Dangės bendruomenė vykdė projektą, telkiantį bendruomenes (1)

Mums rašo
Liudvika Kuzminčiūtė, Dangės bendruomenės pirmininkė
2023-10-16

Bendruomenė jau ketverius metus vykdo SADM remiamą projektą – „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“. Šiemet įgyvendinant Nevyriausybinių organizacijų veiklos stiprinimo 2023–2025 metų veiksmų plano 2.1.1.1 priemonę „Stiprinti bendruomeninę veiklą savivaldybėse“ vėl dalyvaujame su šūkiu – „Visi mes galime daugiau“.

Baigėsi šių metų III ketvirtis. Veiklų būta įvairių. Gavus savivaldybės pritarimą J. Karoso g. nugenėti 6 medžiai, kurie anksčiau jau braižė namo sienas. Genėjimo darbus atlikti samdėme „ARDAS MEDŽIŲ PRIEŽIŪRA” MB. Josvadovo Tado Norkaus komanda dirbo nuoširdžiai, kantriai atsakinėjo į mūsų klausimus, aiškino genėjimo subtilybes. Bendruomenės nariai kartu su genėtojais surinko žaliąsias atliekas iki paskutinio lapelio.

Bendruomenės pagalba savivaldybei tęsėsi – vasaros sezono metu savivaldybei sutikus, ravėjome gėlyną Šaulių g. Nerealus apima jausmas kai eini gatvėmis, kuriose darbavosi bendruomenė ir tiki, kad mes kartu tikrai galime daug.

Kiekvieną bendruomenę vienija ne tik darbas, bet ir išvykos. Tokių turėjome net penkias, nors planuotos buvo keturios – į Aleksandravą, Šateikius, Mingės kaimą, Anykščių r., Burbiškių kaimą, Burbiškių dvarą, pažintinę išvyką „Neatrastos Klaipėdos krašto gamtinės vertybės“.

Susitikimai su kaimo bendruomenės buvo prasmingi ir ilgam įsimenantys. Aleksandrave mums parodė jaunų ūkininkų ūkius, Šateikiuoe mus su vaišėmis sutiko visa kaimo bendruomenė, suruošė mini ekskursiją po šv. evangelisto Morkaus bažnyčią, kurioje susituokė Mikalojus Konstantinas Čiurlionis ir rašytoja Sofija Kymantaitė-Čiurlionienė.

Burbiškių kaimo bendruomenė parodė savo sutvarkytas, poilsiui skirtas valdas, pasidalino ateities planais. Na, mums buvo liūdnoka, kai jau kelis metus vykdant projektą ir bendraujant su rajonų bendruomenėmis matai, kad jie turi savo patalpas, kuriose gali susitikinėti, rengti paskaitas, renginius…

Kiekviena veikla pritraukia vis daugiau bendruomenės narių ir telkia juos. Bendrystės jausmas įvykdžius veiklas vienija mus. Mes tampame kaip viena šeima, kuri mokosi vieni iš kitų tolerancijos, pagarbos. Norisi, kad ateityje būtų viena miesto bendruomenė, kuri jungtų mažesnes bendruomenes ir ateityje jos galėtų išdidžiai sakyti, kad esame Klaipėdos miesto bendruomenė.

Žymos: |

Komentarai (1):

Įrašo “Dangės bendruomenė vykdė projektą, telkiantį bendruomenes” komentarų : 1

  1. Padėka parašė:

    Liudvikai Kuzmičiūtei

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Straipsnių apie vandenilio gamybą Lietuvoje apžvalga

Dar 2024 m. pradžioje pasirodžius skurdžiai informacijai apie vandenilio, metanolio gamybą, infrastruktūros vystymą šalia uosto, mes nuspėjome tai, ką įvairios ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Uostas ir jūra

Vandenilio projektas: Uosto direkcija bando paneigti gyventojų baimes 

Ketvirtadienio vakarą Uosto direkcijos generalinis direktorius Algis Latakas vandenilio gamybai numatytoje vietoje – uosto laivyno bazėje – susitiko su beveik ...
2024-07-05
Skaityti daugiau

Mums rašo

Ar mums dar liks gėlo vandens?

Kodėl taip taškomas mūsų gėlas vanduo? Gal todėl, kad Lietuva – viena daugiausiai gėlo vandens atsargų turinčių valstybių Europoje. Lietuva ...
2024-06-05
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This