Kultūros skyriaus vedėjai – nemalonumai (atnaujinta)

Svarbu, Veidai

„Atvira Klaipėda“ sulaukė informacijos, kad pirmadienį uostamiesčio savivaldybės administracijoje buvo fiksuotas incidentas, po kurio esą darbo nebegalėjo tęsti Kultūros skyriaus vedėja Eglė Deltuvaitė.

Eglė Deltuvaitė. Martyno Vainoriaus nuotr.

Su pačia E. Deltuvaite antradienį susisiekti nepavyko – į skambučius ji neatsiliepė. Tuo metu Savivaldybės administracija kol kas jokių aplinkybių nedetalizuoja.

„Šiuo metu yra pradėtas tarnybinio nusižengimo tyrimas valstybės tarnautojo atžvilgiu“, – rašoma „Atvirai Klaipėdai“ atsiųstame Savivaldybės administracijos direktoriaus Andriaus Žuko komentare.

Jis ir bus tas asmuo, kuris atlikus nustatytas procedūras bei gavus galutines tarnybinio nusižengimo tyrimo komisijos išvadas, priims sprendimą dėl tolesnių veiksmų.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos skyrius informavo, kad pirmadienį iškvietimų į rotušę, kur dabar yra įsikūręs Kultūros skyrius, gauta nebuvo.

E. Deltuvaitė šiam skyriui vadovauja nuo 2018-ųjų rugsėjo.

ATNAUJINTA. Trečiadienį Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus žurnalistams detalizavo, kad žmonės pajuto kvapą, leidusį įtarti, jog E. Deltuvaitė darbe buvo neblaivi, ir jai buvo pasiūlyta nuvažiuoti į ligoninę bei pasitikrinti blaivumą.

„Yra skaičiai nustatyti, bet nenorėčiau komentuoti, kol nebaigtas tyrimas“, – sakė meras.

A. Žukas „Vakarų ekspresui“ trečiadienį sakė, kad tai buvo paskutinė E. Deltuvaitės darbo Savivaldybėje diena – moteris parašė prašymą atleisti ją iš darbo. Laikinai Kultūros skyriui vadovaus Kristina Skiotytė-Radienė.

33 Comments

  1. Tcubni

    Jei dėl 0,2 gali šitaip sugriauti žmogui gyvenimą (koks būsimas darbdavys gilinsis koks buvo girtumas ar kad kažkas atsikratyt norėjo – visi VISADA matys – GIRTUOKLĖ) tai savivaldybės darbuotojai turėtų bijoti absoliučiai visko. Žmogiškumo nebus. Raminančių gerti irgi nereikėtų – juk pripaišys, kad vartojo psichiką veikiančias medžiagas. Saldainių su likeriu net namuose verčiau neturėtų. Čia kaip į lagerius už netinkamą žvilgsnį išveš.

    Reply
  2. Muilas

    Ar tiesą žmonės kalba, kad jai buvo nustatytos vos 0,2 promilės? Jeigu taip, ar nėra visa ši situacija eilinis susidorojimas su kitaip mąstančiais asmenimis? Vairuoti gali, bet dirbti – ne? 🙂

    Reply
  3. Mergyte

    Valio. Nuo pradžių nežinojo ką daro, paranki tik siauram ratui buvo, saviveiklininkai tik skylėms užkišti, be jokio palaikymo. Klaipėda tokia daugiasluoksnė, tiek galimybių kultūrai skleistis visapusiškai, bet nesijaučia, kad gyveni kultūra alsuojančiame miete. O ką daro keli savo uždaroje erdvėje, mažai vertės tesukuria. Net etno kultūra tik uždarame kieme, nesugeba išjudinti žmonių, suorganizuoti uostamiesčio vertų švenčių. Kai šiaip niekas nepatraukia, gyvenimas susitvarko. .

    Reply
  4. Ropė

    Man patinka pokyčiai. O šiaip, gerti ne darbo metu, juk niekas nedraudžia. Matyt, šitoks atvejis tik parodo, kokio lygio Klaipėdoje kultūra ir jos atstovai..

    Reply
  5. Petras

    Nepateisinu tokio poelgio, bet miestelyje kalbama, kad savivaldybėje bloga atmosfera tvyro prie naujos valdžios….žiūrėkit ponai, kad visi ten nepradėtų girtuokliauti

    Reply
  6. Vaitkus vėl dvigubų standartų

    Rusnėje žuvienės šventėje, žmonės kalba, kad jo vicemerė nuo Žemaitaičio palapinės, galimai samagoną nešiojo, bet meras nelabai reagavo.

    Reply
    • Gandonešis

      Gandus nešiojate? Galimai nepadeda.

    • Anteja

      Ar darbo metu nesiojo?Juk rasot pats ,kad sventeje.O ka jus darote sventeje ?Sedit ir ziurit ka kiti nesioja?

