STT pradėjo tyrimą dėl Kretingos rajono tarybos narių išmokų skaidrumo

ELTA

Ignas Dobrovolskas (ELTA)
2023-10-28

Komentarų: 3

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) pradėjo dar vieną tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo savivaldybės tarybų narių veiklai skirtomis lėšomis – tarnyba domėsis situacija Kretingos rajono savivaldybėje.

Apie pradėtą tyrimą dėl galimai nusikalstamo veikos savo „Facebook“ paskyroje pranešė į STT kreipęsis visuomenininkas Andrius Tapinas.

„Pranešame, kad (…) pradėtas ikiteisminis tyrimas (…), siekiant patikslinti gautą informaciją ir įvertinti, ar 2019-2023 m. kadencijos Kretingos rajono savivaldybės tarybos nariams skiriant išmokas su jų, kaip tarybos narių, veikla susijusioms išlaidoms apmokėti, nebuvo padaryta nusikalstama veika – piktnaudžiavimas, siekiant turtinės kitokios asmeninės naudos“, – nurodoma STT atsakyme A. Tapinui.

A. Tapinas nurodė, kad STT jau pradėjo ikiteisminius tyrimus 15 savivaldybių.

ELTA primena, kad kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių. STT jau anksčiau pradėjo ikiteisminius tyrimus Neringos, Mažeikių, Šilutės, Pagėgių, Šiaulių, Kauno miesto, Kauno rajono, Ignalinos, Jonavos, Vilniaus miesto, Lazdijų, Alytaus rajono, Ukmergės bei Marijampolės savivaldybėse.

Buvusi Kretingos rajono savivaldybės tarybos narė, socialdemokratė Augenija Juknevičienė ataskaitose už tarybos nario veiklos lėšas pateikė 158 čekius su skirtingais nuolaidų kortelių duomenimis, rodė visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyvos „Skaidrinam“ tyrimas.

Skelbiama, kad socialdemokratė visas savo kanceliarines išlaidas paskyrė kurui ir pateikė čekius iš vienos Vytauto g. esančios degalinės „Viada“. Nurodoma, kad čia ji pylėsi degalus kelis kartus per dieną.

Visgi, pastebima, kad dalis vardinių čekių su 54 skirtingomis nuolaidų kortelėmis – aptarnauti to paties kasininko.

Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

3 Comments

  1. Anonimas

    Čia kaip toje dainoje : .”… Landsbergis vagis, vagių ir vyriausybė..”. Čekučių skandalas parodė kokio lygio turime ir renkamės politikus.

    Reply
  2. Danutė

    Tegul gražina kaip skaistė pavogiau bet gražinu ir jau esu švarus aš nepateisinu bet kodėl taikomi dvigubi standartai ji turėjo atsistadidintį juk konservai tokie skaidrus kaip krikštolai tapinai pasidomėk visais

    Reply
    • Anonimas

      Jūsų komentarą skaityti, tai lyg skandinavų runas šifruoti :))

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Regionas

Prokurorų ieškinys - ir Klaipėdos darbo inspektoriams vadovaujančiam politikui

Plungės apylinkės teisme antradienį buvo gautas prokuratūros civilinis ieškinys dėl 10 156,42 Eur priteisimo iš Kretingos rajono savivaldybės tarybos nario ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

Miestas

Ir apeliacinė instancija patvirtino, kad R. Žemaitaitis skleidė tikrovės neatitinkančią informaciją

Klaipėdos apygardos teismas apeliacine tvarka išnagrinėtoje civilinėje byloje dėl paskleistų duomenų pripažinimo neatitinkančiais tikrovės ir žeminančiais asmens garbę ir orumą, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This