Naujojo pramogų ir prekybos centro dar teks luktelti

Svarbu, Verslas

Klaipėdietis Simonas kreipėsi į „Atvirą Klaipėdą,” klausdamas, kodėl iki šiol nematyti jokių būsimos rekonstrukcijos darbų ties buvusiais apleistais buities rūmais, esančiais Klaipėdoje, Taikos pr. 78.

Kol kas senasis „buitinis” dar tebelaukia atgimimo. Palmiros Mart nuotr.

„Rašėte apie čia planuojamą įkurti naują prekybos centrą, bet nepanašu, kad kas nors čia judėtų, gal sostinės verslininkų planai pasikeitė?”- susirūpinęs teiravosi vyras.

„Ne, planai nepasikeitė”, – patikino projektą vykdančios bendrovės „Oslo nekilnojamasis turtas” direktorius Mindaugas Treigis.

Jo teigimu, vos prieš porą dienų į „Infostatybą” buvo įkelti būsimo prekybos ir pramogų centro projektiniai pasiūlymai. Jie, jau šiek tiek atnaujinti, netruks turėtų pasirodyti ir oficialiame Klaipėdos savivaldybės tinklapyje.

„Mes su architektais daug dirbom, daug derinomės su savivaldybe ir susiderinom. Sekantis etapas yra techninis projektas. Tikimės per metus, kitam rudeniui, jau turėti leidimą statybai”, – sakė M. Treigis.

Pasiteiravus, kas keičiasi atnaujintame projekte, verslininkas sakė, jog kol kas „dar dirbama ties pačia koncepcija, kas ten bus”.

Visgi vienas pokytis jau šiandien aiškus – atsisakyta planuoto čia įkurti didelio medicinos centro.

„Didelio medicinos centro, kurį planavom, nebus, bet kelios klinikos yra pareiškusios norą būti. Tai dabar mes turėsim gerą pusmetį su visais persišnekėti, perdėlioti, tačiau konkretumo, kokie vardai, šiandien dar pasakyti negalim, bet pavasarį jau bus aiškiau”, – teigė vilnietis.

M. Treigys pažadėjo, jog neilgai trukus bendrovė išplatins oficialų pranešimą spaudai, kuriame išsamiai supažindins su savo planais, į ką pavirs buvę buities rūmai.

„2L Architects“ vizualizacija

INFORMACIJA

Pagal pirmąjį projekto variantą planuota senąjį pastatą nugriauti, o vietoj jo pastatyti dviejų aukštų modernų statinį, kuriame turėtų įsikurti parduotuvės, kavinėms, sporto klubas, vaikų laisvalaikio centras, kino teatras, medicinos centras ir kt. Skelbta, jog iš viso naujajame centre turėtų atsirasti apie 200 įvairių verslo subjektų.

Lankytojų padogumui žadėta įrengti požeminį 550 vietų parkingą, sutvarkyti aplinką, įkuriant nedidelę poilsio zoną su vaikų žaidimo aikštele, naujais suoliukais, želdiniais ir pan.

Buitinio aptarnavimo rūmai su pobūvių sale pagal architekto Eugenijaus Arkušausko projektą Klaipėdoje buvo pastatyti 1979-1981 metais.

Audroniaus Ulozevičiaus (Klaipėdos apskrities Ievos Simonaitytės viešosios bibliotekos archyvas) nuotr.

Jų statybą užsakė „Pajūrio” buities tarnybų įmonių susivienijimas.

20 Comments

  1. Darius

    Gaila senos tarybines architekturos, kuri kartais idomesne nei naujadarai, greitai jos nebeliks visai tarsi ir nebuvo to laikotarpio anot lansbergiuko mazojo, bet isaugo kartos ir prabego neblogas gyvenimas tarybiniu laikotarpiu – ar juos taip pat istrinti.

    Reply
    • Dariui

      Na kur jau. Aplink vien tik tarybinės architektūros „šedevrai”, kurių mieste gerokai gerokai per daug.

    • to 78.56.19.8

      Pvz. Kurie like tarybiniai aplink pastatai jums trukdo?

