Kviečia į lenko ir esto paskaitas apie knygos dizainą

Kultūra

Lapkričio 9 d., ketvirtadienį, Klaipėdos parodų rūmuose dvi paskaitas vykstančio Knygos meno festivalio metu pristatys pranešėjai iš užsienio, paskaitos vyks anglų kalba.

16 val. Mart Anderson (Estija) skaitys paskaitą „Šriftų dizainas“, 17.30 val. prasidės prof. Tomasz Bierkowski (Lenkija) lekcija „Knyga – komunikacijos įrankis“. Dalyvavimas nemokamas.

Organizatoirių nuotr.

M. Anderson iš Estijos savo paskaitoje kalbės apie individualizuotą tipografiją, kaip paprastą būdą išsiskirti ir būti originaliam. Pranešimo metu bus mėginama aptarti, kaip ypatingi šriftai padeda išsiskirti ir kurti bendrumo jausmą. Lektorius taip pat pateiks gerųjų pavyzdžių, kuriuose atsispindi, kaip sąveikauja knygų dizaino ir verslo komunikacija. M. Anderson kalbės ir apie skirtingus tipografijos principus, taikomas technologijas ir laiko sąnaudas. Lektorius paskaitos metu kels aktualų klausimą – kaip surasti pusiausvyrą tarp originalumo ir skaitomumo?

M. Anderson yra grafikos (šriftų) dizaineris, gyvenantis Taline. Nuo 1993 m. dirbo kūrybos vadovu keliose reklamos agentūrose. Pastaruosius aštuonerius metus yra nepriklausomas laisvai samdomas dizaineris. Nuo 2004 m. dėsto tipografiją keliose meno mokyklose, yra sukūręs individualizuotus šriftus daugybei įmonių, pavyzdžiui, „Coloplast“, „Quickly“, „Sydbank“, Estijos gynybos pajėgoms (estiškai – „Kaitseliit“), Estijos nacionalinei futbolo komandai ir kt. Tėvynėje išgarsėjo atgaivinęs kelių garsių senosios kartos Estijos dizainerių šriftus.

Profesorius iš Lenkijos T. Bierkowski aptars knygą kaip tam tikrą komunikacijos priemonę. Pranešimo metu bus keliami klausimai, kokie veiksniai lemia gerą knygos dizainą, kokį vaidmenį knygos dizaino procese atlieka jos dizaineris, kokia yra glaudaus redaktorių, dizainerių, autorių ir leidėjų bendradarbiavimo nauda, kaip turėtų atrodyti veiksmingas jų tarpusavio bendradarbiavimas ir pan.

T. Bierkowski – profesorius ir mokslų daktaras, žinomas dizaineris, tyrinėtojas, dėstytojas ir dizaino kritikas. Jis specializuojasi mokslinių ir mokslo populiarinimo leidinių dizaino srityje. Tomasz yra penkių knygų autorius ir bendraautorius, rašo straipsnius tipografijos ir vizualinės komunikacijos temomis moksliniams leidiniams bei specializuotai spaudai Lenkijoje ir svetur, recenzuoja mokslinius leidinius dizaino, redagavimo ir bibliologijos srityse.

INFORMACIJA

Antrus metus iš eilės vyksiantis Knygos meno festivalis (išsami programa – www.kkkc.lt) į renginius kviečia tiek plačiąją visuomenę, tiek ir būsimus bei esamus dizaino, grafikos lauko profesionalus. Knygos meno festivalis ragina klaipėdiečius ir miesto svečius iš arti susipažinti su knygos meniniu apipavidalinimu, patyrinėti knygas, kaip meno kūrinius.Knygos meno festivalį organizuoja Klaipėdos kultūrų komunikacijų centras. Projektą finansuoja Klaipėdos miesto savivaldybė ir Lietuvos kultūros taryba.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Veidai

Palangiškė atlikėja Justė pataria jaunimui nebijoti rizikuoti

Kai baigus dvyliktą klasę palangiškei Justei teko rinktis savo ateities kelią, sudėtinga nebuvo. Vidinė nuojauta pakuždėjo, kur save realizuoti, tad ...
2024-04-25
Skaityti daugiau

Nuomonės

Atsargiai: kobrus.lt gelia kaip tikra kobra

„Vietoj siūlytos lininės suknelės įdėjo kinietišką su sintetika, prekė neatitinka tikrovės, ir pavadinimus įmonės keičia, nepatikima ir niekam nerekomenduoju. Grąžinti ...
2024-04-22
Skaityti daugiau

ELTA

Sutarė bendradarbiauti stiprinant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje

Aštuonių Baltijos jūros valstybių energetikos ministrai ir jų atstovai pasirašė Vilniaus deklaraciją dėl bendradarbiavimo plečiant energetinę infrastruktūrą Baltijos jūroje. Ji ...
2024-04-10
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This