Atidarė eismą estakada (4)

Fotoreportažai, Transportas
Avatar photoPalmira Martinkienė
2023-10-18

Trečiadienį išvažiuojantys iš miesto bei iš Kauno pusės įvažiuojantys į Klaipėdą jau galėjo naudotis naująja Baltijos pr. estakada.

Išvažiavimui atidarytos dvi eismo juostos, įvažiavimui į miestą kol kas – tik viena. Taip pat toliau įvažiuojant galima naudotis ir žiedine sankryža, jei nenorima pateikti į Taikos pr.

Palmiros Mart nuotr.

Tačiau, specialistų teigimu, dėl prasidėsiančios geležinkelio viaduko rekonstrukcijos miesto vairuotojų šioje vietoje laukia nauji iššūkiai.

Ties šia transporto mazgo rekonstrukcija dirba du rangovai – „Kauno tiltai”, pagal sutartį su savivaldybe rekonstruojantys sankryžą ir statantys viadukus, bei Lietuvos automobilių kelių direkcijos konkursą laimėjusi Latvijos kompanija „LNK Industries“, kuri už 5,856 mln. eurų rekonstruos geležinkelio viaduką.

Bendra Baltijos pr. žiedinės sankryžos rekonstrukcijos ir estakados statybų vertė – apie 39 mln. eurų. Didžiąją dalį sumos – apie 32,5 mln. – skyrė Susisiekimo ir Ekonomikos ir inovacijų ministerijos, apie 3 mln. eurų – miesto savivaldybė, dar 4,5 mln. yra Uosto direkcijos lėšos.

Komentarai (4):

Atsakymai į “Atidarė eismą estakada”: 4

  1. fūristas Vasia parašė:

    fūru rojus, galės sau ramiai dabar skrosti miestą ir miegamuosius rajonus nestabdomos. Tokie kaip aplinkeliai, pietiniai nieks negirdėjo – prapščiau iškelt į viršų taršos šaltinį.

  2. Kamščiai niekur nedings parašė:

    Jie visi užprogramuoti Klaipėdos valdžiažmogių galvose. Kiek buvo naujovių Klaipėdoje, nei viena neišsprendė transporto srautų į ir iš miesto problemos. Estakados tai tik milijonų atidavimas draugams.

    • Tiesa parašė:

      Parodyk miestą be kamščių? Ir taip milijoninės estakados kamščių nesutramdo. Tik geras VT ir miesto planavimas gali sutramdyti kamščius.

  3. 100% parašė:

    Keista , bet trečiadieni 15 val. Šilutes pl.kamščiai buvo dar didesni.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūno“ sezonas baigėsi

Lietuvos krepšinio lygoje („Betsafe-LKL“) nusileido ketvirtfinalių uždanga – kovoje dėl vietos tarp keturių geriausių komandų santykius išsiaiškino Vilniaus „Wolves Twinsbet“ ...
2024-05-18
Skaityti daugiau

Verslas

Ir „Klaipėdos energija” investuoja į  „Memelio miestą”

Uostamiesčio savivaldybės kontroliuojama AB „Klaipėdos energija” paskelbė konkursą dėl šilumos tiekimo tinklų statybos darbų teritorijoje, kur jau statomi pirmieji „Memelio ...
2024-05-18
Skaityti daugiau

Spyglys

Vidmantas Dambrauskas - dar arčiau paprasto žmogaus: įsidarbino taksistu*

Spyglys jau seniai žinojo, kad niekas tiek daug Klaipėdoje apie mūsų miestą ir paprastą žmogų negalvoja, kaip kad jo mylimiausias ...
2024-05-18
Skaityti daugiau

Koronavirusas

Prasčiausia COVID-19 padėtis išlieka Palangoje

Valstybės duomenų agentūra skelbia, kad penktadienį Lietuvoje patvirtinta 18 naujų koronaviruso atvejų (du žmonės užsikrėtė antrą kartą). Klaipėdoje vienas žmogus ...
2024-05-18
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Atnaujins sustingusią „Mėlynojo proveržio” strategiją

2018 metais patvirtintą skambiai pavadintą pirmąją tokią visoje šalyje Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategiją iki 2030 metų („Mėlynąjį proveržį”) rengiamasi atnaujinti. ...
2024-05-18
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This