Naujos policijos rekomendacijos: gavus grasinantį pranešimą, nenutraukinėti veiklos, o konsultuotis su pareigūnais

Konsultacijos

„Nuo praėjusio penktadienio stebime gerai organizuotą kibernetinę ataką, kuria siekiama sutrikdyti spec. tarnybų darbą ir sukelti paniką visuomenėje. Per kelias dienas policija gavo daugiau kaip 2500 el. laiškų su netikrais grasinimais, kurie toliau nesiliauja. Žmonėms, kuriems iš tiesų reikalinga pagalba, sunku prisiskambinti skubios pagalbos telefonu ir operatyviai gauti būtiną pagalbą, todėl turime ieškoti operatyvių sprendimų, kaip spręsti šią susidariusią situaciją, netrikdyti spec. tarnybų darbo bei įstaigų ar organizacijų kasdienės veiklos“, – sako policijos generalinis komisaras Renatas Požėla.

Palmiros Mart nuotr.

Todėl jau vakar vakare policija išsiuntė naujas rekomendacijas savivaldybėms (savivaldybės – savo įstaigoms ir organizacijoms), kurių esmė – nenutraukinėti veiklos, neskambinti skubiu pagalbos telefonu, o konsultuotis su atsakingais pareigūnais. Ir tik tuomet, jei randamas pavojingas objektas ar yra kitų indikacijų, kad grėsmė gali būti reali – pradėti evakuaciją ir skambinti skubiu pagalbos telefonu 112.

Gavus pranešimą el. paštu

Neskubėti evakuoti žmonių ir nutraukinėti veiklos – pirmiausia būtina pasitarti su policija informacijos telefonu 8 700 60 000. Atsiliepę konsultantai patars, kaip elgtis ir kokius veiksmus būtina atlikti. 

Turint pagrindo įtarti, kad grėsmė yra reali

Jei po tokio grasinančio el. laiško, apžiūrėjus patalpas ar teritoriją, buvo rastas bet koks įtartinas objektas, būtina nedelsiant skambinti skubios pagalbos numeriu 112. Skambinant skubiu pagalbos telefonu 112 ir esant dideliam skambučių srautui, automatiškai bus nukreipiama policijos informacijos telefonu, kur lauks tolimesnės rekomendacijos.

Kaip teisingai pranešti apie grasinantį el. laišką?

Paskirti vieną atsakingą žmogų, kuris turi paskambinti ir pranešti policijai. Neskambinti iš vienos įstaigos 5 ar 6 žmonėms! Surinkus numerį, kantriai laukti, kol atsilieps operatorius. Jei reikės, net kelias minutes. Svarbiausiai nenutraukti skambučio ir nerinkti numerio iš naujo!

INFORMACIJA

Antradienį iki 9 val. grasinančių laiškų sulaukė 400 įvairių įstaigų visoje Lietuvoje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Nėra duomenų, kad Klaipėdoje trispalves išniekinęs asmuo buvo užverbuotas

Tyrimą dėl Lietuvos vėliavų išniekinimo uostamiestyje kontroliuojantis prokuroras Arūnas Saunorius teigia neturintis duomenų, kad įtarimų sulaukęs asmuo būtų užverbuotas Rusijos ...
2024-04-21
Skaityti daugiau

Konsultacijos

Parengė saugią vaiko paėmimo iš šeimos tvarką

Vaiko teisių gynėjai ir policijos pareigūnai pasirašė susitarimą dėl bendrų veikimo algoritmų sudėtingais vaiko perkėlimo į saugią aplinką atvejais. Tai ...
2024-03-21
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Sulaikė trispalves niekinusį vyrą

Sulaikytas Lietuvos vėliavas Klaipėdoje išniekinęs asmuo. Policijos generalinis komisaras Renatas Požėla trečiadienį surengtos spaudos konferencijos metu teigė, kad sulaikytasis yra ...
2024-03-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This