Apie automobilio pagrobimą melagingai pranešęs klaipėdietis laukia teismo verdikto

Kriminalai ir nelaimės

Klaipėdos apylinkės prokuratūra kreipėsi į teismą, prašydama pripažinti 30-metį klaipėdietį kaltu dėl melagingo pareiškimo apie nebūtą nusikaltimą. Vyrui prašoma skirti laisvės apribojimo bausmę, rašoma prokuratūros pranešime spaudai.

Rugsėjo 30-ąją, apie 22 val., Klaipėdos miesto policijos komisariato pareigūnai gavo pranešimą apie į griovį įvažiavusį automobilį. Nurodytu adresu atvykę pareigūnai rado nuo važiuojamosios kelio dalies nuvažiavusį „Volkswagen Polo“ automobilį. Įvykio vietoje jokių asmenų nebuvo, o apie jų išskubėjimą bylojo ant žemės šalia automobilio paliktas vyriškas juodos spalvos sportinis batas. Nepavykus susisiekti su nustatytu transporto priemonės šeimininku, mašina buvo nuvežta.

Po keleto valandų į policijos komisariatą kreipėsi pats minėtos transporto priemonės savininkas ir nurodė, kad jo „Volkswagen Polo“ automobilį, panaudodami smurtą, pagrobė trys nepažįstami asmenys. Patikrinus vyro girtumą, jam nustatytas lengvas neblaivumo laipsnis. Pareigūnams pro akis taip pat nepraslydo ir tai, kad pareiškėjas avėjo skirtingus batus. Šią aplinkybę vyras tąkart paaiškino, jog batą pametė per apiplėšimo metu vykusias grumtynes.

Surinkti įrodymai, liudytojų parodymai bei aplinkybė, kad asmens batas buvo rastas ne jo nurodytoje užpuolimo vietoje, o prie nuvažiavusio nuo kelio automobilio, leido įtarti, kad klaipėdietis pats vairavo automobilį, sukėlė eismo įvykį ir pabėgo iš įvykio vietos.

Papildomos apklausos metu vyras pripažino, kad melagingai pranešė apie tariamai jo atžvilgiu įvykdytą nusikaltimą ir apie tai duodamas parodymus, mėgino išvengti atsakomybės dėl vairavimo išgėrus. Klaipėdietis kaltę pripažino ir nuoširdžiai gailėjosi, todėl teismo prašoma jam skirti 8 mėnesių laisvės apribojimo bausmę, įpareigojant dalyvauti elgesio pataisos programoje bei visą bausmės laikotarpį uždraudžiant vartoti psichiką veikiančias medžiagas.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Regionas, Svarbu

Girtas vairavęs kapelionas ir toliau ilsėsis nuo vairo

Pirmos instancijos teismas nesutiko su Jūrininkų ligoninės kapeliono ir Palangos Švč. Mergelės Marijos Ėmimo į dangų parapijos rezidento Sauliaus Stumbros, ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Į teismą siunčiami vagystes ir plėšimus vykdę penki vyrai

Klaipėdos apylinkės prokuratūra praneša teismui perdavusi baudžiamąją bylą, kurioje penki asmenys kaltinami dėl pernai Klaipėdos mieste masiškai vykdytų atvirųjų vagysčių ...
2024-04-18
Skaityti daugiau

Regionas

Kurą dideliais kiekiais pylėsi ir du buvę Kretingos rajono tarybos nariai

Žiniasklaidoje praėjusiais metais pasirodžius informacijai, kad nemažai šalies savivaldybių tarybos narių galėjo jiems skirtas išmokas naudoti neteisėtai, Klaipėdos apygardos prokuratūra ...
2024-03-29
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This