Savivaldybė tyliai dairosi naujo pastato (atnaujinta)

Miestas, Svarbu

Artūras Šulcas, Martynas Vainorius
2023-10-11

Komentarų: 18

Klaipėdos miesto savivaldybė be atviro viešojo pirkimo konkurso sudarė sutartį dėl naujo administracinio pastato statybos galimybių studijos. 

Liepų g. 11. Artūro Šulco nuotr.

Sandorio vertė – 5,5 tūkst. eurų. Sutarties su rangove UAB „Newsec Advisers LT”  turinys viešai neskelbiamas, visuomenė antradienį informuota tik tiek, kad nupirkta paslauga „Naujo administracinio pastato su klientų aptarnavimo centru statyba galimybių studija”.

Sutartį su UAB „Newsec Advisers LT” (tuomet būta kito pavadinimo) savivaldybė buvo sudariusi ir 2016 metais. Tada pirktos konsultavimo paslaugos „dėl naujo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pastato/patalpų nuomos ir/arba įsigijimo”. Jos kainavo 3,6 tūkst. eurų. Tuomet buvo ieškoma tinkamo turto 1 km atstumu nuo Rotušės, esančios Danės g. 17.

Anuo metu buvo manoma, kad geriausia vieta naujam savivaldybės rūmui – „Memelio miesto“ teritorija. Tačiau galimybių studijos rekomendacijų savivaldybė taip ir neįgyvendino.

Apie tai, kad sąlygos dabartiniuose Klaipėdos savivaldybės pastatuose, Liepų g. 11. 13,  yra visiškai netinkamos ir darbuotojams, ir čia reikalų tvarkyti ateinantiems miestiečiams, kalbama jau daugiau kaip dešimtmetį. 2021 m. balandį miesto tarybos kolegija išreiškė pritarimą dar senai vizijai – statyti naują specialiai tam pritaikytą statinį, tačiau apart šio pritarimo nieko daugiau šia linkme taip ir nebuvo padaryta.

ATNAUJINTA. Pasak Savivaldybės administracijos, studijos pateiktose išvadose ir rekomendacijose nurodoma, kad:

• visų skyrių veikla vienoje lokacijoje leistų užtikrinti patogų ir kokybišką paslaugų miestiečiams teikimą ir gerovės kūrimą, o administracijos darbuotojams būtų užtikrinimas gerbūvis naujose darbo erdvėse produktyviai siekiant bendrų organizacijos tikslų efektyviai bendradarbiaujant visų skyrių lygmenyje;

• rekomenduojama naująjį biurą planuoti apie 5 000 kv. m ploto dydžio (sumažinant nuo šiuo metu užimamų 12 500 kv. m), kuomet būtų taikomas hibridinis darbo modelis;

• Rekomenduojama nenaudojamus valdomus pastatus parduoti (esamos patalpos yra imlios energijai dėl pastatų žemo energetinio efektyvumo, todėl investicijos į šių patalpų kosmetinį patalpų remontą yra neefektyvios);

• Įvertinus kiekvienos iš galimų KMSA naujojo biuro vystymo alternatyvų kaštus, pinigų srautus bei kitus alternatyvų privalumus ir trūkumus, rekomenduojama nuomotis naujojo biuro patalpas (galimas rezultatas po 2-3 metų) arba statyti naują administracinį pastatą (rezultatas po 5-7 m.).

Trečiadienį kalbėdamas su žurnalistais miesto meras Arvydas Vaitkus teigė, jog skaičiavimai labai aiškiai rodo, kad po visą miestą išbarstyti atskirti administracijos padaliniai nėra efektyvūs.

Kaip galimą naujų statybų vietą jis regi ir savivaldybės valdomos „Klaipėdos energijos“ teritoriją Danės gatvėje, kur numatyta vykdyti konversiją. Tačiau čia pirmiausia reikia dar išaiškinti, kiek realiai turi likti gamybos, kad būtų užtikrintas reikiamas šilumos tiekimas šiaurinei miesto daliai.

Anot mero, geras pavyzdys yra Vilniaus savivaldybės administracija, kai buvo priimtas sprendimas išsikelti į naują pastatą Konstitucijos prospekte.

A. Vaitkus teigė suprantantis, kad toks projektas gali įaudrinti miesto bendruomenę, tačiau esą atlikus skaičiavimus galima aiškiai parodyti, kiek dėl šiandieninės situacijos išeikvojama pinigų, kurie galėtų būti nukreipti kitur.

Kaip galimą tokių statybų lėšų šaltinį jis regi parduodamus nereikalingus ar neefektyviai naudojamus savivaldybės ir jos įmonių pastatus.

„Klausimas per ankstyvas, reikia sukaupti visą reikiamą informaciją. Kiek tinkamai išnaudojamas turimas turtas. Fiziškai, įvertinus visas biurokratines procedūras, tikriausiai negalima“, – į klausimą ar tikisi per šią kadenciją įgyvendinti tokį projektą, atsakė meras.

18 Comments

  1. Aha

    Štai kodėl sustabdė naujos poliklinikos statybas.

