Seimas pratęsė Remigijaus Žemaitaičio apkaltos komisijos darbą

ELTA

Gailė Jaruševičiūtė-Mockuvienė (ELTA)
2023-10-10

Komentarų: 0

Seimas antradienį po svarstymo pritarė Specialiosios apkaltos komisijos prašymui skirti daugiau laiko įvertinti naujausius parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį. Komisijos sudėtį papildė ir trys opozicinių frakcijų atstovai.

Už 92 balsavo Seimo nariai, prieš – 1, susilaikė 1 parlamentaras. Komisijos darbą siūloma pratęsti iki lapkričio 6 dienos.

R. Žemaitaitis dalyvavo rinkimuose į Klaipėdos mero postą. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Seimo narys tęsia panašią retoriką net ir po pastaruoju metu beprecedenčių teroro atakų prieš Izraelį ir jo gyventojus. Komisijos nuomone, tokie veiksmai ir laikysena komisijos darbo metu taip pat galėtų būti vertinami ir, esant pagrindui, galima apimtimi atsispindėti komisijos išvadoje“, – posėdžio metu sakė A. Valinskas.

Komisijos pirmininkas pakvietė prie komisijos sudėties prisijungti ir Seimo opozicines frakcijas.

„Jūsų indėlis šios komisijos darbe būtų geriausias jūsų sentimentų įrodymas“, – akcentavo jis.

Dalis opozicijos išsakė palaikymą šiam komisijos prašymui. Demokratų frakcijos „Vardan Lietuvos“ narys Tomas Tomilinas paragino opozicines Seimo frakcijas prisijungti prie apkaltos komisijos veiklos.

„Manau, kad teisingas sprendimas yra paimti daugiau laiko ir išnagrinėti šią situaciją. Tačiau aš noriu pakartoti raginimą visoms frakcijoms Seime, nepriklausomai nuo to, ar jos opozicinės, ar ne – dalyvauti šios komisijos veikloje ir papildyti jos sudėtį, – akcentavo T. Tomilinas. – Man atrodo, kad reikia atlikti tą darbą preciziškai, kokybiškai, visos frakcijos turi dalyvauti, nes tokiu būdu tik realiai tas darbo legitimumas užtikrinamas.

Visgi komisijos prašymą skirti daugiau laiko R. Žemaitaičio naujiems pasisakymams įvertinti sukritikavo Mišrios Seimo narių grupės seniūnė Agnė Širinskienė.

„Jeigu norite tirti naujausius R. Žemaitaičio įrašus, tai jums tikrai reikėtų iš naujo surinkti parašus ir formuluoti antrą apkaltą, nes Konstitucinis Teismas yra labai aiškiai ir ne kartą pasisakęs, jog tokiu atveju, kai yra jau sukurta komisija, turėtų būti tiriami kaltinimai, kurie yra pateikti tame kaltinamajame Seimo narių rašte, bet jokiu būdu ne surandami nauji ar įvedamos naujos aplinkybės“ – posėdžio metu sakė A. Širinskienė. – Nenorint apsijuokti Konstituciniame Teisme, tikrai būtų protinga surinkti antrą kartą parašus ir startuoti.

Seimo specialioji komisija buvo sudaryta iš 6 valdančiųjų parlamentarų, nes opozicijos atstovai joje dalyvauti atsisakė. Komisijai buvo pavesta darbą atlikti ir savo išvadą pateikti iki spalio 10 dienos.

ELTA primena, kad R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais ne kartą papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais. Šiems politiko pasisakymams įvertinti Seimas sudarė specialią apkaltos komisiją. Antradienį bus prašoma pratęsti jos darbo laiką, kad būtų galima įvertinti naujausius parlamentaro pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį.  

                                                                                                                                           Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This