Meras išsirinko „Volvo“ su „Blond“ sėdynėmis

Miestas, Svarbu

Nors nemažai valstybės institucijų, įmonių ir įstaigų vis dažniau perka ar nuomojasi elektromobilius, uostamiesčio meras Arvydas Vaitkus pasirinko konservatyvesnį variantą – hibridinį „Volvo S90“ su šviesios spalvos odinėmis sėdynėmis „Blond“. Mokesčių mokėtojams per trejus metus jis atsieis 51 tūkst. eurų.

Kol kas meras dar važinėjasi pirmtako naudotu „Volvo“. Martyno Vainoriaus nuotr.

Sutartis dėl to sudaryta su UAB „Autolux“, kuri vienintelė dalyvavo savivaldybės paskelbtame konkurse ir, anot viešųjų pirkimų specialistų, pateikė labai kvalifikuotą pasiūlymą, kuris buvo nedelsiant priimtas.

Keturiais ratais varomo M1 kategorijos (E2 klasė) automobilio veiklos nuoma su technine priežiūra ir draudimu bus tęsiama 36 mėnesius. Į meriją jis turi būti pristatytas iki kitų metų spalio 27 d.

Automobilio variklis – benzininis „T8 Recharge, Plug-In“.  Automobilio bendras ilgis – 496 cm. Priekinės ir galinės jo sėdynės – šildomos. 

Gegužės pabaigoje Klaipėdos miesto taryba be jokių diskusijų pritarė mero teikimui leisti nuomotis pagal veiklos nuomos sutartis 4 lengvuosius automobilius. Kol kas perkama tik paties mero automobilio nuoma.

Konkursą tokio automobilio veiklos nuomai Klaipėdos savivaldybė paskelbė tik po dviejų rinkos konsultacijų. Maksimali pageidaujama būsimo A. Vaitkaus tarnybinio automobilio nuomos kaina nebuvo skelbiama.

Teigiama, kad vadovaujantis galiojančiais įstatymais, nuomos laikotarpiu ant automobilio kėbulo bus priklijuoti įstaigos logotipai. Buvusio mero Vytauto Grubliausko tarnybinis automobilis taip paženklintas nebuvo.

INFORMACIJA

„Atvira Klaipėda“ rašė, kad Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija rugpjūčio 10 d. pasirašė sutartį dėl elektromobilio „Citroen EC4“ pirkimo. Elektromobilį įsigijo ir Klaipėdos rajono savivaldybė. Apie elektromobilio pirkimą neseniai paskelbė Klaipėdos universitetas, o uostamiesčio savivaldybės valdomas Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras įsigijo tris elektrinius visureigius. 

35 Comments

  1. Kai ne savo pinigai, gali rinktis brangia

    Gerai, kai savivaldybė tokia turtinga. Pigesnių markių automobiliai ne prestižas?

    Reply
  2. Anonimas

    Šlykštu ir tiek. Gaila, kad esame mankurtų, baudžiauninkų miestas, tolerajuonjantis „ponų“ užgaidas . Normalūs miestiečiai tokio tipo švaistymus laikytų spjūviu į veidą ir reikalautų atsistatydinti.

    Reply
    • NNN

      Nu jo… Kažkokią Volvo pasiemė. Turėjo, bent Audi a8 ar kokį BMW 7 klasės imti. O dabar – meras ir su kažkokiu kledaru važinės. Visam miestui gėdą darys.

    • Bukagalvis ?

      Tik visiškas , na visiškas gali tokį komentarą rašyti . Merai ,VISŲ MIESTŲ IR REGIONŲ , važinėja auto , o ne arkliais . Ne mankurtui . Klaiku nuo bukumo , patryyyjotų bukumo .

    • Blee

      Tiek pridare dviracio taku mieste,o jis matai važiuos su VDV ir visus tručis….

  3. Vytautas

    Automobilis perkamas darbui. Namo meras važinėja savo transportu.

    Reply
  4. Lenktyniaus meras:)

    T8 AWD plug-in hybrid
    Elektrinis/benzininis
    AWD Automatinė 455 AG Greitėjimas 4.7s (0-100 km/h)

    Reply
  5. Rms

    Kodėl mašina nepažymėta savivaldybės logotipu?
    Ar klaipėdai negalioja įstatymai?

    Reply
    • ...

      Skaitei tekstą? Ar nelabai pavyksta? Gal į mokyklą reiktų sugrįžti?

  6. Rulis

    Tai kad ta mašina bus nuomojama tris metus ir nuoma kainuos 51 000 EUR ir jokių nuosavybės teisių savivaldybė neturės ir pasibaigus nuomai automobilį reiks grąžinti. Po to autosalonas galės ją parduoti aukcione. Nors daugelis skaitytojų supranta,kad tą automobilį perka savivaldybė.

    Reply
  7. I am

    210000 bado prašytojų maisto banke. Skola kiekvienam iš mūsų po 20000 Eur.
    Kodėl avims dar reikia atstovų, kai yra tokios technologijos?

    Reply
  8. chi...

    Išsirinko kitaica už 50 tks.?,o koks probegas,kiek šeimininku..

