Kuriamas sveikatos centras į vieną vietą visų įstaigų nekels

Sveikata

Tiek dalies medikų, tiek gyventojų nevienareikšmiškai vertinami miesto valdžios planai mieste įkurti sveikatos centrą, jau įgauna konkrečius kontūrus.

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog galimybe dalyvauti kuriant sveikatos centrą jau susidomėjo daugiau nei trys dešimtys miesto gydymo įstaigų. Prie sveikatos centro veiklos jungsis visi savivaldybės pavaldumo pirminės sveikatos priežiūros centrai, psichikos sveikatos centras, vaikų bei medicininės slaugos ligoninės, visuomenės sveikatos biuras bei norą išreiškę privatūs medicinos centrai.

Numatoma, kad kapitalinis remontas poliklinikoje startuos 2026 metais, pastatas galės būti remontuojamas dalimis, todėl poliklinikos veikla remonto metu nesutriks, teigiama savivaldybės pranešime. Palmiros Mart nuotr.

Įstaigos, išreiškusios norą jungtis į kuriamą sveikatos centrą, susitarė dėl bendradarbiavimo sąlygų ir aptarė sutarties projektą, o centro veiklą koordinuosiančia įstaiga bendru sutarimu išrinkta Klaipėdos miesto poliklinika, vadinama 3-ioji poliklinika.

„Suvieniję jėgas su medicinos įstaigomis, tikiuosi, užtikrinsime didesnį paslaugų prieinamumą ir išspręsime valstybiniame sektoriuje trūkstamų asmens sveikatos priežiūros paslaugų, įrangos bei atitinkamų specializacijų medikų klausimą. Gaila, kad šia informacija manipuliuojama ir pateikiama kaip faktas, kad poliklinikos įsikurs po vienu stogu. Atsakingai pasakau, kad sveikatos centro kūrimas nieko bendro neturi su naujos poliklinikos statybomis ar remontu. Priešingai, sveikatos centro įkūrimas, kurio veikloje dalyvaus ir privačios įstaigos, pacientams užtikrins kokybiškas, šiuolaikines ir visiems prieinamas paslaugas skirtingose miesto vietose. Prie centro įkūrimo prisijungusios medicinos įstaigos yra įsikūrusios visoje Klaipėdoje ir tai atveria kelius pacientams gauti paslaugas kiekvienam patogioje vietoje“, – pranešime pažymi Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus.

Teigiama, esą dalyvavimas Sveikatos apsaugos ministerijos inicijuotoje reformoje Klaipėdoje atvers didesnes galimybes sutelkti trūkstamų specializacijų medikus, medicinos įrangos resursus, didinti gyventojams reikiamų paslaugų prieinamumą. Sveikatos centras apjungs pirminę ir antrinę sveikatos priežiūrą. 

Praėjusią savaitę susitarus dėl visų reikalingų paslaugų teikimo, jau šią savaitę bus registruojamas sprendimo projektas dėl galutinio sprendimo priėmimo savivaldybės taryboje dėl tokio centro atsiradimo. 

„Sveikatos centras Klaipėdoje kuriamas funkcinio bendradarbiavimo būdu. Šio centro veikloje dalyvaus ir 7 savivaldybei pavaldžios įstaigos. Tai reiškia, kad reikalingos paslaugos gyventojams bus užtikrintos įstaigoms bendradarbiaujant tarpusavyje. Jau dabar matome, kad tai padidins galimybes gyventojams gauti reikalingas paslaugas, patekti pas specialistus“, – sako Klaipėdos vicemerė Vaida Raugelė.

Kurdama sveikatos centrą savivaldybė lygiagrečiai vertina savo pavaldumo įstaigų resursus ir infrastruktūrą. Siekiant pagerinti sąlygas paslaugoms teikti, planuojamas didžiausio miesto pirminės sveikatos priežiūros centro – Klaipėdos miesto poliklinikos pastato remontas. Analizuojamos galimybės racionaliai išnaudoti visas pastato erdves, mažinti nenaudingus plotus, į kitus pastatus perkelti šiuo metu poliklinikos pastate veikiančias kitas įstaigas, kuriose iš viso dirba iki 300 darbuotojų. Numatoma, kad kapitalinis remontas poliklinikoje startuos 2026 metais, pastatas galės būti remontuojamas dalimis, todėl poliklinikos veikla remonto metu nesutriks. Atlikus viso pastato kapitalinį remontą, apie 2028 metus, atsivers galimybės čia sutelkti dar didesnį skaičių reikalingų specialistų ir paslaugų, analizuojamos galimybės sukurti stiprų medicinos centrą.  

1 Comment

  1. Liberalus cinizmas ...

    tik ” labiau išsilavinę ” liberalų ir petrošinių ” konservatorių ” rinkėjai , bei patys politiniai kiršintojai liko nesupratę ? ? apgailėtinos politinės personos ….

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Sveikata

Baimes kėlusiam projektui pritarta vienbalsiai

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus ketvirtadienį miesto Tarybos posėdžio metu dar kartą patikino, jog dėl sumanymo paliatyvios slaugos paslaugas vaikams teikti ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This