Įsigalioja draudimai gaudyti vėžius, šlakius ir lašišas

Regionas

Aplinkos ministerija primena, kad šį savaitgalį dar bus galima gaudyti siauražnyplius vėžius, tačiau jau nuo pirmadienio, spalio 16 d., tai daryti bus draudžiama, taip pat nuo tos dienos nebebus galima žvejoti lašišų ir šlakių nerštui svarbiose upėse.

Lašišas ir šlakius draudžiama žvejoti ir dalyje Minijos. Palmiros Mart nuotr.

Įprastai draudimas siauražnyplius vėžius prasideda spalio 15-ąją ir tęsiasi iki liepos 15-osios, tačiau šiemet spalio 15-oji yra sekmadienis, todėl draudimas įsigalios nuo pirmadienio.

Nuo spalio 16 d. įsigalioja draudimas žvejoti Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 4 priede nurodytų upių ruožuose, svarbiuose lašišų ir šlakių nerštui. Todėl bet kokia žvejyba šiuose ruožuose bus draudžiama iki gruodžio 30 d. Tarp kitų upių yra ir Minija su Akmena, Baltijos jūra ir Kuršių marios.

Iki spalio 15 d. įprastai draudžiama žvejoti Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 3 priede nurodytuose upių ruožuose neįsigijus žvejo mėgėjo kortelių lašišų ir šlakių žvejybai arba neturint nemokamos žvejybos teisės. Tačiau šįmet spalio 15 d. yra sekmadienis, todėl šią dieną draudimas negalios, ir žvejo mėgėjo korteles turėti bus neprivaloma.

Primenama, jog visas rudens žvejybos sezono metu sugautas lašišas ir šlakius privaloma paleisti, nepriklausomai nuo to, ar žvejojama turint žvejo mėgėjo kortelę, ar žvejo mėgėjo bilietą.

Siekiant apsaugoti marguosius upėtakius iki gruodžio 30 d. galios spalio 1 d. prasidėjęs draudimas žvejoti bet kokias žuvis Mėgėjų žvejybos vidaus vandenyse taisyklių 2 priede nurodytose upėse. Šiuo laikotarpiu bet kurioje Lietuvos upėje sugautus marguosius upėtakius privaloma paleisti.

Aplinkos ministerija primena, kad iki lapkričio 20 d. vyksta aplinkosauginė akcija „Saugom lašišą“, kurios metu aplinkosaugininkai vykdys reidus, tęs reguliarią verslinės žvejybos kontrolę, taip pat bus tikrinami žvejai mėgėjai, kad būtų užtikrinta lašišų ir šlakių apsauga per jų migraciją ir nerštą.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Laiškai iš jūros, Svarbu

Burlaivininko užrašai: Klaipėdieti, plaukiam į Juodkrantę!

Klaipėda – miestas prie vandenų: Baltijos jūros, Kuršių marių ir Dangės upės. Gamta, geografija ir istorija vertė klaipėdietį lipti į ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Aplinkosauga

Karšių žvejybos apribojimai Nemuno deltoje

Nuo balandžio 22 d. iki gegužės 20 d. Nemuno deltos regioniniame parke bus draudžiama gaudyti karšius. Įprastai šis draudimas įsigalioja ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

Uostas ir jūra

Mieste, mariose ir jūroje vyks „Audros smūgis 2024“

Balandžio 22 d. – gegužės 10 d. Lietuvos kariuomenės Karinės jūrų pajėgos vykdys didžiausias 2024 metais organizuojamas pratybas „Audros smūgis ...
2024-04-19
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This