Kviečia susipažinti su autorinėmis teisėmis

Kultūra

Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka pradeda įgyvendinti autorių teisių pažinimo projektą „Aš – autorius“, skirtą autorių teisių supratimui ne tik per žinių įgijimą, tačiau ir per meninį veiksmo performansą.

Spalio 23-31 dienomis Meno skyriuje (J. Janonio g. 9), šūkiu „Nebūk piratas, prisijunk prie jūrų laivyno“ organizatoriai atvers autorių teisių pažinimo skrynią vartotojams, kūrėjams ir bibliotekininkams. Savaitė, skirta mokytis ir tapti žinių dalimi, kurti ir patirti iššūkius, susijusius su intelektinės nuosavybės teisių apsauga.

Klaipėdiečiai kviečiami aktyviai dalyvauti veiklose, dalintis ir laimėti prieigą prie „Baltų lankų“ audioknygų, taip atskleidžiant legalaus turinio vertę ir galimybes.

PROGRAMA

Spalio 24 d., trečiadienį, 17.30 val., kūrėjams skirta paskaita „Kūriniai, autoriai ir jų teisės“. Dažniausiai daromos autorinių teisių klaidos. Lektorė – advokato padėjėja Genovaitė Rimeikytė-Svist.

Spalio 25 d., ketvirtadienį, 10 val., bibliotekininkams skirtas seminaras apie autorių ir gretutines teises, bibliotekoms skirtas autorių teisių išimtis. Lektorė – teisininkė Martyna Gudaitė (AGATA).

Spalio 27 d., penktadienį, 17 val., kūrybinės dirbtuvės / performansas „Aš – autorius“ su aktore Kristina Švenčionyte.

Spalio 30 d., pirmadienį, 17 val., nuotoliniai mokymai „Susikurk savo el. knygą“. Apsiauk autoriaus batelius ir sužinok, kas slepiasi už kūrybinių procesų, kurių rezultatas yra elektroninė knyga/žurnalas/nuotraukų albumas ir pan. Lektorė – MIRKT programos koordinatorė Jolita Baltrimienė. Registracija čia.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Jau kitą savaitę - Klaipėdos knygos nugalėtojų apdovanojimai

Balandžio 30 d., antradienį, 17.30 val., Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešosios bibliotekos „Kauno atžalyno“ padalinyje (Kauno g. 49) vyks ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Kultūra

Paminėjo Imanuelio Kanto 300-ąsias gimimo metines

Pirmadienį Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka šventė išskirtinę dieną – Imanuelio Kanto 300-tąjį gimtadienį. Ta proga organizatoriai buvo ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Mums rašo

„Mėlynosios bibliotekos" projektas bus tęsiamas kitomis veiklomis

2022 metais Klaipėdos miesto savivaldybės Imanuelio Kanto viešoji biblioteka inicijavo projektą „Mėlynosios bibliotekos: organizacijos ir inovacijos mėlynajai ekonomikai ir vandens ...
2024-04-04
Skaityti daugiau

NAUJAUSI STRAIPSNIAI

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This