  7. T

    Ateit išgerusiai į darbą, matyti kad šitai veikėjai iš vis nerūpi darbo etika! Reto šlykštumo atvejis.

    Reply
    • klaipėdietis

      Nei ,tamsta,matei nei uostei -tai kam tie komentarai.

  8. nuomonė

    Kultūros skyriaus vedėją reikia keisti. Ji nematė Klaipėdos kultūros visumos ir be skrupulų palaikė vieną, popsiškai „modernią” kultūrininkų grupę.

    Reply
  9. CHA

    Naujieji komjaunuoliai-milicininkai-verslininkai atėjo į valdžią ir visus išvaikys… Susodins savus žemaitaitinikus ir panašius beraščius…

    Reply
    • Skaitytojas

      Ar pilietės nuotrauka panaudota teisėtai?

    • Tikrai taip

      Nuotrauka iš viešos vietos, net miesto tarybos posėdžio, tai yra padaryta darbo metu. Dar kas kliūna?

    • Liberalų ilgesys apniko?

      Lojat iš pasalų kaip anonimas, o valdžia tikrai pastebimai ir atsakingai dirba. Kad tik taip ir toliau!

    • To: Liberalų ilgesys apniko?

      Tamsta ar pats nebūsite anonimas taip pat?

  10. Klausimas

    Gal išgėrusi buvo?

    Reply
  11. miestietis

    Gaila, jog dažniausiai miestui ir jo žmonėms taip reikalingą kultūrą, miesto valdžia nustumia į šoną. Nes ten maži pinigai. Daug aktualiau tvarkyti savo NT projektus. Bet labai viliuosi, jog naujasis Meras ir Taryba susiims, atleis Deltuvaitę, drįs pertvarkyti miesto Kultūros skyrių, surasti tinkamų žmonių. Būtina keistis.

    Reply
  12. Jonas

    Tarybas reikia naikinti ir kulturos taryba su Laužikiene priešakyje taip pat.

    Reply
    • šios valdžios šūkis KLAIPĖDOJE

      REIKIA NAIKINTI, STABDYTI

    • Tikrai taip

      Šios valdžios prievolė – išvalyti viską, ką po savęs per 12 metų paliko liberalai ir pseudoliberalas Grubliauskas – Dūdorius : pinigų įsisavinimo schemutes, draugelių ratelius ir mafijos struktūras. Gal pavyks.

    • Taip

      Tikra tiesa.Net labai reikia naikinti.

  13. Teta Beta

    Na va, o kas dabar bendradarbiaus su ekspertais, kurie vertina kultūros projektų paraiškas finansavimui…Et

    Reply
  14. V ir Gis

    Fiksuotas incidentas. Paponešis suplyšo ir papai išvirto? Kelnių ar sijono užtrauktukas išsiskleidė,nedėvėjo kelnaičių ir plika rūra tapinėjo? Ištvirkavo darbo vietoje? Priliuobė ar pagiringa buvo? Kas nutiko???

    Reply
    • Na jau

      Reto šlykštumo pasisakymas. Supuvėliai

  15. A.Žukui

    O koks tyrimas atliekamas del savivaldybes darbuotojo A.Smagurio , kur automobili remontavo Klaipedos energijoje uz energijos lešas? Toliau energijos valdyboje sedi ir kitus automobilius remontuoja?

    Reply
  16. Antanas

    Taip atrodo, kad tarybų naikinimo metu kažkas buvo pastumtas nuo lovio…Kaip taip galima, ilgus metus lapnojo be sustojimo, o dabar pastūmė. Štai ir visa demokratija, ir visa politika. Seniai taip turėjo būti.

    Reply
  17. Nauja AK rubrika

    Atsiranda nauja AK rubrika serialas ”moterys meluoja geriau” arba patikslinus – ”viena boba sakė”. Visi AK skaitytojai labai susidomėję lauks tęsinio….

    Reply
  18. Skaitytojas

    Tai yra savivaldybės vidaus problemos ir nebūtina spręsti tarptautiniu lygiu.

    Reply
  19. Miestietis

    Galimai nesiseka jai su vyrais… Dzimu Danieliumi, Morganu, Jonu Walkeriu…

    Reply
  20. O kas gi buvo?

    Tauta laukia Vaitkau!!!!kodel taip? Del tarybu likvidavimo?

    Reply
  21. Mindaugas

    O tiksliau kažką ?

    Reply
    • Anonimas

      LIBERALU SAMOKSLAS LIBERALU SAMOKSLAS LIBERALU SAMOKSLAS

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Spyglys

Savivaldybė engia moteris*

Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje moterų dirba kelis kartus daugiau nei vyrų, jos yra engiamos: statistika skelbia, kad jos vidutiniškai uždirba ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This