„Pasiklydęs“ traukinys europarlamentarus atvežė ne į Strasbūrą, o į Disneilendą

ELTA

Rasa Strimaitytė (ELTA)
2023-10-17

Komentarų: 0

Amerikietiški kalneliai ir spragėsiai vietoj ilgų debatų: specialus traukinys pirmadienį šimtus europarlamentarų ir Europos Parlamento darbuotojų per klaidą atvežė ne į sesiją Strasbūre, o į Disneilendo pramogų parką.

„Čia pildosi svajonės – naujasis EP šūkis?“ – tinkle „X“ klausė traukinyje sėdintis prancūzų europarlamentaras Emmanuelis Foulonas, turėdamas omenyje Disneilendo reklamą.

Po sustojimo Paryžiaus Charles de Gaulle oro uoste TGV greitasis traukinys buvo nukreiptas ne į tuos bėgius ir pajudėjo ne į Strasbūrą, bet į Marne-La-Vallée ir ten esantį Disneilendą, patvirtino valstybinė geležinkelio bendrovė SNCF. Ji atsiprašė parlamentarų. Traukinys, pavėlavęs 45 minutes, galiausiai pasiekė Strasbūrą. Daugybė traukinio keleivių nesusilaikė nepakomentavę incidento internete.

„Mes NESAME peliukų Mikių parlamentas“, – rašė vokiečių parlamentaras Danielis Freundas. Vieno danų deputato atstovas svarstė, kad naują Disnėjaus filmą būtų galima pavadinti „Parlamento sesija ir traukinys, kuris norėjo vežti atostogų“.

Europarlamentarai daugiausiai laiko posėdžiauja Briuselyje. Tačiau 12 plenarinių posėdžių per metus vyksta Strasbūre – tai numatyta ES sutartyse. Strasbūras yra ir oficiali Parlamento būstinė. Šis brangiai kainuojantis „kelionių cirkas“ vertinamas prieštaringai.  

                                                                                                                                            Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sveikata

Robotai operuoja jau ir KUL: interviu su profesoriumi iš Vokietijos

Klaipėdos universitetinėje ligoninėje robotinės chirurgijos operacijas atliekančius medikus konsultuojantis Siegeno (Vokietija) St. Marien ligoninės Bendrosios, visceralinės ir vaskulinės chirurgijos departamento ...
2021-02-26
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės, Svarbu

Žurnalistas nenuleidžia rankų: teisybės toliau siekia Strasbūre

Buvęs „Vakarų ekspreso” žurnalistas klaipėdietis Jonas Valaitis, šiuo metu įsikūręs Tauragėje, švenčia pirmąją pergalę: Europos žmogaus teisių teismas (EŽTT) ėmėsi ...
2020-07-13
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This