,,Sakalėlis“ tęsia renginius, skirtus Tarptautinei mokytojų dienai paminėti

Mums rašo

Rita Gansauskienė
2023-10-17

Komentarų: 0

Nepaisant to, kad šiandien pedagogai susiduria su nemažais iššūkiais, vis tik džiugu, kad Klaipėdos lopšelio-darželio ,,Sakalėlis“ bendruomenė  ne tik remia visų šalies mokytojų dėmesį švietimo kokybei, bet ir geba su pagarba ir pripažinimu paminėti profesinę šventę.

Šios gražios dienos paminėjimo išvakarėse Klaipėdos miesto  švietimo bendruomenės pagerbimo renginyje  ,,Iš mitų esame mes kilę…“ įstaiga buvo įvertinta nominacija už aktyvią projektinę veiklą ir kūrybišką įtraukųjį ugdymą. Lopšelio-darželio ugdytojai, įkvėpti tokio įvertinimo, šiais metais nusprendė nominacijos apdovanojimo ceremoniją pratęsti įstaigoje ir įvairiuose renginiuose pasidžiaugti pasiektais laimėjimais. Šventiniame įstaigos renginyje sveikinimo žodį tarė direktorė Alma Balvičienė, o pavaduotoja ugdymui Diana Vasiliauskienė priminė legendą apie obelį, prinokinusią stebuklingus išminties vaisius, ir pakvietė visus sukurti bendrą kūrybinį darbą – ,,Obelėlė“ su ryškių spalvų obuoliukais, įprasminusiais  mūsų ugdytinius. Visų darbuotojų laukė staigmena – su linkėjimais papuošti obuoliai, o skambant Vytauto V. Landsbergio dainai ,,O žvaigždė…“ buvo pasveikinti naujai prie kolektyvo prisijungę pedagogai.

Šventės kulminacija tapo gerbiamo dainų autoriaus ir atlikėjo Jono Baltoko muzikinis sveikinimas. Laimingi ir pakylėti gerbiamo bardo dainų, mokytojai apžiūrėjo ,,Sakalėlio“ ugdytinių mamos gerb. Žydrūnės Baranovskytės eksponuojamą darbų parodą ,,Ačiū, Tau Mokytojau…“.
Šventinė popietė baigėsi ir įpusėjus rudeniui, ,,Sakalėlio“ bendruomenė išsaugojo tradiciją, paminint profesinę dieną išvykti į pažintinę kelionę. Tad spalio 14 d.  bendruomenės nariai kartu su savo socialiniais partneriais – lopšelio-darželio ,,Alksniukas” atstovais  aplankė vaizdingame Gaujos upės slėnyje esantį ir Latvijos Šveicarija vadinamą miestelį Siguldą. Nors dangus tądien buvo apsiniaukęs, beveik pastoviai lijo ir pūtė vėjas, bet visa tai kolektyvui buvo nė motais. Suplanuotais maršrutais aplankytos Turaidos, Krimuldos ir Siguldos pilys, Gutmanio ir Velnių olos, senoji liuteronų bažnytėlė ir kt. lankytinos vietos. Džiaugsmingų pritarimo šūksnių sulaukė  įspūdingas kėlimasis per Gaujos upę 43 m aukštyje nutiestu lyno keliu, kai atsivėrė įspūdingas abiejų Gaujos krantų vaizdas. Nors kelias įveiktas tolimas, bet visų nuotaikos buvo puikios ir išlikę įspūdžiai tikrai liko verti dėmesio.

Ekskursija jau praeityje, bet pamatyti gamtos peizažai įkvėpė rimtiems darbams: spalio 19 d., bendradarbiaujant su Klaipėdos universiteto socialinių ir humanitarinių mokslų fakulteto tęstinių studijų centru, lopšeliais-darželiais ,,Alksniukas“ ir ,,Žuvėdra“, įstaiga organizuoja metodinį seminarą ,,Įrodymais grįsta pedagogo veikla, ugdant elgesio ir emocijų sunkumų ir/ar sutrikimų turinčius vaikus“ (lektorė  doc. dr. R. Geležinienė). Seminaras, kuris vyks KU SHMF TSC (S. Nėries g. 5; pageidaujantys gali registruotis), sieks atliepti ikimokyklinio/priešmokyklinio ugdymo įstaigų pedagogų ir švietimo pagalbos specialistų lūkesčius, įveikiant ugdymo procese iškilusias mokymosi sunkumų turinčių vaikų problemas. Metodinio seminaro dalyviai  ne tik įgis profesinių žinių, mokėjimų ir praktinių įgūdžių, bet ir turės unikalią progą išvysti gerb. Žydrūnės Baranovskytės (Žydros burės) kūrybinių darbų parodą, skirtą Klaipėdos krašto prijungimo prie Lietuvos 100- mečiui paminėti. Tad visus kolegas, norinčius  patobulinti tiek profesinę, tiek asmeninę kompetencijas, ,,Sakalėlis“ kartu su savo socialiniais partneriais ir  KU SHMF TSC kviečia prisijungti prie mokymų bei aktyviai juose dalyvauti- juk naujos patirtys įkvepia naujiems darbams ir kūrybai.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Mums rašo

Seminaras įtraukties idėjai palaikyti

Kad su kiekviena diena Klaipėdos regiono švietimo bendruomenėje kiltų kuo mažiau pasipriešinimo dėl įtraukiojo ugdymo ar abejonių, kaip integruoti vaikus ...
2023-11-08
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Svarbu, Švietimas

Metų mokytojas: „Mano tikslas – kad kiekvienas patirtų sėkmę“

Artėjant Tarptautinei mokytojų dienai, minimai spalio 5-ąją, uostamiesčio savivaldybė antradienį tradiciškai pagerbė Klaipėdos pedagogus. Ir jos atstovai, ir 23-iuoju miesto ...
2023-10-03
Skaityti daugiau

Mums rašo

,,Sakalėlyje“ smagiai paminėta Tarptautinė vaikų gynimo diena

Pirmąją vasaros dieną Klaipėdos lopšelis-darželis ,,Sakalėlis“ paminėjo ypatingai. Šventė ,,Vaikystė ant bangos“, skirta Tarptautinei vaikų gynimo dienai paminėti, sukvietė visus ...
2023-06-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This