    Reply
  9. Hm

    Važiuoja mūsų meras… žemyn

    Reply
  10. Anteja

    Teisingas pasirinkimas.Vistik merui daug reikia vazineti,Automobilis turi buti saugus .Ir gerai ,kad benzininis.Nes elektrinis gali uzsidegti ir issikrauti.Sekmes vazinejant.

    Reply
    • Taigi

      Pakalbejo bobute apie technika….

  11. Liucija Miliūnienė

    Protingas meras, tai ir pasirinkimas be priekaištų.

    Reply
  12. AtviraKlaipeda pramuša dugną

    Kokie straipsniai, tokie ir skaitovai…

    Reply
    • se

      blondino komentaras ….

    • Anonimas

      Debilo atsakymas

    • Jūs

      tame tarpe

  13. Anonimas

    Nū jooo….. Jug gauna atlyginimą…. Tegul perka už savo lėšas ir važinėja kokiu nori… Bet deja kas prie lovio…. Tas ir gali važinėt kuo nori… Jug jie išrinktieji…..

    Reply
  14. Kuršis

    Teisingas ir subalansuotas pasirinkimas.

    Reply
  15. Dov.

    Federalinis Austrijos kancleris Sebastianas Kurcas , net eidamas tokias pareigas, ilgoką laiką į darbą važinėdavo visuomeniniu transportu ir ką? Nenumirė….Kuo skurdesnė šalis, tuo daugiau unoro.

    Reply
    • Antanas

      Ateinancios boso dienos proga 🙂 Gi turi visu akys krypti i jo tacke

    • Klaipeda

      Parsidavėliškos, pakalikiškos rusijai federalinės austrijos kancleris negali mums būti pavyzdys!!

    • Nuomonė

      klėdesiai, meras į darbą ir iš darbo važinėja nuosavu automobiliu, bent taip sekliai sako. Normali ta Volva, su elektrine toli nenuvažiuosi. Man atrodo viskas normaliai, nebent norima merui „zapą” įtaisyti.

  16. J

    Meras reprezentuoja miestą, gi nevažinės su kledaru!

    Reply
    • Anonimas

      Skandinavijoje (konkrečiai Danijos ir Švedijos) didmiesčių merams ar ministrams nėra gėda dviračiais važinėti į darbą. Miestą ir valstybę reprezentuoja ne biurokrato brangaus automobilio markė, o miesto/šalies keliai, aplinkosauga, švietimas, sveikatos sistema.

    • Ignas

      Liūdnas gyvenimas, jei patį reprezentuoja daiktai.

    • Anonimas

      Aš siūlyčiau merui elektrinį paspirtuką nupirkti, būtume labai orginalūs ir solidarūs. Viešpatie, kad tik tokios problemos būtų…

    • Kai požiūris sovietinis

      Galvojau, kad geri darbai reprezentuoja miestą, švarūs tualetai. Gerai tvarkomi keliai. O pasirodo….automobilis. Toks sovietinis požiūris, baisu

  17. Klaipėdiškis

    Koks kieno reikalas kokia mašina važinės meras , šulc geriau pasidomėk savivaldybės įmonių direktorių mašinomis . Šulc esi piktas kad nepakliuvai į baltuosius rūmus liepų gatvėje , reiškia ne ant tos kortos pastatei , o iškrito visiškai kita korta , nieko amžino nėra .

    Reply
    • se

      Man, kaip mokesčių mokėtojui, svarbu vienodai kaip lėšas naudoja tiek savivaldybė, tiek jos įmonės. Vienų išlaidavimas, nepateisina kitų išlaidavimą.

  18. Anonimas

    Ar ne per didelė prabanga po 1,4 tūkst. EUR /mėn automobilui? Mūsų meras , beje kaip ir buvęs, tampa brangiuoju tikrąja žodžio prasme.

    Reply
    • Skaitytojas Aidas

      Sekantį kartą ir aš dalyvausiu konkurse.
      Imsiu mašiną nuomai iš https://mybee.lt/automobiliai/ su viskuo viskuo, gausis stipriai iki 1000 Eur/mėnesiui.
      Skirmutumas – man!
      Mano subjektyvia nuomone, meras tiesiog tarybinio vadovo etalono.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Jono Polovinsko-Budrio vardas Klaipėdoje skambės dažniau 

Viena iš uostamiestyje veikiančių Šaulių sąjungos kuopų nuo šiol vadinsis Klaipėdos prijungimo prie Lietuvos karinės operacijos vado Jono Polovinsko-Budrio vardu. ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Kultūra, Svarbu

Dėl kultūros projektų - į prokuratūrą 

Kultūros projektų finansavimo pertvarką įgyvendinusi dabartinė Klaipėdos valdžia skelbia ir pirminius 2023 metais finansuotų veiklų audito rezultatus. Dėl dviejų asociacijų ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Pagaliau prasidės Atgimimo aikštės rekonstrukcija

Klaipėdos meras Arvydas Vaitkus penktadienio rytą spaudos konferencijos metu pranešė, jog pagaliau pasirašyta sutartis dėl Atgimimo aikštės rekonstrukcijos įrengiant po ...
2024-05-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This