Paaiškėjo Baltijos ir Taikos pr. sankryžos projektavimo nutraukimo kaštai (33)

Miestas, Svarbu
Avatar photoArtūras Šulcas
2023-10-09

Praėjus mėnesiui po to, kai žurnalistams patvirtino informaciją, jog nebenori tęsti Baltijos ir Taikos pr. sankryžos projektavimo darbų, savivaldybė nutraukė sutartį su projektuotojais ir įsipareigojo jiems sumokėti 42 tūkst. eurų.

Oficialiai sutartį su UAB „TEC Infrastructure” savivaldybė abiejų šalių susitarimu nutraukė rugsėjo 20 dieną.

Martyno Vainoriaus nuotr..

„Šalys susitaria, kad nutraukus Sutartį visos šalių tarpusavio prievolės pagal Sutartį, išskyrus nurodytas šiame susitarime, pasibaigia, Šalys viena kitai nereikš reikalavimų ir (ar) pretenzijų dėl Sutarties (ne)vykdymo”, – rašoma susitarime.

Tokia sutartis buvo pasirašyta vasarį, dar buvusios miesto Tarybos kadencijos metu. Jos vertė siekė 847 tūkst. eurų. Projektas turėjo būti baigtas rengti per metus.

„Įgyvendinus šį projektą ir atskyrus į uostą važiuojančių vilkikų ir miestiečių susisiekimo srautus, pastebimai sumažės konfliktinių situacijų tarp šių transporto rūšių, be to, prie sankryžos nebereikės gaišti laiko spūstyse“, – taip vasarį savo sprendimą pradėti Baltijos ir Taikos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos projektavimą motyvavo savivaldybė.

„Baigiama Šilutės plento ir Baltijos prospekto rekonstrukcija, plius, planuojame pagerinti susisiekimą per Lypkių gatvę į Statybininkų prospektą, – taip rugpjūtį sprendimą stabdyti Baltijos ir Taikos pr. sankryžos projektavimą jau aiškino vicemeras Algirdas Kamarauskas. – Kai po rekonstrukcijos pilnai paleisime eismą per Baltijos pr.- Šilutės pl., pasižiūrėsime, kokia situacija yra šioje sankryžoje: gal tokių didelių darbų čia ir nereikės daryti.”

Tai buvo jau antrasis, tačiau, panašu, ne paskutinis bandymas imtis šios žiedinės sankryžos projektavimo: dar 2010 m. projektą buvo užsakiusi Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija. Tačiau dėl nebaigtos planavimo procedūros (negauto statybos leidimo) šio transporto mazgo rekonstrukcija nebuvo pradėta. Direkcija samdė tą pačią UAB „TEC Infrastructure”. O savivaldybė šiais metais su šia bendrove sutartį buvo sudariusi be atviro viešojo pirkimo procedūrų ir teigė, kad projektuotojas galės naudotis ankstesniu savo įdirbiu – tai buvo numatyta sutartyje.

Žymos: | | |

Komentarai (33):

Atsakymai į “Paaiškėjo Baltijos ir Taikos pr. sankryžos projektavimo nutraukimo kaštai”: 33

  1. Anonimas parašė:

    To,Dana,
    Nepades, uzsiemes,”stato „Krabogrado” centre milicinikams obeliska …

  2. Dana parašė:

    Gal Matjošaitis ir Autokausta galėtų padėti?

  3. Jojo parašė:

    Dūdoriaus nuveiktus darbus Vaitkui kelis metus reikės taisyti. O kas ištaisys tinginio Lenkausko pridirbimus Zvejų rūmuose iš vis neaišku

  4. Klaipėdietė parašė:

    Gerai kad atšaukė. !! Vienas žiedas kuriuo dar eina pravažiuot.. Ta estakada ir krivininiai Klaipėdoje NESĄMONĖ! Tepalų gamykla ir Mestilos plėtra Grigeo korupcinė veikla bado akis-teršia gamtą kosminiais mąstais! Klaipėda naikinama !!! Žmonės bėga!!