    Reply
  2. Marijus

    Senąjį už eurą pasiims kuris nors iš labiausiai „nusipelniusių” iš savivaldybės ..

    Reply
  3. manau

    dar galima ir šiame darbuotis

    Reply
  4. Dov.

    Gal jie Bremeno miesto muzikantai? Pakeitus sėdimas vietas, muzika gražiau užgros?

    Reply
  5. Tas pats

    Naujas pastatas turi būti su vaizdu į pelkę, nes tada bus efektingesnis darbas… 🙂 Kokybiškiau sprendžiamos miesto problemos…:) Nesvarbu kaina, svarbu vardan miesto. Dėl ko vaitkus nesikėlė į rotušę. Taktika… 🙂 Gal dėl to stabdom kitus projektus… ? Nes norai didesni nei eurų kišenėj..?
    Apie viską pagalvota… ?

    Reply
  6. Anonimas

    Atsiprasau,o kas vyksta buvusiam Statybos tresto „aktu saleje-kulturnamyje”,juk salia Rotuses?

    Reply
    • Anonimas

      taigi R.Cibausko privačios valdos

  7. Nuje

    Nu nu…

    Reply
  8. 2011-2019 m A.Šulcas

    Klaipėdos miesto savivaldybės vicemeras, liberalas . Meras liberalas Grubliauskas . ___Sutartį su UAB „Newsec Advisers LT” (tuomet būta kito pavadinimo) savivaldybė buvo sudariusi ir 2016 metais.Tada pirktos konsultavimo paslaugos „dėl naujo Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos pastato/patalpų nuomos ir/arba įsigijimo”. Jos kainavo 3,6 tūkst. eurų. Tuomet buvo ieškoma tinkamo turto 1 km atstumu nuo Rotušės, esančios Danės g. 17____Anuo metu buvo manoma, kad geriausia vieta naujam savivaldybės rūmui – „Memelio miesto“ teritorija. Tačiau galimybių studijos rekomendacijų savivaldybė taip ir neįgyvendino_______

    Reply
    • Klaipėdietis

      Naujieji studijos rengėjai pasinaudos jau esamais tyrimais. Nieko nuostabaus. Geriausia vieta šalia Rotušės. O tai arba Boso pastatas, arba Klaipėdos viešbutis

  9. Audrius

    Prie AKROPOLIO. Kur daugiau…

    Reply
  10. T

    Vietoj poliklinikos, kodėl ne. Pilvams auginti reikia naujos fermos.

    Reply
    • tikrai taip

      Sustabdytų ir palaidotų Jūrininkų poliklinikos ir Baltijos prospekto žiedo sąskaita pinigų bus….

  11. Senai Laikas !

    Mieste sustabde visus projektus…kur dabar pinigus ikišti?

    Reply
  12. Anonimas

    tai jau tikrai, labai labai tyliai. Jei jau „galimybių studija” tai ir vieta žinoma. Meras labai žadėjo su klaipėdiečiais visais frontais bendradarbiauti, o paslapčia tariasi su vilniečiais.

    Reply
  13. Siūlymas

    O kodėl savivaldybė negalėtų Uosto direkcijos pastate įsikurti? Šalia Dariaus ir Girėno gatvės plynė- čia ir naujam pastatui, ir ne vienam, vietos apsčiai, dar ir nemenkas parkingas išeitų.

    Reply
    • se

      galbūt savivaldybė galėtų susiremontuoti savo esamas patalpas + galvoti pastatyti priestatą virš esamo parkingo, arba nuomotis/ papildomai pirkti šalia esančias tuščius Sodros, Telia (pašto kieme) ar kt. pastatus. Aišku, jeigu norima karališkai, tuomet yra tik vienas variantas – rūmai ant marių kranto su vaizdu į Smiltynės miškus.

  14. Anonimas

    Sugalvos statytis naują statinį, kaip kad Uosto direkcija darys už 40 mln. EUR, vietoje 3 mln. EUR senojo remontui. O kas bus su senuoju savivaldybės pastatu? Dar vienas vaiduoklis?

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Savivaldybė ministerijos prašo aiškiau reglamentuoti statybas pajūryje

Klaipėdos savivaldybė kreipėsi į Aplinkos ministeriją dėl, jos teigimu, susirūpinimą keliančių statybų rekreacinėse teritorijose pajūryje. Skelbiama, jog čia fiksuojami atvejai, ...
2024-05-09
Skaityti daugiau

Sveikata

Medikams į Klaipėdą pritraukti - 225 tūkst. eurų

Klaipėdos savivaldybė skelbia, jog daugiau nei 4 kartus padidino finansavimą, skirtą medicinos specialybes įgijusių specialistų pritraukimui į uostamiesčio asmens priežiūros ...
2024-05-08
Skaityti daugiau

Švietimas

Hermano Zudermano gimnazijos remontas - už 3,3 mln. eurų

Klaipėdos savivaldybė pasirašė sutartį dėl Hermano Zudermano gimnazijos kapitalinio remonto su UAB „Virdaleka”. Palmiros Mart nuotr. Už šį darbą, pagal UAB ...
2024-05-07
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This