Apkaltos komisija R. Žemaitaičio prisikviesti nebebandys

ELTA

Jaruševičiūtė-Mockuvienė (ELTA)
2023-10-23

Komentarų: 0

Parlamentarui Remigijui Žemaitaičiui ir toliau nepasirodant specialiosios apkaltos komisijos posėdžiuose, pirmadienį nutarta asmeninių kvietimų Seimo nariui daugiau nebesiuntinėti.

Martyno Vainoriaus nuotr.

„Papildomų veiksmų nebesiimame. Tiesiog į visus posėdžius, kuriuos mes dar rengsime, siųsime prisijungimo nuorodą ir suteiksime galimybę Seimo nariui prisijungti, išdėstyti savo poziciją“, – pirmadienį surengto posėdžio metu sakė komisijos pirmininkas Arūnas Valinskas.

Pasak A. Valinsko, R. Žemaitaičio vengimą pateikti savo paaiškinimus, galima traktuoti kaip sąmoningą bandymą diskredituoti komisijos veiklą, pasinaudojant ir tam tikromis Seimo statuto spragomis.

„Nėra numatyta jokių aplinkybių, ką daryti komisijai, jei Seimo narys atsisako tiesiog ateiti ir būti išklausytas, jei jis nepateikia savo nuomonės. Ir taip yra formuojama R. Žemaitaičio netgi preliminari gynyba, kad komisijos išvada a priori yra neteisėta, nes joje nėra išklausomas Seimo narys“, – akcentavo komisijos pirmininkas.

Su pirmininko pasiūlymu nebekviesti R. Žemaitaičio į posėdžius sutiko ir kiti komisijos nariai. Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) frakcijos atstovė Dovilė Šakalienė atkreipė dėmesį, kad asmuo, kurio atžvilgiu suburiama apkaltos komisija, turi teisę pateikti savo paaiškinimus, tačiau tai nėra jo pareiga.

Komisijos posėdyje buvo aptarti ir naujausi parlamentaro R. Žemaitaičio pasisakymai po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį. Vis tik, panašu, kad naujausi parlamentaro pareiškimai rengiamoje išvadoje neatsispindės, nes jie buvo padaryti jau po apkaltos komisijos įsteigimo.

„KT yra išaiškinta, kad po to, kai komisija pradeda savo darbą, įtraukti papildomą medžiagą, kuria remiantis būtų daroma išvada, mes negalime“, – sakė D. Šakalienė.

Todėl parlamentarė pasiūlė pasikonsultuoti su ekspertais, ar formuojant išvadą būtų galima pasiremti naujausiais R. Žemaitaičio pasisakymais kaip papildomais argumentais, kad asmuo savo pažiūrų nepakeitė.Apkaltos komisija savo išvadą turi pateikti iki lapkričio 6 dienos.

ELTA primena, kad Seimas pritarė specialiosios apkaltos komisijos prašymui skirti daugiau laiko įvertinti naujausius parlamentaro R. Žemaitaičio pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį. Komisijos sudėtį papildė ir trys opozicinių frakcijų atstovai – „darbietis“ Viktoras Fiodorovas, socialdemokratė Dovilė Šakalienė ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Tomas Tomilinas.

R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais ne kartą papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais.  

                                                                                                                                            Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This