    • Pritariu parašė:

      O plėstis Mestilai leido vėl liberalios seimo vyriausybės , liberalo ministro ” prižiūrima ” agentūra . Liberalams seniai pofig kuo klaipėdiečiai kvėpuoja , ar taip pone liberale ministre Gentvilai ? Klaipėdoje ” nieko negalėjote ” nei dėl grigėjų , nei dėl taršos ( paleidote per miestą fūras ) , nei dabar rūpi dirbant ministru . Liberalas Šulcas dirbo vicemeru kada fūros pradėjo per Baltijos prospektą važiuoti ? Nesijaudinote nei dėl taršos , nei dėl spūsčių ? Fui…

    • Anonimas parašė:

      Taip…tikrai taip.., bet kodel Vaitkus projekta nutrauke liberalieji:) nes jis pats is liberaliuuuuju:) pazytu…:)

    • Anonimui , beviltiškas ? parašė:

      Aš politikus vertinu PAGAL POLITINES PAŽIŪRAS IR DARBUS ! Jūsų asmeninės pažintys manęs nedomina , todėl atrodote kvailokai . Savivaldoje man svarbu kaip politikas dirba klaipėdiečiams ir miestui , jei taip būtų dirbę liberalieji , aš balsuočiau už juos . Deja , dabar viską ką darė liberalai + konservatoriai , mano nuomone , buvo nei dėl miesto grožio , nei dėl klaipėdiečių gerbūvio
      Sunku suprasti ?

    • Beviltiskam parašė:

      Tai kokius darbus Vaitkus jau nudirbo, kad taip garbini jį?

    • parašė:

      Taip, tarša Klp tragiška..prie masės naujųjų tuščių be žmonių sviesoforų eilėse stovi mašinos,degindamos kurą; fūros laisvai varo kur nori , lenktyniaudamos net per visas 3 juostas pvz
      Šilutės pl…
      O dėl estakados-koks begalvis proto bokštas sugalvojo tuos vingius apačioje prie posūkio dešinėn link Taikos pr..tik ypatingos fantazijos turėtojas..

    • Dainius parašė:

      Desimt kart pradeda desimt kart nepabaigia 😀 tik babkes moka, atkatus gauna ir tiek. Vietoj to kad pasidarytu projekta normaliai, ir ji pasiliktu nereiketu desimt kartu ji daryti ta pati projekta 😀 ir medeliu viieta pakeitineja sitie ir gauna daugiau nei 48k eur. Normaliai ir as taip noriu 😀

  5. Anonimas parašė:

    Manau,”keliu gudruciu”(!!!) gopsumas … !?
    Uz kieno pinigus,miesto CENTRE pastatytas CENTRINIS KELEIVU TERMINALAS !?
    Kaip „jis,CKT”,virto,keliu gudrucius nuosavybe ???Kaip „jis,KCT” ,virto „centriniu FURU” terminalu ???
    Kodel,nuejo „suniui ant uodegos” milijonines,SUPLANUOTOS(?) investicijos i „Mukrano terminalo” keliu infrastruktura???
    Bet sutapgi,tik baigesi ” grupes draugu” „isisavinimo projetas” ,Mukrano terminalo infra.”,kai atsidare,”isisavinimo langas” , kitai „grupei draugu” .
    i „”Viaduku” simta milijonines statybas” … ???
    Ka MIESTAS turi-gavo(?) uz simta milijonines ES-musu pinigu „insvesticijas” ???

  6. taupo pinigus :) parašė:

    Nedaro darbų ir moka nutraukimo pinigus iš biudžeto 🙂

  7. Manau parašė:

    Kolkas Vaitkus tik stabdo, nepasiūlydamas jokių alternatyvų. Žmogus be jokios miesto vystymosi vizijos, nuobodus tauškalas, žodžiu, nelaimė miestui.

    • Klaipėdos putleris parašė:

      Ne į tas kišenes projektų eurai eina gal …? Pradedi naujus tada viskas OK? Dėl ko stabdom viską? Gal kišenės pasikeitė? Žiniasklaida dirba…:) Atia protas. Kaip pas Putiną…? Valdys savi ir be išsilavinimo…?

    • Skaitykite tekstą ! parašė:

      Ar analfabetai? Jūs prie tų” labiau išsilavinusių” liberkonservatorių ir liberalų rinkėjų? Klaiku …

  8. Stasys parašė:

    Niekaip nesuvokiu tokių veiksmų,du kartus mokėta už utopines paslaugas,o miestiečiams liko,nykūs tuneliai,šaligatviai iškraipytomis plytelių liekanomis,jau nekalbu apie nuvažiavimo takus į žiedą Tas žiedas,kaip ir miesto veido dalis Kažkoks,,švogerių „kraštas esame

  9. Dov. parašė:

    Priplanavo visokių ” vasiukų”, o kas atsakys?

    • Pritariu Jūsų komentarui parašė:

      Klaipėda prie liberaliųjų per 3 kadencijas tikrai tapo ” vasiukais ” – pinigų melžyklomis . Vienur pakapstė , kitur tipo ” stato ” ( šimtmečio mokykla . Kada buvo šimtmetis ?? ) Dar kitur brokas , o nauda miesto ” grožiui ” ar klaipėdiečiams ? Panašu svarbiausia asmeninis tutėjimas ir užmiesčio namai . Per jų valdymą klaipėdiečiai pradėjo bėgti į užmiestį , nes miesto ” valdytojams liberaliems ” , klaipėdiečių gyvenimo kokybės gerinimas visiškai nerūpėjo .

