„Gintarinės jūrmylės“ varžybose greičiausi buvo ukrainiečiai

Fotoreportažai, Sportas

Lietingas ir vėjuotas šeštadienis neišgąsdino kelių šimtų entuziastų, susirinkusių į Smiltynėje vykstančias „Gintarinės jūrmylės“ varžybas, kurių distancija matuojama jūrinėmis myliomis. Tai vienas iš seniausiai ir ilgiausiai Lietuvoje vykstančių sporto renginių.

1852 metrai – tiek sudaro vieną jūrmylę, o bent vieną ją įveikė net tik keli šimtai žmonių iš visos Lietuvos, bet ir iš Latvijos bei Ukrainos.

Organizatorių nuotr.

Visi „Gintarinės jūrmylės“ dalyviai kviečiami nubėgti bent vieną jūrmylę, vaikai – pusę jūrmylės. Lengvosios atletikos profesionalai vyrai šiose varžybose bėga 6 jūrmyles, moterys – 3. Greta šių jau įprastų distancijų šiemet vyko ir simbolinis 0,5 jūrmylės ėjimas.

Šešių jūrmylių distancijoje šiemet greičiausias buvo Mykola Mevsha iš Ukrainos, finišą pasiekęs per 34:37 min. Antras tarp vyrų atbėgo Lukas Tarasevičius (36:25 min.), trečias – Ignas Dumbliauskas (36:35 min.). 6 jūrmylių tasos rekordas (33:41 min., 2022 m.) priklauso daugkartiniam šių varžybų nugalėtojui Vitalij Šafar, kuris šiemet į varžybas atvykti negalėjo.

„Pirmąkart bėgau šiose varžybose, labai įdomus startas. Tikėjausi prabėgti rekordui, bet kiek pritrūko konkurencijos, kiti bėgikai buvo gana toli. Na, ir priešakinis vėjas. Bendrai vertinu neblogai. Prieš tris savaites bėgau Varšuvos maratoną, tad tik pradedu savo rudeninių krosų seriją“, – kalbėjo „Gintarinės jūrmylės“ nugalėtojo taurę pelnęs ukrainietis Mykola Mevsha.

Tris jūrmyles šiemet greičiausiai nubėgo taip pat ukrainietė Maryna Nemchenko (19:00), antra vieta atiteko Loretai Kančytei (19:22 min.), trečioji – Linai Kiriliuk (19:32 min.).

Bėgikė iš Charkovo Maryna „Gintarinės jūrmylės“ nugalėtoja tapo antrus metus iš eilės. Pernai jos trijų jūrmylių rezultatas buvo 19:30 min.

„Tikslas, žinoma, buvo trasos rekordas, bet pritrūko penkių sekundžių, oras pakišo koją. Pajūrio atkarpa šiemet buvo net palankesnė nei pernai, bet bėgimas į kopą, į įkalnes buvo tikras iššūkis. Tikiuosi, kad viskas klostysis gerai ir į šias varžybas sugrįšiu kitąmet“, – vylėsi 3 jūrmylių varžybų nugalėtoja Maryna Nemchenko.

Šeštadienį „Gintarinės jūrmylės“ trasoje įvyko ir Lietuvos rudens kroso čempionatas. Jo nugalėtojai – Loreta Kančytė ir Lukas Tarasevičius.

Šiemet „Gintarinė jūrmylė“ kvietė pasimėgauti laisvalaikiu rudenėjančioje Smiltynėje ne vien bėgikus: čia buvo įrengta žaidimų erdvė vaikams, koncertinę programą dovanojo Lietuvos kariuomenės Karinių jūrų pajėgų pučiamųjų orkestras (dirigentas – Egidijus Miknius), atlikėjas Simas Buziliauskas. „Gintarinės jūrmylės“ dalyviai ir palaikytojai šildėsi kvapnia žuviene, koše ir arbata.

23 metus skaičiuojančių bėgimo varžybų „Gintarinė jūrmylė“ organizatoriai – Klaipėdos apskrities lengvosios atletikos federacija ir Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

M.K. Čiurlionio kelias užsuks ir į Vakarų Lietuvą

Gegužės mėnesį M. K. Čiurlionio kelio partneriai visus kviečia į šeštąją kultūrinės topografijos renginių programą „Čiurlionio Lietuva“, kurią šiemet simboliškai ...
2024-04-29
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Kopgalio forto krantinę pritaikys edukacinėms reikmėms

Lietuvos jūrų muziejaus užsakymu parengti ir visuomenei pristatomi projektiniai pasiūlymai, numatantys pritaikyti Kopgalio forto krantinę edukacinėms reikmėms, kuriuos parengė UAB ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Veidai

Baleto šokėjas Yan Malaki: „Noriu, kad šis beprasmis karas kuo greičiau pasibaigtų"

Klaipėdos valstybinio muzikinio teatro (KVMT) baleto trupės artistas, jaunosios kartos menininkas Yan Malaki apdovanotas Kultūros ministerijos teikiamu Auksiniu scenos kryžiumi ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This