KKKC atidaroma paroda „Ekonomiškai neefektyvus tiražas“

Kultūra

Spalio 20 d., penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose atidaroma Knygos meno festivalio paroda „Ekonomiškai neefektyvus tiražas“. Paroda veiks iki lapkričio 12 dienos.

Knygos meno festivalis

Klaipėdoje nuo spalio 20 d. iki lapkričio 12 d. vyks Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) organizuojamas Knygos meno festivalis (išsami programa – www.kkkc.lt). Antrus metus iš eilės vyksiantis festivalis į renginius kviečia tiek plačiąją visuomenę, tiek ir būsimus bei esamus dizaino, grafikos lauko profesionalus. Knygos meno festivalis ragina klaipėdiečius ir miesto svečius iš arti susipažinti su knygos meniniu apipavidalinimu, patyrinėti knygas, kaip meno kūrinius.

Knygos neturi demarkacijos linijų

Gilles Deleuze ir  Félix Guattari tekste „Tūkstantis plato“ rašo: „knyga neturi nei objekto, nei subjekto; ji sudaryta iš įvairiai suformuotų medžiagų, labai skirtingų datų ir greičių. <…> Knygoje, kaip ir visuose daiktuose, yra artikuliacijos arba segmentiškumo linijos, sluoksniai ir teritorijos; bet ir skrydžio linijos, deteritorializacijos ir destratifikacijos judėjimai“. Parodos „Ekonomiškai neefektyvus tiražas“ kuratorės Aistės Kisarauskaitės nuomone, „knygos neturi demarkacijos linijų, ties kuriomis jos baigiasi. Mumyse įsišaknijusios mėgstamos knygos augina savo vaisius mūsų lūpomis, perkuriančiomis ar rankomis, rašančiomis naujus žodžius. Iš kitos pusės – mūsų pasakojimai įgauna įvairių formų knygų kūną, kartais su metais jį keisdami, nebijodami sunešioti, nes knyga nėra kūnas. Nors kartais yra ir jis – kūnas turi savo kalbą, tėkmes ir teritorijas“.

Kuratorės teigimu, „ši paroda nesiekia autorinių menininkų knygų eksponavimo, ji yra skirta meno projektams, pasakojimams, pasirinkusiems būti knyga, kai kūnas ir vizualinis pasakojimas sutampa, susilieja, tampa vieniu. Šios knygos dažnai be tiražų, nors kartais ir buvo sukurtos ne vienu vienetu. Tai netgi nėra knygos, svarbiausia, kad iš prigimties jos yra meno kūriniai, pasirinkę knygos tapatybę. Šią tapatybę pasirinko ir Dano Aleksos sukurta parodos architektūra, siūlanti skaityti knygiškus įvairius meno kūrinių kūnus“.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Parodų rūmuose - „Vandens veidas“

Kovo 28-ąją, ketvirtadienį, 18 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro (KKKC) Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Kristinos Ališauskaitės ...
2024-03-25
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - paroda „NElaimingų Naujųjų metų!“

Vasario 23-iąją, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma Yevhen Titov (Євген Тiтов) ...
2024-02-22
Skaityti daugiau

Kultūra

Parodų rūmuose - Ukrainos menininkų darbai

Vasario 23-iąją, penktadienį, 17.30 val., Klaipėdos kultūrų komunikacijų centro Parodų rūmuose (Didžioji Vandens g. 2) bus atidaroma tarpdisciplininė aštuonių šiuolaikinių ...
2024-02-20
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This