Perėjos po Vingio gatve projektavimas savivaldybei pasirodė per brangus

Miestas

Nors viešojo pirkimo konkurse dėl avarinės būklės požeminės pėsčiųjų perėjos po Vingio gatve kapitalinio remonto projektavimo ir projekto vykdymo priežiūros pasiūlymus pateikė keturi rangovai, Klaipėdos savivaldybei jų pasiūlytos kainos pasirodė esančios per didelės. Konkurso procedūros buvo nutrauktos.

Palmiros Mart nuotr.

„Pasiūlytos kainos yra per didelės ir nepriimtinos perkančiajai organizacijai, todėl vadovaujantis konkurso sąlygų aprašo 84.3 p. pasiūlymai yra atmetami”, – rašome paskelbtoje ataskaitoje.

Konkurse dėl požeminės perėjos projektavimo dalyvavo  bendrovės „TEC Infrastructure”,  „Plentprojektas”, „SRP Projektas ir „Aplan”.

Savivaldybės užkulisiuose kalbama, kad požeminė perėja po Vingio gatve esą yra nereikalinga – pakanka paprastos antžeminės.

Nors ekspertai tik šį balandį nustatė, kad požeminė perėja yra nesaugi, pėstieji tai konstatavo jau seniai: jie jau porą dešimtmečių mieliau naudojasi prastai paženklinta judrios gatvės antžemine perėja. 

MB Statinių ekspertizės biuras, savivaldybės užsakymu atlikusi šio 27,5 metro ilgio objekto dalinę ekspertizę, nustatė, kad jis yra avarinės būklės. Savivaldybės administracijos direktoriaus pasirašytoje ir kartu su viešojo pirkimo dokumentais paskelbtoje požeminės perėjos kapitalinio remonto projektavimo užduotyje buvo rašoma, kad požeminio pėsčiųjų tunelio  metalinių sijų (sąramų), gelžbetoninių surenkamų segmentų techninė būklė neatitinka esminių reikalavimų, taikomų tokiems statiniams. Šių reikalavimų neatitinka ir atraminių sienučių techninė būklė.

Neva dėl per didelių pasiūlytų kainų neseniai buvo nutrauktos ir Jūrininkų poliklinikos Birutės gatvėje statybos paslaugų pirkimo procedūros. Nors viešai ir nebuvo paskelbta, bet miesto vadovai prasitarė, kad konkurse statybos kainų pasiūlymai „sukosi” apie 5 tūkst. eurų už 1 kv. metrą.

16 Comments

  1. Kleopas D.

    Na tikrai, kuo toliau tuo blogiau… Tikrai matėm, galvojom, kad tada dar kandidatas, o dabar tik šioks toks meras.
    Pietinių miesto gyvenamųjų kvartalų (ir kitų miesto rajonų) gyventojai dėl kalbų, pažadų ir pagaliau nei projektų nei darbų Gyventojų automobilių parkavimui miegamuose kvartaluose Nėra net užuominos kas ir kaip.
    Absoliutus neveiksmingumas , tiesiog nesusigaudymas ką ir kaip toliau nedaryti ?

    Reply
    • Kleopatra

      Padidinti nemokamų parkavimo vietų skaičių greituoju būdu, bent kol atsiras galimybė jų įrengti daugiau išnaikinant piktžolynus prie daugiabučių, galima. Reikia atimti teisę visokiems ubagų uabams įrenginėti šlagbaumus prie prekybcentrių, o jau įrengtus – išjungti. Beje, kameras galima palikti, kad saugotų nuo vagišių ir statistikai, kas ir kiek laiko praleidžia aikštelėse.

  2. Absoliuciai nereikalinga

    Geriau tuos pinigus investuotu i tokia pereja Taikos pr.prie kokio Akropolio.

    Reply
  3. Jo

    Kaip besuksi, tačiau panašu, kad savivaldybė tuoj apskritai nebenagrinės jokių konkursinių pasiūlymų, katrie nebus kokį 30% žemiau savikainos. Viskas gyventojų labui.

