G. Landsbergis šmaikščiai atsakė į M. Zacharovos grasinimus

ELTA

ELTA
2023-10-27

Komentarų: 2

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ironizuodamas atsakė į Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės Marijos Zacharovos grasinimus esą Lietuvos ministrui dėl „skleidžiamų ekstremistinių idėjų“ gresia baudžiamoji atsakomybė Rusijoje.

Eltos nuotr.

„Tikiuosi, kad tribunolas Rusijos vadovybei dėl agresijos prieš Ukrainą bus įsteigtas greičiau negu tribunolas G. Landsbergiui Rusijoje”, – Eltai perduotame komentare teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

ELTA primena, kad Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė M. Zacharova vykusioje spaudos konferencijoje piktinosi, esą G. Landsbergis ne vieną kartą yra išsakęs „ekstremistines idėjas“ Rusijos atžvilgiu. Dėl to, jos teigimu, Lietuvos ministrui Rusijoje gresia baudžiamoji atsakomybė. 

„Tai jau ne pirmas kartas, kai Landsbergis leidžia sau išreikšti tokias ekstremistines idėjas ir dėl to jis jau įtrauktas į asmenų, kuriems draudžiama atvykti į mūsų šalį, sąrašą“, – tinklapyje lenta.ru cituojama viena iš Kremliaus propagandisčių.

Kokie konkretūs G. Landsbergio išsakyti komentarai lėmė tokį M. Zacharovos pasisakymą, nėra užsimenama. M. Zacharova tik pažymėjo, kad pagal Rusijos įstatymus ir tarptautinę praktiką už raginimus jėga keisti valdžią jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

ELTA primena, kad Kremliui sukėlus plataus masto karą Ukrainoje, Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) išdavė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui arešto orderį dėl „neteisėtos Ukrainos vaikų deportacijos“. TBT išduotas orderis suimti Rusijos prezidentą, anot teismo vyriausiojo prokuroro Karimo Khano, galios ir pasibaigus karui Ukrainoje.

Savo ruožtu M. Zacharova yra įtraukta į asmenų, kuriems taikoms ES sankcijos, sąrašą. Šiame sąraše atsidūrusiems žmonėms uždrausta keliauti Europoje, areštuotos jų banko sąskaitos.  

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

2 Comments

  1. Nezabitauskas

    Man keista, kodėl Putinui kaltinamas tik „vaikišku” nusikaltimu? Juk bus lengvai išsuktas, teigiant, kad evakavo vaikus iš karo veiksmų zonos, tai yra, gelbėjo vaikus. Orderis turi būti už tai, kad karą pradėjo, kad žūva tūkstančiai nekaltų žmonių. Per jį žūva vaikai, o kaltinamas už ką? Toks kaltinimas yra ne kas kita, kaip advokatavimas Putinui, kai sunkūs nusikaltimai dangstomi lengvesniais ir neturinčiais teisinės perspektyvos.

    Reply
  2. Ignas

    Jumoristas, komikas.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Politika, Svarbu

Rusija ieško ir Klaipėdos politikų bei kultūros žmonių. Tarp jų - ir dabartinis meras

Rusija antradienį paskelbė Estijos ministrę pirmininkę Kają Kallas „ieškomu asmeniu“ ryšium su baudžiamąja byla, kurios turinys nebuvo atskleistas. Rusijos opozicinis ...
2024-02-13
Skaityti daugiau

Nuomonės

JT pareigūnai teroristų gretose

Dar nė viena Jungtinių Tautų (JT) organizacijos struktūra nebuvo taip susimovusi. JT Pagalbos ir darbų Palestinos pabėgėliams (angl. UN Relief ...
2024-01-31
Skaityti daugiau

Spyglys

Klaipėdos meras įsigijo tylos kabiną*

Klaipėdos meras perspjovė Gabrielių Landsbergį, užsienio reikalų ministrą, kuriam, pasak gandų, žmona kartais pakiša tik nusiraminimo kėdutę. Tiek ministras, tiek ...
2023-12-28
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This