Atidarytas Kretingos sporto centras

Fotoreportažai, Regionas

Ketvirtadienį Kretingoje, Savanorių g. 23A, oficialiai atidarytas Kretingos sporto centras. Per 4,7 tūkst. kv. m bendro ploto sporto centre įrengtas ne tik pirmasis Kretingoje 25 m ilgio, 4 takelių baseinas, bet ir didžiausia rajone, daugiau nei 800 žiūrovų talpinanti universali sporto salė.

Naujojo Kretingos sporto centro pastatas suskaidytas į kelias skirtingas – baseino ir sporto salių – erdves. Baseino erdvę sudaro pagrindinis 25 m ilgio, 4 takelių, 145–185 cm gylio baseinas su sūkurinėmis-masažinėmis srovėmis žemiausioje jo vietoje, atskiras 6 m ilgio ir 4 m pločio baseinas vaikams, 12 asmenų talpinanti sūkurinė vonia, garinė pirtis ir sauna.

„Išskirtina, kad Kretingos sporto centro baseino vanduo yra filtruojamas skaldyto stiklo ir aktyviosios anglies užpildu, o bakterijoms naikinti naudojama ultravioletinė lempa bei ozonas. Ši pažangi baseino vandens filtravimo ir dezinfekavimo sistema leis naudoti gerokai mažiau chloro junginių, taip pat ozonas turėtų panaikinti ir chloro kvapą vandenyje. Tad baseino lankytojai chloro kvapo arba visai neužuos arba užuos jį minimaliai. Tai itin svarbu žmonėms, turintiems kvėpavimo problemų“, – pranešime cituojamas Kretingos rajono meras Antanas Kalnius.

Centro sporto salių erdvę sudaro pagrindinė, beveik 1,5 tūkst. kv. m ploto universali sporto salė, beveik 200 kv. m ploto aerobikos ir bokso treniruočių salė bei virš 360 kv. m ploto erdvė treniruoklių salei.

„Pagrindinė centro sporto salė gali būti pritaikoma 5 sporto šakų treniruotėms ir varžyboms – krepšinio, rankinio, tinklinio, badmintono bei salės futbolo. Čia įrengtos ir virš 800 vietų sustumdomos žiūrovų tribūnos“, – pažymi meras.

Sporto centre taip pat įrengtos 8 rūbinės su sanitariniais mazgais lankytojams bei sportininkams, dopingo kontrolės, gydytojo, teisėjų, administracinės ir konferencijų salės patalpos, pastate veiks kavinė.

Kretingos sporto centro pastato statybos pradėtos 2015 m. rudenį. Iki 2020 m. statybos darbus vykdė UAB „LitCon“ (rangovui buvo iškelta nemokumo byla), nuo 2021 m. pavasario – UAB „HSC Baltic“.

Bendros investicijos į naująjį Kretingos sporto centrą iš viso siekia kiek daugiau nei 8,5 mln. eurų. Iš jų daugiau nei 2,6 mln. eurų skirti iš Valstybės investicijų programos, likusi dalis – Kretingos rajono savivaldybės biudžeto lėšos.

Sporto centro baseinas savo pirmųjų lankytojų lauks jau nuo penktadienio (spalio 27 d.) 7 val.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Kretingos įmonėje kilo gaisras

Trečiadienio vakare kilo gaisras Kretingoje įsikūrusioje medienos įmonėje „Imedeksa“. Gavę pranešimą aplinkosaugininkai iš karto išvyko į gaisro vietą. Preliminariais duomenimis, ...
2024-04-24
Skaityti daugiau

Regionas, Svarbu

Ar Kretingos meras iš tiesų atsikratė teisėsaugos pretenzijų? (dar atnaujinta)

Praėjusią savaitę Klaipėdos apylinkės teismas palaimino prokuratūros ir Kretingos rajono mero Antano Kalniaus taikos sutartį, kurios šiam politikui prireikė dėl ...
2024-04-17
Skaityti daugiau

Regionas

Teismas palaimino Kretingos mero susitarimą su prokuratūra. Su kitais politikais bylinėjamasi (atnaujinta)

Klaipėdos apylinkės teismo Klaipėdos miesto rūmų teisėjo Sauliaus Zajarsko nutartimi pirmadienį buvo patvirtinta Klaipėdos apygardos prokuratūros ir Kretingos rajono mero ...
2024-04-09
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This