Gargžduose įamžintas Mykolo Vaitkaus atminimas – pastatyta skulptūrinė kompozicija

Regionas

Spalio 27-ąją, gargždiškio kunigo, rašytojo ir visuomenininko M. Vaitkaus gimimo dieną, Gargždų parke iškilmingai atidengta jo atminimui skirta skulptūrinė kompozicija.

Šiemet yra minimos M. Vaitkaus 140-osios gimimo ir 50-osios mirties metinės, todėl Seimas 2023-iuosius yra paskelbęs Mykolo Vaitkaus metais. Šias sukaktis įprasmino prie Gargždų parko didžiųjų laiptų pastatyta skulptūrinė kompozicija.

„Prasminga diena ir prasmingas jos užbaigimas. Turbūt nuo šiol ši vieta bus viena mėgstamiausių gargždiškių ir miesto svečių, kur žmonės ateis pabūti, fotografuotis, o tuo pačiu prisimins ir Mykolą Vaitkų. Ir, ko gero, tai ir yra mūsų tikslas – kad visi atsimintume šį iškilų žmogų, kuris gimė Gargžduose“, – atidengimo ceremonijos metu kalbėjo Klaipėdos rajono meras Bronius Markauskas.

Skulptūrinę kompoziciją sukūrė skulptorius Lukas Šiupšinskas. Pasak menininko, jo kūrinys stovės pačioje gražiausioje vietoje – žvelgs į vaizdingą Minijos slėnį. M. Šiupšinskas viliasi, kad žmonės pamėgs šį kūrinį ir jis taps miesto dalimi.

Pastatyta ne tik M. Vaitkaus skulptūra, bet ir stalas su kėdėmis, primenantys kūrėjo kambario fragmentą. Ant stalo stovi žvakė, arbatos puodelis, popieriaus lapai, ant kurių – M. Vaitkaus žodžiai, ir keturios knygos, simbolizuojančios keturias kultūras – kuršių, lietuvių, vokiečių, žydų. O kėdžių atlošuose vaizduojama keturių vandenų tematika.

Taip pat penktadienį Gargždų kino teatre „Minija“ vyko mokslinė konferencija „Nušvitusi dulkė“, skirta supažindinti visuomenę su rašytojo kūryba ir svarbiausiais gyvenimo įvykiais. Be to, pristatyta J. Lankučio viešosios bibliotekos išleista knyga „Atsiminimai“ apie M. Vaitkų. Jos leidybą finansavo Klaipėdos rajono savivaldybė.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas

Klaipėdos rajonas modernizuos 7 dujines katilines

Klaipėdos rajono savivaldybė per vasarą tikisi atnaujinti 7 dujines katilines, kurios yra įrengtos įvairiose jos švietimo ir kultūros įstaigose. Kiekvienoje ...
2024-03-27
Skaityti daugiau

Transportas

Nutrauktas geriausių kelių į uostą paieškos konkursas

Dar pernai spalį pradėtos viešojo pirkimo procedūros dėl galimų į pietus nuo Dangės upės esančios ir būsimos uosto teritorijos susisiekimo ...
2024-03-24
Skaityti daugiau

Regionas

„Išskaidrino“ ir Klaipėdos rajono politikus

„Skaidrinam grįžta į savivaldybes, keliauja į Klaipėdos rajoną ir vėl randa krūvas greičiausiai svetimų čekių, „įsisavintus” viešuosius pinigus, nesuprantamas keliones ...
2024-03-22
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This