida Butkienė parašė:

    Dėkoju,kad komentuojate,vadinasi nesate abejingi!Tikrai buvau ir esu medikė,bet dabar jau pensininkė.Tikrai turėjau privilegijų dirbdama ir susirgus pačiai ar šeimos nariui,užsukti į kolegos kabinetą ir gauti pagalbą čia ir dabar.Ir ligoninėse dirbo ar dar dirba kurso ar studijų draugai,kurie vis dar ištiesia pagalbos ranką.Bet visa mūsų ,apie 1980etus į Klaipėdos medikų tarpą įsiliejusi medikų karta , pradeda išeiti į užtarnautą poilsį ar amžinybėn ,o jaunajai kartai kad tu pasenęs kolega įspūdžio nebedaro.Turiu daug ligotų draugų,todėl žinau ir pacientų problemas ir stengiuosi visomis išgalėmis,patarimais jiems padėti.Ėjau į tribūną todėl kad rūpi ir žinau ką kalbu.Gali būti ligonimių miesreliai,kur operuojatės,konsultuojatės atliekat sudėtingus tyrimus,bet ne ambulatorinė pagalba,kurioje dirba ne tik šeimos gydytojas,bet ir visa komanda-slaugytoja,socialinis darbuotojas ir kiti pagalbą teikiantys specialistai.,ir jie turi būti arčiau paciento
    Tušti koridoriai ne todėl ,kad kažkas tinginiauja o todėl , kad talonas įpareigoja pacientą ateiti savo laiku,o gydytojo pusę darbo užima ne pokalbis ir paciento apžiūra ,o dokumentacijos pliauškinimas į kompiuterius,.Nesurašys -ligonių kasos nemokės už atliktas paslaugas ir medikas negaus ir tos algos..O jei jums atrodo, kad Taikos pr. ar Pievų take esančios tos pačios Jūrininlų poliklinikos patalpos ,be lifto irt.t tinka pvz.sunkiai judančiam žmogui-galima ir tokią polikliniką turėti..Kalbėkite ,diskutuokite,rašykite,visi turite teisę į savo nuomonę ir aš ant jūsų nepyksiu.O ar tas ką nors pakeis?Nežinau,bet noriu tikėtis.

    • .... parašė:

      Tai kodėl trukdote savo draugams medikams ir pacientams turėti liftą , naujai modernizuotoje Miesto poliklinikoje ? Kodėl nenorite , jog Senamiesčio poliklinika būtų patogi ir neįgaliems , bei atvykstantiems su viešu transportu ar privačiu , kurio nėra kur statyti nei medikui , nei pacientui ? O gal Jūrininkų poliklinika naujoje vietoje bus patogi pasiekti ? Taigi , pykti ir nereikia , tik reikia galvoti ,o ne pliurpti beleką be jokių argumentų, bet pagalvoti ir apie kitus , kuriems Miesto poliklinika būtų arčiau ? Jauni medikai dažnai turi auto , kur jiems statytis reikės Birutės gatvėje ? Ar visi medikai iš Jūrininkų poliklinikos ir filialų tilps naujame pastate ?

    • Vidai parašė:

      Sveikinu, Vida, kad nepabūgot ir atėjote į tribūną ir pasakėte savo nuomonę. Studijoje kalbama apie tris stambius sveikatos centrus. Tai yra trečia poliklinika, Jūrininkai Bijūnų gatvėje ir prie miesto ligoninių. Normalus išdėstymas ir to reiktų siekti, bet ne daryti žingsnį atgal. Matyt reikia miesto vadovams priminti kas iki jų atėjimo buvo numatyta. Jeigu tuo nesivadovauja, tai turi pagrįsti kodėl?

    • Ingrida parašė:

      Puiki kalba, gerbiama Vida. Daugiau tokių klaipėdiečių, kuriems rūpi eilinis žmogus .
      O, kad ir kas buvote, ar kur dirbote tai nesvarbu, nes pirmiausia buvote ir išlikote Žmogumi kuriam rūpi kitas žmogus ir mylimas miestas. Didžiuojuosi Jumis ir Jūsų drąsa !!!

  6. Eglė parašė:

    Klaipėdos savivaldybėje- protingi vadovai, Kauno ir Vilniaus savivaldybėje dirba mažiau gudrūs: neuždaro poliklinikų ir nekelia visų po vienu stogu…:)
    Verslininkas Matjošaitis net ketina statyti polikliniką miesto centre, nemoka skaičiuoti…
    Gal Klaipėda tuoj prilygs Širvintoms, Šilalei ar kitam kelių tūkstančių gyventojų rajono centrui, kuriam tikrai užteks vienos poliklinikos?

