Už leidimą naudotis tualetu – mokesčių lengvatos

Miestas

Klaipėdos savivaldybė siūlys papildomas mokesčių lengvatas kavinėms senamiestyje, istorinėje miesto dalyje ir Smiltynėje, jei jos suteiks galimybę klaipėdiečiams ir miesto svečiams nemokamai pasinaudoti tualetu. Tokių nekilnojamojo turto mokesčių lengvatų jau esama, bet meras siūlo savivaldybės tarybai jas praplėsti.

Tikimasi, kad šia mokesčio lengvata kasmet naudosis 5-10 kavinių, tokiu būdu prisidėdamos prie viešųjų tualetų trūkumo problemos sprendimo Klaipėdoje.

Teigiama, kad šiuo metu jau yra numatyta tokia fiksuoto 174 Eur dydžio nekilnojamojo turto mokesčio lengvata nėra patraukli ir neskatina teikti nemokamų tualeto paslaugų. Dėl šios lengvatos per metus kreipiasi tik 1-2 asmenys. 

Sprendimo projekte siūloma numatyti 50 proc. mokesčio lengvatą nekilnojamam turtui, esančiam Naujamiestyje, ir 100 proc. mokesčio lengvatą nekilnojamam turtui, esančiam senamiestyje.

Teigiama, kad tiksliai įvertinti ir apskaičiuoti savivaldybės biudžeto negautas lėšas dėl siūlomo sprendimo projekto nėra įmanoma. 2020 m. buvo gauti devyni tokie prašymai 4,7 tūkst. Eur sumai, 2021 m. – 6,9 tūkst. Eur sumai (10 asmenų), 2022 m. – 4,9 tūkst. Eur sumai (6 asmenys), 2023 m. – 3,7 tūkst. Eur sumai (6 asmenys). Daroma prielaida, kad suteikiamų nekilnojamojo turto mokesčio lengvatų suma gali padidėti iki 10-20 tūkst. Eur.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Klaipėdos garbės piliečio vardą siūloma suteikti Dionyzui Varkaliui

Jei politikai pritars uostamiesčio mero siūlymui Klaipėdos garbės piliečio vardą suteikti Dionyzui Varkaliui, tai bus pirmasis kartas, kai šis titulas ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Transportas

Valdžia atsitraukė: į Teatro gatvę grįžo senoji tvarka

Po kilusio pasipiktinimo dėl to, kad Teatro gatvėje leista statyti automobilius kitaip nei numatyta teritorijų planavimo dokumentuose, Klaipėdos savivaldybė grąžino ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybė engia moteris*

Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje moterų dirba kelis kartus daugiau nei vyrų, jos yra engiamos: statistika skelbia, kad jos vidutiniškai uždirba ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This