Naujai gatvei tiesti norima nusavinti 5 hektarus žemės

Miestas

Klaipėdos miesto savivaldybė visuomenės poreikiams rengiasi paimti 18 sklypų ar jų dalių naujai C kategorijos gatvei nuo Liepų iki Girdavos gatvės tiesti. Iš viso gali būti nusavinta apie 5 ha žemės. Naują gatvę numatyta tiesti pastaruoju metu sparčiai įsisavinamoje teritorijoje tarp Dangės upės, Liepų gatvės, Palangos plento ir Tauralaukio.

Google žemėlapis

Savivaldybė jau sudarė 10 tūkstančių eurų vertės sutartį su UAB „Kelprojektas” šių žemės sklypų paėmimo visuomenės poreikiams sąnaudų ir naudos analizei atlikti. Ši analizė kiekvienam žemės sklypui turi būti atlikta ne vėliau kaip per 60 kalendorinių dienų nuo raštiško užsakymo iš savivaldybės gavimo dienos.

Tokia procedūra, pasak Savivaldybės administracijos Žemėtvarkos skyriaus vedėjos Raimondos Gružienės, yra pirmasis žingsnis siekiant paimti žemę iš privačių asmenų visuomenės poreikiams. Atlikta sąnaudų ir naudos analizė turi pagrįsti būtinybę – viešąjį interesą paimti privatų turtą. O nesant  pagrįsto viešojo intereso žemės ar kito privataus turto nusavinimas yra negalimas.

Minėtoje sutartyje taip pat numatyta atlikti sąnaudų ir naudos analizę dėl 0,26 ha žemės sklypo, kuris reikalingas naujai, kol kas tik dokumentuose esančiai Lankiškių gatvei tiesti. Šio sklypo dalies paėmimo visuomenės reikmėms iniciatorius yra ne savivaldybė, o pats sklypo savininkas. Mat, paėmus žemę, rastųsi galimybė suplanuoti kvartalinę gatvę ir privačių sklypų jungtis su ja.

12 Comments

  1. Jonas

    Kur nusimato tikėtini šilti pinigėliai, ten ir prioritetai atsiranda. Gerai rašo Marijus, galva pasikeitė, o prisvilusieji prie puodo senieji funkcionieriai su savo kompanijėlėmis ir šiltais projektukais ir toliau verda košę… Lai geriau pasivažinėja aplink Klaipėdą ir pamato kaip ryte „smagu” įvažiuoti į Klaipėdą, ir kaip vakare „smagu” išvažiuoti. Gal čia reikia galvas sukti, gal reikia pasirūpinti, kad Lietuvos valdžia galėtų sutvarkyti, arba kitaip sakant pasirūpinti kaip perdaryti Klaipėdos aplinkelį Šilutės kryptimi nesvarbu, kad tai valstybinės . Gal turėtų ne tik moteriškutės iš Vilniaus rūpintis Klaipėdos miestą ir rajoną skiriančiais keliais ir įvažiavimais į juos.

    Reply
  2. Marijus

    Pramoko iš LTG – prisidengdami valstybinės reikšmės būtinybe kemšasi savas kišenes. Gerai žmonės dako – pirma pabaikit tai, kas pradėta. Ar tam proto nepakanka? O gal tiesiog noro- pinigai tai jau pasidalinti? Merus „renkam”, o va ta visa šaika tarsi subinėm prie kėdžių priaugę. Dar viena is to pačio tvartelio Lėbartų kapinėms vadovaut ėmėsi. Negana to, kad visukeriopai sukčiauja, tai dar ir laikus lankymo susigalvojo. Nugibetgi ne klaipėdiečių tai kompetencijoj – ne jie europines lėsas skirsto, ne jie ir dėl biudžeto išsidalinimo ką sprendžia – administracijoj ir tai savų bei savesnių pakanka…

    Reply
  3. Idijotizmas

    Kiek dar galima transportu apkrauti ir taip jau ta vargšę Liepu gt.??

    Reply
  4. Ne lyberalas

    Dar Jaku ziedo nenori Grauziniene su Svancu pabaigti? Siaip del prikolo..

    Reply
  5. Anonimas

    Norima padaryti didesni kamštį liepų gatvėje
    ?

    Reply
  6. Simona

    Nesuprantu žmogų, kurie rašo tokius komentarus. Gatvę reikia tiesti pirma, nei atsiras nauji kvartalai, Čia statysis nauji privatūs namai, visuomeniniai objektai. Tikėtina ir nauja mokykla. O žemės čia priklauso žmonėms. Tiems kurie privatizavo rėžius po 3 ha.

    Reply
  7. Aaa

    Kieno ten žemės -pavardinsit? O kvartalo vystytojus? O Girulių prie stoties?

    Reply
  8. Jo

    Senų gatvių negali normaliai suremontuoti,o čia naują darys.

    Reply
    • 100%

      Toks jau stilius : viena pradeda,nepabaigia meta,kita čiumpa….pažiurekit pvz kad ir i Jaku žieda.

  9. Rms

    Ar man atrodo, ar nebus taip, kad mokesčių mokėtojų sąskaita projektuojamas kelias į privatų kvartalą?

    Reply
    • Jop

      Ten daug yra kas nusavinti ir sumokės grašius iš biudžeto…. Bet čia nauji projektai Eurai jau į tą kišenę. Reiškiasi nebus stabdomi…

    • Anonimas

      Dar buna valstybiniu kvartalu?

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Baltijos žiedo rekonstrukcija per minutę

Praėjusią savaitę Klaipėdos savivaldybė pranešė, kad buvo baigti Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai ir jau ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Baigta Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcija

Klaipėdos savivaldybė praneša, jog baigti Baltijos pr., Šilutės pl. ir Vilniaus pl. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos darbai. Šiuo metu rengiama techninė ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atvėrė kelią atkurti senamiesčio gatvės atkarpą

Nors Klaipėdos miesto tarybos Miesto plėtros ir strateginio planavimo komitetas buvo nepritaręs mero siūlymui perimti savivaldybės nuosavybėn iš privačių asmenų ...
2024-02-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This