Kaip judės transportas iš pietinės Klaipėdos uosto dalies?

Uostas ir jūra

Ekspertams bus pavesta nagrinėti 5 alternatyvas: nieko nedaryti; tiesti pietinį aplinkkelį; „vystyti mišrią sausumos transporto infrastruktūrą: automobilių kelio ir geležinkelio modų derinį” arba tik didinti geležinkelio pajėgumą pietinėje uosto dalyje. Penktąją alternatyvą gali siūlyti „sąnaudų ir naudos analizės rengėjas”, tokios analizės užsakovai.

Martyno Vainoriaus nuotr.

Šios analizės užsakovais yra Lietuvos automobilių kelių direkcija, AB „Lietuvos geležinkeliai“, Klaipėdos miesto ir rajono savivaldybės bei Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcija, susibūrę į Pietinės uosto dalies sausumos susisiekimo mazgo vystymo darbo grupę. Paslaugą pirks Uosto direkcija.

Tokie parametrai apibrėžti paskelbtoje techninėje analizės specifikacijoje. Jos rezultatas turi būti išvada apie valstybei geriausią sausumos privažiavimo infrastruktūrą kroviniams į Klaipėdos uosto terminalus, esančius pietinėje ir centrinėje dalyje. Pietinė uosto dalis specifikacijoje įvardijama kaip „esama ir planuojama suformuoti uosto teritorija į pietus nuo Dangės upės”.

Parengti pietinės uosto dalies sausumos susiekimo mazgo sprendinių analizę, ją pagrindžiant sąnaudų ir naudos vertinimu bei sudarytu priemonių įgyvendinimo veiksmų planu, buvo nutarta 2022 m. rugpjūčio 26 d. vykusio Klaipėdos valstybinio jūrų uosto plėtojimo tarybos posėdžio metu.

Tikimasi, kad tokia analizė bus parengta per pusę metų nuo sutarties su rangovu pasirašymo dienos.

Ar šio dokumento rengimo duomenys bei rezultatai bus prieinami suinteresuotoms Klaipėdos bendruomenėms, neskelbiama.

1 Comment

  1. Jonas

    Kokio jums dar projekto reikia? Taikos pr ,Šilutės atsiremia į Jūrininkų prospektą.Nuo Jūrininkų prospekto padaryti kelią iki Šilutės -Palangos įvažiavimo netoli susikirtimo į Veiviržėnus – Šernus.Stai Jums projektas veltui,pirmyn.Manau tvirtas miesto Meras Vaitkus sugebės įžvelgti klaipėdiečio mintį į r pasiūlymą.

    Reply

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Miestas

Ieškoma recepto chaotiškai Tauralaukio plėtrai suvaldyti

„Šių urbanizuojamų teritorijų plėtra vyksta chaotiškai, pagal individualių sklypų savininkų norus, neatsižvelgiant į ilgalaikius besiformuojančių kvartalų socialinius, inžinerinius ir kitus ...
2024-04-28
Skaityti daugiau

Transportas

Savivaldybė imasi viešojo transporto konkursų

Klaipėdos savivaldybė paskelbė perkanti „keleivių vežimo reguliariaisiais reisais pagal nustatytą maršrutą Nr. 46 paslaugas”, nors anksčiau tokius viešuosius prikimus organizuodavo ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Politika, Svarbu

Per opozicijos valandą - karšti klausimai  ir rusiškas keiksmas

Per jau antrąją šios kadencijos Klaipėdos miesto savivaldybės tarybos opozicijos valandą ketvirtadienį svarstant, ar reikia daryti pietų pertrauką, iš posėdžių ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This