    • jūs tiek įsijautėte parašė:

      į valdžios palaikymą, kad jau net nebesuvokiate kokias plienis rašote :). Stebėkite ne poliklinikų sukėlimą po vienu stogu, bet „asmeninį stogą” 🙂

  7. Klaipėdiškis parašė:

    Vida , nuo kada paciente tapai savo poliklinikoje , kalbi mediku vardu ar pacientu . Jūs ir parašus renkat ir kabinetuose ir prie registratūros , mulkinat eilini karta žmones nes daug kas iš mediku liks be darbo jūs to bijot . Sprendžiant iš tuščių koridorių poliklinikoje , pacientas jums visai nerūpi . O 3 poliklinika būtų pats tas , jinai yra miesto centre . O dėl privažiavimo , o sodros pastatas Smiltelės gt ir iš Tauralaukio ir Girulių žmonės važiuoja . Kalbėkit savo medikų vardu o ne pacientu .

    • Parašėte parašė:

      mano mintis , aš dar pagalvojau , koks turi būti tokios ” medikės ” padorumas ?

    • Klaipėdiškiui parašė:

      Esi labai toli nuo valstybinės medicinos problemų. Yra griaunama valstybinė , visiems piliečiams prieinama medicina, nes trūksta gydytojų , nes dauguma išsilakstė į privačias gydymo įstaigas, tragiški atlyginimai, dideli medikų krūviai. Dauguma pacientų yra pagyvenę žmonės ir sergantys sunkiomis ligomis. Todėl vakdžios prioriteras būtų stiprinti valsybinę mediciną. Kad gydytis privačioje klinikoje – nėra santaupų. O griūvančią polikliniką reikia remontuoti ir kvajliausia būtų sukelti visas poliklinikas po vienu stogu, ar valdžiai atrodo, kad miestas yra rajono centras, ar gyventojų mažėja. Jūsų žiniai šeumos gydytojai aptarnauja po 1700 pacientų ir ar didelis pakankamas atlyginimas į rankas1200 eurų atskaičius mokesčius. Žavesio mažai- kai bet kada gali atsidurti teisėsaugos akiratyje , dėl paciento negalavimų, ar mirties!

    • min parašė:

      Miesto centre jei Jums miestas baiges ties Akropoliu tai gal ir miesto centre pagal tokia logika.

    • Na jau tik nereikia ..griaunama parašė:

      Kaip ? Jei bus modernizuota Miesto poliklinika ? Jei bus patogu ir pacientams, ir medikams , kurie bus perkelti iš Senamiesčio ir Jūrininkų poliklinikos ? Virkaujate apie senus ir vaikučius , o kur dabar auto galima statyti prie Senamiesčio poliklinikos ? O gal arti yra viešo transporto stotelė ? O Birutės g. ( Jūrininkų poliklinikai ) bus patogi vieta , tiems patiems seniems ? Ar visi medikai tilptų naujame pastate ? Kodėl , buvę liberalieji , nestatė naujos ? Viskas buvo paruošta ? Išsigando kainos, net mažesnės ar paliko nišą būsimiems rinkimams pavirkauti ? Šiaip , mano pažįstami , kurie yra Jūrininkų pacientai , labai apsidžiaugė išgirdę apie naują vietą ( 3 poliklinika , po modernizacijos ) . Sakė kaip gerai , viešo transporto stotelė arti , gali su auto atvažiuoti, aikštelė bus dar didesnė . Laukia nesulaukia . O kas dėl ” naikinimo ” ar ne šios liberalios vyriausybės ministras ir kalba apie Kompetencijų centrus savivaldybėse ? Ir tik jiems skirs pinigų iš gautų 122 milijonų ? Taigi , nekvailinkite nei pacientų , nei medikų . Miesto poliklinika yra tik 3 stoteles toliau nuo Jūrininkų poliklinikos , jei važiuoji iš centro , o važiuojant iš pietinės pusės būtų ir arčiau . Kur dabar gydosi Tauralaukio vaikai ir senoliai ?

    • Klaipėdieti parašė:

      Kalbėk už save, ne už visus klaipėdiečius. Turi būti trys poliklinikos. Viena pietinėje, viena, miesto viduryje ir viena prie miesto ligoninių. Taip bus normalus priėjimas per visą ilgą
      miestą klaipėdiečiams.

  8. Tašė parašė:

    Iš mogiliovo į ligonines važiuoti per visą miestą tai normalu, o į polikliniką iš tauralaukio jau nenormalu. Gerai…

  9. Patyrusiai parašė:

    O į kokią polikliniką dabar važiuoja įtūpę į viešą transportą iš Tauralaukio ? Man labiau panašu į susirūpinusių ,dėl vadovų vietos, neva pacientę 🙂 Manote tik Jūs protingi ? 🙂

    • Anonimas parašė:

      Pievu take yra poliklinika, taikos pr.

    • Anonimui , beviltiškas ? parašė:

      O jei pastatys naują Jūrininkų Birutės gatvėje , kiek ji bus toliau ? 3 stoteles ? Ar manote , jog tos taip ir liks Pievų take ? Statyba naujos už 20 milijonų ( tikėtina ir brangs kaip įprasta ) be įrengimo už antrą tiek ir netilps medikai dirbantys VŠĮ Jūrininkuose ? Jūs rimtai ?

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Politikų tribūna

Artur Truš kalba iš Klaipėdiečių tribūnos

Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje Klaipėdos liberalai informavo miesto valdžią, kad daugiau kaip 6000 jau klaipėdiečių pareiškė savo valią ...
2023-10-26
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This