Teismas: už plastikinį purkštuvą plastiko konteineryje bausti negalima

Regionas

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos rajono rūmai konstatavo, kad savivaldybė nepagrįstai nubaudė žmogų už tai, kad jis į plastiko, metalo ir popieriaus atliekų konteinerį išmetė 8 l talpos plastikinį purkštuvą.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija tokį elgesį laikė nusižengimu –  rajono tarybos patvirtintų atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimu – ir už tai paskyrė 30 Eur baudą. Gyventojas, nesutikdamas su tuo, pateikė teismui skundą, kuriame nurodė, jog iš priimto nutarimo visiškai neaišku ir nesuprantama, ką konkrečiai jis pažeidė. Jis atliekų konteinerį gavo iš savivaldybės su ant jo esančiu užrašu „Plastikas, metalas, popierius“, žemiau yra užrašas „Mes rūšiuojame“. Taigi, į minėtą atliekų konteinerį, kaip ir nurodyta, įmetė būtent plastiką – plastikinę talpą (purkštuvą).

Klaipėdos rajono savivaldybės administracija atsiliepimu į skundą nurodė, kad plastiko pakuočių konteineryje buvo daugkartinio naudojimo purkštuvas, skirtas apdoroti cheminėmis medžiagomis ir jis esą negali būti metamas į tokį konteinerį, nes nėra priskiriamas pakuotei.

Anot teismo pranešimo, įvertinus byloje esančius duomenis, buvo konstatuota, jog administracinio nusižengimo gyventojas nepadarė, kadangi vadovavosi minėtų taisyklių priede nurodyta informacija, o VšĮ „Gargždų švara“ savo pranešime buvo nurodžiusi, kad šis priedas yra informacinio pobūdžio ir nenustato galutinio atliekų sąrašo.

Teismas gyventojo skundą tenkino ir Klaipėdos rajono savivaldybės administracijos nutarimą panaikino bei administracinio nusižengimo teiseną nutraukė. Tokia nutartis dar gali būti skundžiama Klaipėdos apygardos teismui.

2 Comments

  1. Respekt!

    Ale matai, nepatingėjo žmogus įvaryti klizmą savivaldybės kliurkiams. Nors po teismus niekas nenori landžioti, bet kartais būna sveika taip „pasimankštinti”.

    Reply
    • Anonimas

      kartais ir teismai paskaito bylos medžiagą. Krūva atvejų, kai jie to nedaro, priimdami sprendimus administracinių nusižengimo bylose. Turbūt per „prastos” tokios bylos „gaišti” laiką gilinantis.

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Aplinkosauga

Neteisingai rūšiuojantys atliekas gali sulaukti baudų 

Klaipėdos savivaldybės viešosios tvarkos skyriaus ir Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centro (KRATC) inspektoriai pradėjo aplinkosauginius reidus – tikrinama, ar klaipėdiečiai ...
2024-04-11
Skaityti daugiau

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This