  2. Amigo

    Batareika yra gadiushnikas

    Reply
    • Tu

      Tavo smegeneles kiauros

  3. Čerlis

    Supuves sovietinis gargaras tik vieta užima greičiu ka nors modernaus lengo

    Reply
    • Anonimas

      Pastata daug idoemsnis architektūros atzvilgiu nei dauguma deziu Klaipėdos mieste.

  4. Greičiau statykit

    Įdomu, o kada vietoj Jūratės ir Kastyčio ex kinoteatro pastatys ką nors modernesnio?

    Reply
    • Anonimas

      Dezes yra modernu?

  5. ACH

    Tai čia turėjo būti ir didelis sveikatos priežiūros centras? Tai žiūrėkite į vakar dienos straipsnį apie vyr .gydytoją, kuriai darė spaudimą teisėsauga ir politikai.

    Reply
  6. Edis

    Kas dėl kalbos,tai visai teisingai.Tos liberalios pažiūros sunaikins Lietuvą.Tik ir girdim,tolerancija,pakantamumas,supratimas.Nori nenori,o turi mylėti ir žydus,ir čigonus,ir gėjus,narkomanus,ir bomžus.Jei nenori,privers.Jei nesi vienas iš jų,tai tada lysk į karstą gyvas.Pardavėja kasoje turi kalbėti keliom kalbom,gatvėje mažai kas Lietuviškai kalba.Žydai reikalauna pinigų ir turtų,čigonai išviso viską patys pasiima,trūksta stiprios rankos,kad įvestų tvarką.

    Reply
  7. Alvydas

    Velniop tą jūsų centrą! Palikit barą plius minus!!!!!

    Reply
    • T

      Eik tyliai į kampą paverk.

    • Vaclovas

      Bus ten ir baras ir tualetas, viskas ko reikia normaliai pasitusinti ir pasitapyrinti.

  8. Vincas

    Ach, tas stebuklingas ir nekantrus Simonas. Ne iš liberalų tik, tas Simoniukas? ??

    Reply
  9. Vytautas Čepas "2L Architects" ir kitiems be gėdos ir sarmatos

    Gal kas žino nuo kada Klaipėdoje bus uždrausta valstybinė lietuvių kalba – iki to Prekybos centro atidarymo ar iš karto po to? Klausiu labai rimtai, nes reikia pasiruošti, nusiteikti, liežuvį pasmailinti, o tai ką nors netyčia lietuviškai pasakęs nuo progresyviųjų betaučių gali gauti į dūdą. Įdomu ar stipriai muš ar šiaip šonus aplamdys?

    Reply
    • Čepui

      Kol pastatys, atidarys, žiūrėk, tau ir nebereiks…

    • Mokytojas

      Tikrai, kada baigsis tas marazmas . Čia vis dar LIETUVA. O gal jau nebe, gal aš klystu?

    • Bevardis

      Jauni užsilenks greičiau už Čepą, tas bent jau nesinarkašina kaip dauguma naujos, modernios valstybės kūrėjų.

  10. Joris

    Nekantrus tas Simonas. Tik rugsėjo 22 dieną projektui buvo pritarta, 2025 metų pabaigoje statybos planuojama bus baigtos, iki to kantrybės. Sutinku, prekybcentrių žiauriai trūksta, bet pakentėk, Simuk.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Prekybos centras vietoje buities rūmų galėtų būti ir dvigubai didesnis

Nors į nuotolinį buvusių buities rūmų transformacijos projekto pristatymą prisijungė nedaug miestiečių, nuogąstavimų dėl verslo planų neišvengta. Žinia, sovietinį pastatą ...
2023-07-18
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Klaipėdoje atsiras antras „Akropolis"?

Klaipėdoje, pusiaukelėje tarp prekybos centro „Molas” ir „Akropolio”, neilgai trukus turėtų iškilti dar vienas laisvalaikio, prekybos ir paslaugų centras. Planus ...
2023-06-30
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Vilniečiai Klaipėdoje kurs modernų prekybos ir pramogų centrą

Uostamiestyje tarp Naujojo turgaus ir miesto poliklinikos stūksantis pastatas, kuriame sovietmečiu buvo įsikūrę vadinamieji buities rūmai*, žada atgimti lyg feniksas ...
2023-01-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This