Savivaldybė vėl ieško rangovo „Boružėlei“ projektuoti

Švietimas

Šių metų vasarį nutraukusi sutartį dėl lopšelio-darželio „Traukinukas“ skyriaus „Boružėlė“ pastato, esančio Danės gatvėje, rekonstravimo techninio projekto parengimo Klaipėdos savivaldybė paskelbė naują konkursą dėl šios paslaugos pirkimo.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Boružėlės“ pastato rekonstravimo techninio projekto parengimo ir projekto vykdymo priežiūros (su sklypo detaliojo plano korektūra) paslaugų pirkimas suskaidytas į dvi dalis: teritorijos tarp Juozo Karoso, Liepų gatvių, AB „Gulbės“ teritorijos ir Danės gatvės detaliojo plano koregavimo darbus ir „Boružėlės pastato” techninio projekto parengimą bei projekto vykdymo priežiūrą.

Detaliojo plano korektūra turi būti atlikta per 11 mėnesių, o visas projektą (įskaitant ir statybos darbus) planuojama įgyvendinti per 39 mėnesius. Apie galimas maksimalias projektavimo paslaugų kainas viešai neskelbiama.

Pernai prieš ieškant projektuotojų buvo numatoma, kad „Boružėlės“ kapitalinio remonto skaičiuojamoji kaina – 2 milijonai eurų.

Sutartį dėl ties „Boružėlės” kapitalinio remonto techninio projekto parengimo su UAB „ Projektų rengimo biuras” savivaldybė buvo pasirašiusi 2022 m. gegužės 11 d. Paslaugų vertė siekė 73,3 tūkst. eurų. Projektavimo terminas – 180 dienų. Tačiau visą tą laiką Projektų rengimo biuras nedaug tepasistūmėjo – sutarties nutraukimo dokumente esama tokio punkto: „Tiekėjas iki sutarties nutraukimo įsipareigoja neatlygintinai perduoti užsakovui objekto atliktų topografinių ir geologinių tyrinėjimų dokumentus”. 

Savivaldybės administracijos Statybų ir infrastruktūros plėtros skyriaus patarėja Vaida Tkačik, tuomet pasiteiravus apie sutarties nutraukimo priežastis, žodžio į vatą nevyniojo: „Kad nieko nedirbo, tai ir teko nutraukti. Per pusę metų sugebėjo pateikti tik du priešprojektinius pasiūlymus. Labai tokius priešprojektinius…” Patarėja sakė, kad paslauga buvo pirkta per CPO (Centrinė perkančioji organizacija), bet rezultatas nuvylė. 

Vaikų darželis „Boružėlė“  buvo pastatytas dar 1959 metais. Jame mažiesiems netgi būta baseino. Teigiama, kad kapitalinis remontas čia būtinas pirmiausia dėl drėgmės, pelėsio, prastų pamatų. Šiuo metu vietoje baseino čia yra įrengta salė – bene didžiausia Klaipėdos ikimokyklinio ugdymo įstaigose.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Nebeliks Arimų gatvės

Parengtas Klaipėdos miesto tarybos sprendimas, kuriuo siūloma panaikinti Arimų gatvės pavadinimą ir suteikti gatvės dalims naujus pavadinimus. Ši beveik kilometro ilgio ...
2024-05-01
Skaityti daugiau

Transportas

Valdžia atsitraukė: į Teatro gatvę grįžo senoji tvarka

Po kilusio pasipiktinimo dėl to, kad Teatro gatvėje leista statyti automobilius kitaip nei numatyta teritorijų planavimo dokumentuose, Klaipėdos savivaldybė grąžino ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

Spyglys

Savivaldybė engia moteris*

Nors Klaipėdos miesto savivaldybėje moterų dirba kelis kartus daugiau nei vyrų, jos yra engiamos: statistika skelbia, kad jos vidutiniškai uždirba ...
2024-04-30
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This