Iš Vilniaus į Klaipėdą kiekvieną mėnesį atkeliaus Meno degustacijos

Kultūra

Buvusi klaipėdietė Vilma Jankienė iš Vilniaus grįžinėja į gimtą miestą prie jūros su menu. Prieš septynerius metus meno degustacijas išradusi ir užpatentavusi šį pažintinį pramoginį renginį galerininkė teigia, kad žmonėms patinka šis būdas pažindintis su meno pasauliu, jis mažina barjerus meno link.

AP galerijai sostinėje vadovaujanti V. Jankienė meno degustacijas ketina į Klaipėdą atvežti kiekvieną mėnesį. Meno degustacijose žiūrovams visada yra pristatoma dešimties Lietuvos menininkų kūryba, o kiekvieną mėnesį rodomi vis kiti kūriniai, jie niekada nesikartoja. Per pusantros valandos siūloma padegustuoti po keletą dešimties menininkų kūrinių. Siūloma meną degustuoti ir vaikams, jiems organizuojamas atskiras renginys.

„Degustuojant meną bandau sutelkti žmonių dėmesį tik į tai, kas svarbiausia kiekviename meno kūrinyje. Padedu jį „atrakinti“, suprasti, todėl žiūrovams nereikia kaip nors specialiai pasiruošti iš anksto, ateinant susitikti su meno kūriniais. Toks renginys gali padėti perprasti meno pažinimo abėcėlę nepatyrusiems, meno pažinimo naujokams, o patyrusiems meno gerbėjams visada malonu praplėsti akiratį taip pat“, – pranešime cituojama V. Jankienė.

Meno degustacijos Vilniuje vyksta jau aštuntus metus ir išpopuliarėjo bei yra mėgiamos žiūrovų. Klaipėdoje buvusi klaipėdietė nuomoja šiemet atrestauruoto pastato Tomo g. 24 salę.

V. Jankienė teigia, kad meno degustacijos skatina žmones giliau domėtis menu, susipažinti su įvairiomis technikomis, skirtingų kartų kūryba. Anot jos, skubantiems žmonėms kruopščiai atrinktas meno kūrinių rinkinio aptarimas yra naujos naudingos patirties kaupimas, skatinantis kūrybiškumą, plečiantis minčių erdviškumą ir leidžiantis pailsėti bei sukaupti papildomos energijos įvairiems darbams ar net pokyčiams.

Artimiausi renginiai Klaipėdoje vyks spalio 30-31 dienomis ir lapkričio 13-14 adresu Tomo g. 24.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Kviečia į meno degustaciją

Lapkričio 17 d., ketvirtadienį, 18.45 val. viešbutyje „Victoria Hotel Klaipėda“ vyks meno degustacijos renginys. Sostinės Užupyje įsikūrusi meno galerija „AP ...
2022-11-15
Skaityti daugiau

Regionas

Kretingos dvaro šventė pažers naujovių

Šį šeštadienį, rugpjūčio 6 d., Kretingos muziejuje nuo 13 val. rengiama Dvaro šventė „Mėnuo su žvaigžde čia būti norėjo“ žada ...
2022-08-02
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This