Artur Truš kalba iš Klaipėdiečių tribūnos

Politikų tribūna

Ketvirtadienį vykusiame Klaipėdos miesto tarybos posėdyje Klaipėdos liberalai informavo miesto valdžią, kad daugiau kaip 6000 jau klaipėdiečių pareiškė savo valią parašais, prašydami sustabdyti miesto gydymo įstaigų sujungimą (Senamiesčio ir Jūrininkų poliklinikas perkeliant į 3-ią polikliniką) bei per 3,5 tūkstančių klaipėdiečių, kurie reikalauja statyti naują Jūrininkų polikliniką Birutės gatvėje, rašoma partijos pranešime.

Klaipėdos liberalų sąjūdžio lyderis Artur Truš ketvirtadienį šia tema pasisakė iš Klaipėdiečių tribūnos.

„Gerbiami, Klaipėdos miesto tarybos nariai prieš klausimo svarstymą ir balsavimą labai norėčiau paprašyti prisiminti visai neseniai, dar pavasarį, prieš rinkimus mero duotus pažadus Klaipėdos miesto žmonėms.

Tada rinkimų programoje buvo viešai įsipareigota pagreitinti ir pradėti vykdyti naujos Jūrininkų poliklinikos statybas Birutės g. Praėjus rinkimams, mes girdime jau visai kitokią poziciją – naujos Jūrininkų poliklinikos statyba yra labai brangi ir todėl jos bus atsisakoma. Viešoje erdvėje girdime, kad naujo objekto sąmata yra 20 mln. eurų, o vienas kvadratinis metras naujo pastato kainuotų net 5000 eurų.

Noriu paklausti, kodėl manipuliuojama 5000 eurų už kvadratą skaičiumi? Kodėl nepasakoma žmonėms, kad pusė šios sumos iš 20 mln. eurų sudaro požeminės parkavimo aikštelės kaina. O tai reiškia, kad net pagal dabartinį projektą poliklinikos veiklai skirtų patalpų vieno kvadratinio metro kaina yra tik apie 2,5 tūkst. eurų. Kas trukdo imtis iniciatyvos koreguoti esamą projektą, mažinant kainą arba nekeičiant kainos, ieškotis papildomo finansavimo? Pritraukti fondų ar kitų subsidijų? Kainoms palyginti šiai dienai 20 mln. eurų kainuoja vien tik miesto ligoninės padalinio pastato rekonstrukcija, o mes kalbame apie naujo objekto statybas. O siūlymas renovuoti 3 polikliniką – kuom baigsis po 3-jų metų, kai bus priartėta prie kapitalinio remonto ? Kiek infliacija pakeis kainą? O ar neteks grįžti prie statybos klausimo? Bet tada jau po kelių metų ir tie 20 mln. infliacijos pagalba išvirs į dar didesnę sumą.

Liberalų sąjūdžio atstovų teigimu, projektų ekonominis vertinimas yra svarbus, bet jis neturėtų būti keliamas aukščiau už klaipėdiečių sveikatą ir labai jautrius žmonių socialinius poreikius ir aukščiau už rinkimų metu duotus pažadus klaipėdiečiams. Tūkstančiai klaipėdiečių taip pat reikalauja, kad būtų atsisakyta miesto poliklinikų sujungimo ir perkėlimo į vieną pastatą. Žmonių parašai renkami ir toliau, jie bus pristatyti artimiausiu metu. Šiai dienai jau apie 3000 Senamiesčio poliklinikoje prisirašiusių klaipėdiečių pageidauja, kad ir toliau turėtų galimybę gydytis šioje poliklinikoje. Liberalų sąjūdis taip pat stebisi miesto valdžios planais statyti naują pastatą savivaldybės administracijai. Gal reikėtų šios iniciatyvos atsisakyti ir vietoje to pastatyti naują polikliniką? (…)

Esate čia išrinkti tam, kad girdėtumėte ir atstovautumėte klaipėdiečių balsui ir nuomonei. Daugiau kaip 6000 žmonių, mano manymu, yra labai didelis skaičius ir jų interesų bei poreikių negalima ignoruoti. Jeigu šie miestui svarbūs klausimai nebus peržiūrėti, atsižvelgiant į žmonių išsakytą lūkestį, esu tikras, kad parašai bus renkami toliau. Ir jų skaičius iki naujųjų metų patrigubės”.

4 Comments

  1. Ligita

    puikios įžvalgos, kodėl dabar meras bando neigti, ką pasakė Klaipėdos gyventojas?

    Reply
  2. Toks

    Nelieskit poliklinikų. Turėsit mitingus ir palapines.

    Reply
  3. Dovilė

    Teisybę pasakė. Bent jau naujos savivaldybės statymo tokiu sunkmečiu kaip dabar tikrai nereikia. Žmonės priversti taupyti, tai tegul ir valdžia taupo!

    Reply
  4. Vincas

    Galėtų taip pat prašyti mokesčių reformos stabdymo, ten prašančių atsirastų dar daugiau. Palangos meras konservatorius Vaitkus, nebijo organizuoti mitingą prieš konservatorių sprendimą, kai norėjo nuknisti Palangoje baseiną. O tie liberalai, „ale geručiai”, daug mala tik tiek iš to.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Spyglys

Išsigando Linutės*

Pasižadėjusi prieš kiekvieną Klaipėdos miesto tarybos posėdį rėžti kalbą iš „Klaipėdiečių tribūnos” Virginija Jurgilevičienė pažado netesėjo. Ketvirtadienį jos posėdyje nebuvo. ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Metai prie Klaipėdos valdžios šturvalo: sėkmės ir nesėkmės

Sėkme reikėtų vadinti pastangas darbuotis atnaujinant daugiabučių namų kiemus, ugdymo įstaigas ir jų aplinką – dėmesio anksčiau tam tikrai stokota. ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This