Karinės jūrų pajėgos vykdo Lietuvos vandenų monitoringą

Uostas ir jūra

Karinės jūrų pajėgos (KJP) skelbia, jog nuolat vykdo Lietuvos teritorinės jūros ir ekonominės zonos povandeninės aplinkos monitoringą, turi atitinkamus povandeninės aplinkos ir dugno išžvalgymo pajėgumus, techniką bei kompetencijas ir yra pasirengusios reaguoti į įvairius incidentus.

Hunt klasės priešmininių laivų „Skalvis“ (M53) ir „Kuršis“ (M54) pagrindinė funkcija yra minų paieška jūroje. Šie laivai, naudodami THALES S2193 minų medžiojimo sonarą, gali aptikti ir klasifikuoti futbolo kamuolio dydžio objektą iki 1000 metrų atstumu. Dėl šios priežasties priešmininiai laivai gali vykdyti ir papildomas užduotis, tokias kaip kritinės infrastruktūros po vandeniu patikra ar nuskendusių objektų paieška.

Nuotoliniu būdu valdomas povandeninis robotas K-STER leidžia laivams identifikuoti rastus objektus 300 metrų gylyje, todėl Hunt klasės laivuose sumontuota įranga įgalina Baltijos jūroje vykdyti įvairaus pobūdžio operacijas taikos metu.

Naujausio Karinių jūrų pajėgų įkurto dalinio Uosto ir priekrantės gynybos tarnybos viena iš pagrindinių užduočių yra uosto apsauga ir gynyba. Karinių jūrų pajėgų fuzilieriai nuolat treniruojasi vykdyti laivų ir uosto kritinės infrastruktūros apsaugą. Narai išminuotojai autonominiais povandeniniais įrenginiais REMUS 300 prisideda prie saugių jūros kelių surandant ir išminuojant istorinius sprogmenis bei geba operatyviai vykdyti uosto ir jo prieigų dugno skenavimą, identifikuoti įtartinus/neatpažintus objektus bei juos neutralizuoti.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

ELTA

Lietuvos karo laivas dalyvauja tarptautinėje operacijoje Baltijos jūroje

Lietuvos kariuomenė (LK) praneša, jog nuo pirmadienio Lietuvos karo laivas „Skalvis“ dalyvauja Baltijos jūroje vykstančioje tarptautinėje sprogmenų paieškos ir naikinimo ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Į Klaipėdą atplauks 50 karo laivų

Birželio 4–7 d. Klaipėdoje vyks vienas iš didžiausių Baltijos regione renginių – tarptautinių pratybų „Baltijos operacija 2024“ atvykimo konferencija. Planuojama, ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This