Nepriklausomus narius savivaldybės įmonėms atrinks politikai

Politika

Nepriklausomus narius į atrankos komisiją keturių didžiausių Klaipėdos miesto savivaldybės įmonių valdymo organams suformuoti atrinks du vicemerai ir viena valstybės tarnautoja. Tokį potvarkį pasirašė meras Arvydas Vaitkus.

Jie atrinks nepriklausomus kandidatus į savivaldybės valdomų įmonių „Klaipėdos vanduo“, Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centras (KRATC), „Klaipėdos paslaugos“ valdybas ir AB „Klaipėdos energija“ stebėtojų tarybą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Į komisiją meras delegavo vicemerus Algirdą Kamarauską, Vaidą Raugelę ir Indrę Butenienę, Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėją.

Vadovaujantis Akcinių bendrovių įstatymu didžiojoje dalyje kolegialius valdymo organus turinčių savivaldybės bendrovių jau baigėsi Stebėtojų tarybų ir valdybų kadencijos. Savivaldybės administracijos Turto valdymo skyriaus patarėja Alina Mikalauskė „Atvirai Klaipėdai” vasarą buvo sakiusi, jog naujų narių į kolegialius savivaldybės valdymo organus atranka buvo pradėta jau seniau, pirmi jos etapai jau yra įvykę, dabar tik laukiama, kada meras suformuos atitinkamą atrankos komisiją.

Gegužės pabaigoje miesto Taryba nusprendė į tokią komisiją deleguoti Indrę Butenienę, Savivaldybės administracijos Strateginio planavimo skyriaus vedėją, o pakaitine nare, jei ji negalėtų atlikti tokių pareigų, paskyrė Astą Digrienę, Tarybos sekretoriato skyriaus vyresniąją patarėją. Kitus du tokios komisijos narius turėjo paskirti pats meras.

A. Vaitkus tuomet „Atvirai Klaipėdai” sakė, jog atrankos procesas nebus stabdomas, tačiau dar norima įsivertinti, kur galima optimizuoti valdymo kaštus.

Pagal Akcinių bendrovių bendrovių įstatymą, tiek stebėtojų tarybos, tiek ir valdybos yra renkamos bendrovės įstatuose nustatytam, bet ne ilgesniam kaip 4 metų laikotarpiui. Jos savo funkcijas atlieka įstatuose nustatytą laiką arba iki bus išrinkta nauja stebėtojų taryba ar valdyba, bet ne ilgiau kaip iki kadencijos pabaigos metais vyksiančio eilinio visuotinio akcininkų susirinkimo. Pastarieji paprastai vyksta pirmoje metų pusėje.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Svarbu, Unikali urbanistinė istorija

Klaipėdos statybos objektas Nr. 1: didžiulės taršos, aistrų ir neatsakytų klausimų istorija V 

„Atvira Klaipėda“ cikle „Urbanistiniai jubiliejai” baigia pasakoti apie Klaipėdos naftos terminalo raidą ir jo įtaką miestui. Paskutinėje tam skirto rašinių ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This