    Reply
  4. Juonis

    Vargšas Šolcas, negali susitaikyti su pralaimėjimu ir pila dabar tulžį. Reikėjo dirbti, o ne liežuviu malti

    Reply
  5. Draugelis

    Tai naujai Volvo ir Tumos parkingui turi užtekti. Visa kita nesvarbu.

    Reply
  6. Anteja

    Na niekaip koncervatai negali susitaikyt su rinkimu pralaimejimu.Tiesiog geda skaityt ju komentarus.

    Reply
  7. Česlovas

    Vien žinovai ir „specialistai” komentarus rašo 🙂

    Reply
  8. Na tik nereikia ...

    Gyvenu šalia daug metų ir NEI KARTO NĖJAU TUO POŽEMINIU ! Nei karto ! Nemačiau ir kitų einančių. Einame perėja prie stotelės . Viskas puiku . Sprendimas teisingas . Retorinis klausimas : kodėl liberalieji būdami miesto valdyme tos perėjos neremontavo ir net Vingio pasažo nauja stoginė tos perėjos nesiekia ?

    Reply
    • Antanas

      Todėl, kad dabar užkas,,o po kelių metų atkas .Viskas aišku

  9. T

    Vaitkus pensininkų meras, tegu dabar džiaugiasi! Bus kaip ruskyne,ir taip sueis. Apgailėtinas veikėjas.

    Reply
  10. RE

    Kol kas tik sdabdoma, naujų projektų meras – nepradėjo. Viskas per brangu, matyt pamiršo kad atliekant viešuosius pirkimus dalyvaujančios įmonės ir konkuruojamos tokios pačiomis sąlygomis rodo pilnai visas sumas, nuo to mokami visi mokesčiai. Susidaro toks vaizdas, gal tokie įpročiai skaičiuoti “juodais” ? Nes vertės pasiūlomos viešųjų pirkimu budu, iš karto tampa – brangu. Trumpai kalbant daug pjaro, kuris prasilenkia su realybe. Galbūt žmonėms ir nereikia projektų, gal pakanka primytyvaus pjaro? Tokiu atveju šis meras puikus pasirinkimas!

    Reply
  11. Akivaizdu

    Nauja valdžia su Vaitkum kolkas tik sustabdo, pažiūrėsim, ką jie pasiūlys miestui naujo, kolkas absoliutus nulis, panašu, rinkėjai vėl apsirikę bus, ką ir įrodo šito rudnosio, visur savo dvokiančią nuomonę kišančio desperacija.

    Reply
  12. :)

    Teisingai! Dar vienas Vaitkaus nutrauktas projektas. Kas toliau? Gal nutraukti automobilių stovėjimo aikštės projektą po Atgimimo aikšte? O gal pilievietės bokšto statybą? Ši valstiečiū- kolūkiečių – pencinynkų valdžia dar sugalvos ką nutraukti. O apie ten gyvenančius žmones pagalvojote? Niekaip Vingio pasažosuždengti nesugebate – Ar Grubliauskas ar Vaitkus – tie patys liberalieji valstiečiai.

    Reply
    • anonimas

      Vienintelį projektą, kurį tikrai turėtų nutraukti – automobilių stovėjimo aikštelę po Atgimimo aikšte. Vat, čia būtų vienintelis geras sprendimas stabdyti. Nes tai neatitinka darnaus judrumo įsipareigojimų nuo 2030m. ir tai be proto brangiai mums kainuos. Bet, matyt, viešbučiams šios aikštelės reikia, kad jų svečiai turėtų, kur prisiparkuoti. Tai kodėl gi mums nesumokėjus milijonus? Ir kam mums, miestiečiams, reikalinga graži, nauja poliklinika – tiks ir sovietmiečio atlieka…

    • Akivaizdu

      Vaitkus tam ir prastumtas draugų buvo, kad čia atsirastų požeminis parkingas, dėl jo galima visus miesto projektus sustabdyti. Šitas parkingas Vaitkui- sakralinė vertybė, po jo jis ir numirt ramiai galėtų. Primityvus tas Vaitkus, ir tiek.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This