Klaipėdos jaunimo teatro repertuare – jaunųjų teatro profesionalų darbai

Kultūra

Šį sezoną Klaipėdos jaunimo teatras pristato ne tik savo trupės premjeras, bet ir praėjusiais metais baigusių Lietuvos muzikos ir teatro akademijos (LMTA) Klaipėdos fakulteto Vaidybos studijų absolventų keturis darbus. Pirmasis spektaklis „Menas“ lapkričio 7 d. 19 val. bus rodomas Kultūros fabrike.

Eglės Sabaliauskaitės nuotr.

Spektaklis pastatytas pagal prancūzų Yasmina Reza pjesę, kurioje kalbama kiek vertas garsaus menininko tapytas paveikslas ir kiek verta draugystė, kai išsiskiria nuomonės ir įsitikinimai. Būtent tai juokingame ir nenuspėjamame spektaklyje nutiko artimiems draugams Patricijai, Markui ir Ivankai.

Žaismingo ir jaunatviško spektaklio „Menas“ režisierius – Klaipėdos jaunimo teatro aktorius bei LMTA dėstytojas Paulius Pinigis.

„Mums buvo svarbu, kad kruopščiai apgalvoti ir aukštą meninę vertę turintys studentų darbai neliktų dulkėti lentynose bei įsilietų į Lietuvos teatro sceną, o tarp jų – lengvas ir gerą nuotaiką kuriantis „Menas“, – sako P. Pinigis.

„Spektaklis yra apie draugystę ir bandymą tą draugystę išsaugoti, net jei ir gerų draugų nuomonė apie šiuolaikinį meno kūrinį kardinaliai skiriasi“, – pasakoja Aurimas Bareikis, vienas iš aktorių. Kartu jis scenoje vaidina su Elzbieta Girkantaite ir Viktorija Miliauskaite.

„Spektaklyje yra gausu muzikos, komiškų situacijų ir pamatinių jauno žmogaus problemų. Statant šį spektaklį turėjome itin gerą laiką, kur buvo ne tiek darbas, kiek geriausių draugų susitikimas ant scenos“, – sako A. Bareikis.

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

Kultūra

Klaipėdos jaunimo teatras kviečia į premjerą - monospektaklį „Švyturys"

Klaipėdos jaunimo teatras pristato premjerą monospektaklį „Švyturys“. Balandžio 12 dieną, penktadienį, Klaipėdos Kultūros fabrike Pauliaus Pinigio režisuotame spektaklyje pirmą kartą ...
2024-04-08
Skaityti daugiau

Kultūra

Klaipėdos jaunimo teatre - prancūzo režisuota premjera „Būti Alisa“

Prancūzų teatro aktorius ir režisierius Didier Girauldon kartu su Klaipėdos jaunimo teatru pristato premjerą – draminį spektaklį „Būti Alisa“ pagal ...
2024-03-01
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This