G. Landsbergis šmaikščiai atsakė į M. Zacharovos grasinimus (2)

ELTA
ELTA
2023-10-27

Lietuvos diplomatijos vadovas Gabrielius Landsbergis ironizuodamas atsakė į Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovės Marijos Zacharovos grasinimus esą Lietuvos ministrui dėl „skleidžiamų ekstremistinių idėjų“ gresia baudžiamoji atsakomybė Rusijoje.

Eltos nuotr.

„Tikiuosi, kad tribunolas Rusijos vadovybei dėl agresijos prieš Ukrainą bus įsteigtas greičiau negu tribunolas G. Landsbergiui Rusijoje”, – Eltai perduotame komentare teigė Lietuvos užsienio reikalų ministras.

ELTA primena, kad Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė M. Zacharova vykusioje spaudos konferencijoje piktinosi, esą G. Landsbergis ne vieną kartą yra išsakęs „ekstremistines idėjas“ Rusijos atžvilgiu. Dėl to, jos teigimu, Lietuvos ministrui Rusijoje gresia baudžiamoji atsakomybė. 

„Tai jau ne pirmas kartas, kai Landsbergis leidžia sau išreikšti tokias ekstremistines idėjas ir dėl to jis jau įtrauktas į asmenų, kuriems draudžiama atvykti į mūsų šalį, sąrašą“, – tinklapyje lenta.ru cituojama viena iš Kremliaus propagandisčių.

Kokie konkretūs G. Landsbergio išsakyti komentarai lėmė tokį M. Zacharovos pasisakymą, nėra užsimenama. M. Zacharova tik pažymėjo, kad pagal Rusijos įstatymus ir tarptautinę praktiką už raginimus jėga keisti valdžią jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

ELTA primena, kad Kremliui sukėlus plataus masto karą Ukrainoje, Tarptautinis baudžiamasis teismas (TBT) išdavė Rusijos prezidentui Vladimirui Putinui arešto orderį dėl „neteisėtos Ukrainos vaikų deportacijos“. TBT išduotas orderis suimti Rusijos prezidentą, anot teismo vyriausiojo prokuroro Karimo Khano, galios ir pasibaigus karui Ukrainoje.

Savo ruožtu M. Zacharova yra įtraukta į asmenų, kuriems taikoms ES sankcijos, sąrašą. Šiame sąraše atsidūrusiems žmonėms uždrausta keliauti Europoje, areštuotos jų banko sąskaitos.  

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

Žymos: |

Komentarai (2):

Atsakymai į “G. Landsbergis šmaikščiai atsakė į M. Zacharovos grasinimus”: 2

  1. Nezabitauskas parašė:

    Man keista, kodėl Putinui kaltinamas tik „vaikišku” nusikaltimu? Juk bus lengvai išsuktas, teigiant, kad evakavo vaikus iš karo veiksmų zonos, tai yra, gelbėjo vaikus. Orderis turi būti už tai, kad karą pradėjo, kad žūva tūkstančiai nekaltų žmonių. Per jį žūva vaikai, o kaltinamas už ką? Toks kaltinimas yra ne kas kita, kaip advokatavimas Putinui, kai sunkūs nusikaltimai dangstomi lengvesniais ir neturinčiais teisinės perspektyvos.

  2. Ignas parašė:

    Jumoristas, komikas.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti apie klaidą

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

G. Nausėda: esu šokiruotas ir pasibaisėjęs dėl pasikėsinimo į D. Trumpą

Šalies vadovas Gitanas Nausėda sako esąs šokiruotas ir pasibaisėjęs išpuoliu prieš buvusį Jungtinių Amerikos Valstijų (JAV) prezidentą Donaldą Trumpą. Anot ...
2024-07-14
Skaityti daugiau

Mums rašo

Kaip apgauti nieko nepažeidžiant 

Yra žinomas posakis: „Jeigu jūs nesidomit politika, tai politika domisi jumis“. Paprasti rinkėjai retai žino vadovėlius ar kitas mokymosi priemones, ...
2024-07-01
Skaityti daugiau

ELTA

E. Gentvilas matytų V. Čmilytę-Nielsen kandidate į EK

Viešoje erdvėje tebesitęsiant diskusijoms, kas galėtų užimti eurokomisaro postą, valdančiųjų gretose užsimenama ir apie Seimo pirmininkės Viktorijos Čmilytės-Nielsen kandidatūrą. Liberalų ...
2024-06-01
Skaityti daugiau



Pin It on Pinterest

Share This