Brigita Sinickaitė: „Praėjęs sezonas man sugrąžino meilę krepšiniui“

Sportas

Mantas Kaziulis, moterulyga.lt
2023-10-19

Komentarų: 0

Praėjusiame sezone Brigita Sinickaitė „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygoje“ debiutuodama Klaipėdos „Neptūno-Amberton“ ekipoje per kiek daugiau nei 18 minučių rinkdavo po 7,5 taško, 3 rezultatyvius perdavimus ir 8 naudingumo balus, o su komanda žaidė net trijuose finaluose – čempionate, Karalienės taurėje ir Šiaurės Europos lygoje.

Naujame sezone 22-ejų įžaidėja žydi ryškiausiomis spalvos – aikštėje praleistų minučių kiekis prailgo iki 33, per kurias ji renka po 9 taškus, atlieka po 7 rezultatyvius perdavimus bei perima po 3 kamuolius.

Mato Baranausko (moterulyga.lt) nuotr.

Brigita, ką tau asmeniškai davė praėjęs sidabrinis sezonas Klaipėdoje, kai debiutiniame sezone su „Neptūnu-Amberton“ iškovojai sidabro medalius tiek Lietuvos čempionate, tiek taurėje, tiek Šiaurės Europos lygoje?

Pasakysiu atvirai, jog praėjęs sezonas sugrąžino meilę krepšiniui. Kadangi prieš tai buvę trys sezonai Kauno Aistės – LSMU komandoje nebuvo patys geriausi. Nesidžiaugiau savo žaidimu ten, todėl persikėlus į Klaipėdą viskas apsivertė į gerąją pusę. Džiaugiuosi, kad teko būti praeitų metų laiminčios komandos dalimi ir didžiuojuosi, ką sugebėjome su šia komanda pasiekti.

Vasarą komandą palikus Daliai Donskichytei ir Agnei Černeckytei pagrindinės įžaidėjos rolė atiteko tau. Kaip vertini jau antrus metus besitęsiantį darbą su vyriausiuoju treneriu Martynu Airošiumi? Kiek padeda aikštėje toks didžiulis trenerio pasitikėjimas?

Treneriui Martynui būsiu visada dėkinga. Jis pasikvietė ir patikėjo manimi, kai daugiau niekas netikėjo. Jei ne geriausias, tai vienas iš geriausių trenerių, pas kuriuos teko žaisti. Džiaugiuosi, jog treneris Dalios ir Agnės rolę patikėjo man ir jo rodomas pasitikėjimas veda mane į priekį.

Naujojo SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygos sezone patyrėte du pralaimėjimus išvykose – tiek prieš LCC, tiek prieš Vilniaus „Kibirkšties“ ekipą. Ko pritrūko iki pergalių šiose dvikovose?

Kadangi pasiruošimas sezonui nebuvo toks sklandus, ne visos žaidėjos prisijungė nuo pat pasiruošimo ciklo pradžios, tai tose rungtynėse daug ko pritrūko – susižaidimo, susikalbėjimo gynyboje, paprastų detalių išpildymo. Tačiau judame į priekį, tobulėjame kaip komanda, geriau pažįstame vieną kitą ir tikiu, kad su kiekvienomis rungtynėmis rodysime vis geresnį žaidimą, nes dar tikrai nepasiekėme savo lubų ir žaidimo, kokį galime demonstruoti.

Užimi pirmąją vietą SMART WAY MLKL pagal atliekamus rezultatyvius perdavimus (vid. 7 rez. perd.). Ar faktas, jog žaidi toje pačioje komandoje, pas tą patį vyriausiąjį trenerį leidžia rodyti tokius puikius rezultatus skirstant kamuolį komandos draugėms? Ar prisimeni savo asmeninį rezultatyvių perdavimų rekordą? Koks skaičius ir kada jis buvo užfiksuotas?

Žinoma, kad tai prisideda, bet visada yra smagu surasti laisvas savo komandos drauges bei sukurti galimybę joms pelnyti taškus. Galbūt šiose sezono debiutinėse rungtynėse atlikti 9 rezultatyvūs perdavimai, žaidžiant prieš LCC, ir buvo asmeninis rekordas.

Kaip galvoji, ar toks solidus asmeninis startas naujajame SMART WAY Moterų LKL suteikia bent menkiausią šansą būti pakviestai į Lietuvos moterų rinktinę jau artimiausiame atrankos etape prieš Azerbaidžano ir Lenkijos ekipas?

Manau, kad kiekvienai krepšinį žaidžiančiai merginai moterų rinktinė yra viena iš karjeros svajonių. Kadangi atstovauti savo šaliai ir apsivilkti moterų rinktinės marškinėlius yra didžiulė garbė. Žinoma, būtų smagu, bet sezonas ilgas, daug rungtynių laukia, tad matysime, kaip viskas klostysis sezonui įsibėgėjus.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Sportas

„Neptūnas-Amberton“ namo grįžta su ketvirta pergale iš eilės

Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ (13-4) tęsia pergalių seriją Baltijos čempionate. Martyno Airošiaus auklėtinės šeštadienį išvykoje 82:52 (25:20, 24:9, 8:11, 25:12) nušlavė „TTT ...
2024-01-20
Skaityti daugiau

Sportas

„Neptūnas-Amberton“ pasiekė lengvą pergalę prieš „TTT Juniores“

Brigita Sinickaitė sužaidė naudingiausias karjeros rungtynes, Viktorija Balaban surinko dvigubą dublį, o Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ Baltijos pirmenybėse įsirašė trečią pergalę iš ...
2023-10-28
Skaityti daugiau

Sportas

Įspūdinga „Neptūno-Amberton" pergalė

Nesustabdomos Viktorijos Balaban vedama Klaipėdos „Neptūnas-Amberton“ (1-1) iškovojo pirmąją pergalę „SMART WAY Moterų Lietuvos krepšinio lygoje“. Klaipėdos klubas namuose 90:58 ...
2023-10-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This