  10. O dbar nosi krapštom parašė:

    Man įdomu, o ką gi ponas meras veiks likusia kadencija – visus darbus atšaukė. Matomai meras, nenori prisidirbti, tai dabar nieko nebedarys.

  11. Klaipėdietis parašė:

    Reiktų pasidiūrėti kaip balsavo Dambrauskas, Tuma, Vaitkus ir kiti įtraukdami šią sankryžą planą. Dabar jos atsisako. Savo balsais padėjo koncervatoriams prisirašyti į planą visokio”gėrio”, dabar atsisako patys jį vykdyti. Kažko nesupranu.

    • Jeigu taip parašė:

      tai patys priėmė- patys ir atsisako klaipėdiečiams naudingo projekto. Įdomu ką mano Taraškevičius – buvęs meras- ūkininkas?

  12. Česlovas parašė:

    Kada valdininkai už visokias nesąmones atsakys iš savo kišenės tada gal pradės mąstyti prieš bet kokius darbus.

    • Tam D parašė:

      Baltijos žiede klaipėdiečiams kamščių nėra ! O kiek būtų išleidę tam , kuris būtų ” nieko nepagerinęs ” ? Aš pritariu Vaitkaus ir komandos siūlymui : per Lipkius ir t.t. Krova sumažėjo , pažiūrėsime ar reikės to žiedo rekonstrukcijos . Viskas liuks . Protaujame . Pagarba .

    • ->D tam parašė:

      Kai pasipils tiesioginis furu srautas nuo Vilniaus pl. tada galesi pasakyti kad kamsciu nebus, db pasiskirsto ir uzsilaiko srautas prie estakados kai atidarys bus kamsciai belekokie.
      Tas Vaitkus prasciausias pasirinkimas praktiskai buvo

    • Tam D parašė:

      Jūs tekstų neskaitote ? Beviltiškai ” išsilavinę ” ? Taigi parašyta kokių priemonių imsis dėl fūrų 🙂 Liberaliųjų ir konservatorių fanams paprasti tekstai nesuvokiami , nes kritinio mąstymo užuomazgų nėra ? Žiauru …kas renka konservatorius ir liberalius .

  13. D parašė:

    Sveikiname Vaitkau! Sutaupei 42 000 Eur, o kiek klaipedieciams kainuos kamsciai toje vietoje? Ukininkas meras, galva!

    • Kad parašė:

      Tai kad ne Vaitkus tokį sprendimą priėmė ponai liberalkonservatoriai tokį sprendimą priėmėte jus o kabinat jam , matom kad tik kaip nors įkasti Vaitkui

    • to D parašė:

      tai kad liberalai antra kadencija opozicijoje…

    • cipolinas parašė:

      Kiek metų liberalai buvo valdžioje ?? Būtų gėda dabar kaz ką kritikuoti 😀

    • Liberalus cinizmas ... parašė:

      Pradėti reikėtų , kad liberalieji , būdami Klaipėdos valdyme ir paleido tą furų srautą per Baltijos pr. , o tada jų tikrai buvo daug . Deja klaipėdiečiai ar kamščiai mieste , liberaliems buvo pofig , tik dabar pradėjo amsėti ” rūpestingieji ” .

    • too nais parašė:

      koks sutaupei? 🙂 be reikalo išleido vos ne pusę sutarties vertės+42 tūkst. Eur netesybų ir padarytą darbą išmetė į konteinerį, tai čia tipo „sutaupė” 😀

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Teritorijai, kur regimi ir nauji savivaldybės rūmai - architektūros konkursas

„Šiais metais numatytas ir architektūrinis konkursas, – pasakojo bendrovės „Klaipėdos energija” generalinis direktorius Rolandas Baltuonis apie įmonei priklausančių teritorijų Dangės gatvėje, ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Sportas, Svarbu

„Viesulo“ vadovui - kontrolierių kirčiai

Nors Klaipėdos savivaldybės meras Arvydas Vaitkus neseniai „Viesulo” sporto centro vadovo Vaclovo Gedvilo darbą įvertino gerai, Kontrolės komitetas antradienį rekomendavo ...
2024-05-15
Skaityti daugiau

Politika

Kėdes savivaldybėje žada perstumdyti per dvi savaites

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos direktorius Andrius Žukas antradienį vykusio Kontrolės komiteto posėdžio metu pažadėjo, kad nauja jos struktūra bus patvirtinta ...
2024-05-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This