Prezidentas siūlo papildomą NPD vaikus auginančioms šeimoms

Politika
Avatar photoAtvira Klaipėda
2023-10-23

Prezidentūra praneša, jog šalies prezidentas Gitanas Nausėda teikia Seimui Gyventojų pajamų mokesčio (GPM) įstatymo straipsnių pakeitimo įstatymo projektą, kuris parengtas siekiant padėti vaikus auginančioms šeimoms, taip pat spręsti paskatų dirbantiems ir vaikus auginantiems asmenims trūkumą.

Palmiros Mart nuotr.

Šalies vadovas siūlo įvesti papildomą neapmokestinamąjį pajamų dydį (NPD) už vaikus, kuris galėtų siekti 1044 eurus per metus arba 87 eurus per mėnesį už vieną vaiką. Papildomą NPD už vaiką prisitaikytų ne tik turintys darbo sutartis, bet ir tėvai, dirbantys pagal individualią veiklą. Paramą tėvai galėtų gauti kartą per metus, teikdami metines pajamų mokesčio deklaracijas.

Pasak prezidento, pagrindiniai būdai, kuriais šeimos remiamos Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) šalių socialinės apsaugos sistemose, yra piniginės išmokos, natūra teikiamos paslaugos (įskaitant vaikų priežiūrą) ir mokesčių lengvatos.

Lietuva neturi vieno iš trijų esminių polių – mokesčių lengvatų šeimoms. Lietuvos mokesčių sistema atsižvelgia į pajamų dydį, o ne į aktualias išlaidas, susijusias su vaikų išlaikymu.

GPM įstatymo pataisas šalies prezidentas pasirašė po pirmadienį vykusio susitikimo su Nacionalinės šeimos tarybos nariais, kuriame aptartos šeimų stiprinimo priemonės, dalintasi įžvalgomis, kaip reikėtų stiprinti ekonominį šeimų saugumą, skatinti įsipareigojimus šeimai, jos tvarumą, atvirumą ir pagarbą gyvybei.

Žymos: | | |

Komentarai:

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Nuomonės

Putino gerbėjai ES kelia galvas. O ką Lietuva?

Rusijos diktatoriaus gerbėjai Vengrijoje ir Slovakijoje rodo savo dantukus. Oficialūs dviejų Europos Sąjungos (ES) ir NATO šalių pareigūnai viešai pažadėjo ...
2024-07-25
Skaityti daugiau

Svarbu, Verslas

Vienas turtingiausių šalies verslininkų ir jo žmona ginčija milijoninę mokesčių sąskaitą       

15-uoju pagal turtingumą šalies verslininku tituluojamas Sigitas Paulauskas, valdantis ir kelias stambias Klaipėdos regione veikiančias įmones, kartu su žmona Rūta ...
2024-07-22
Skaityti daugiau

ELTA

G. Nausėda: esu šokiruotas ir pasibaisėjęs dėl pasikėsinimo į D. Trumpą

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako esąs šokiruotas ir pasibaisėjęs išpuoliu prieš buvusį Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentą Donaldą Trumpą. Anot ...
2024-07-14
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This