Klaipėda vėl ieško kalėdinės eglutės

Miestas

Klaipėdos centrine eglute šiemet ir vėl taps tikras, natūralus medelis, kuris savo misiją pradės gruodžio 2-ąją, kai vyks numatytas įžiebimo renginys. Kalėdinių renginių organizatorius VšĮ „Klaipėdos šventės“ paskelbė tokios eglutės paiešką. Jau dabar klaipėdiečiai kviečiami siūlyti savo užaugintų eglių kandidatūras.

Prieš metus Teatro aikštę papuošė Klaipėdos universiteto botanikos sodo padovanota eglė.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Iniciatyva dovanoti ne vieną dešimtmetį augintas egles, klaipėdiečiai pirmą kartą pakviesti prieš aštuonerius metus.  Nuo 2015-ųjų tęsiama iniciatyva rodo, kad padovanoti žaliaskares žmones skatina įvairios priežastys – aukštaūgiai medžiai užstoja saulės šviesą, kartais kliudo elektros laidams, užima daug vietos.

Nusprendus prisidėti prie stebuklingų Klaipėdos miesto Kalėdų kūrimo ir dovanoti savo užaugintą medį, organizatoriai išspręs visus su eglutės nukirtimu, pervežimu ir medžio augimo vietos sutvarkymu susijusius rūpesčius.

Reikalavimai Klaipėdos eglutei – ne žemesnė kaip 10 metrų aukščio, plačiu ir gausiu šakų vainiku. Visos pasiūlytos kandidatės bus apžiūrėtos, įvertintos ir pristatytos visuomenei. Sudaryta komisija atrinks tinkamiausią ir verčiausią Klaipėdos miesto eglės vardo.

Pasiūlymų su nuotraukomis organizatoriai lauks iki spalio 27 d., el. p.: zivile@jurossvente.lt (tel. +370 67317050).

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas, Svarbu

Šviesų festivalio šiemet nebus

Dabartinės uostamiesčio valdžios užmojis gerokai peržiūrėti miesto kultūros barą atsiliepė ir 2015-aisiais užgimusiai tradicijai – Klaipėdos šviesų festivaliui. Pernai pavasarį ...
2024-01-16
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Miestas, Svarbu

Klaipėdoje sušvito ir eglutė, ir čiuožykla

Šeštadienio vakarą pilnutėlėje Teatro aikštėje buvo įžiebta Klaipėdos kalėdinė eglutė ir šių švenčių akcentu tapusi ledo čiuožykla. Domo Rimeikos ir ...
2023-12-02
Skaityti daugiau

Fotoreportažai, Regionas

Eglutę įžiebė ir Kretinga

Šeštadienio vakarą Kretingoje, Rotušės aikštėje, sužibo pagrindinė miesto Kalėdų eglė. Jau antrus metus iš eilės Kretingos žaliaskarė natūrali. Apie 12 ...
2023-12-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This