Siūlo pradėti apkaltą Remigijui Žemaitaičiui

ELTA

Martyna Pikelytė (ELTA)
2023-11-06

Komentarų: 0

Seimo sudaryta specialioji komisija apsisprendė – yra pagrindas pradėti apkaltos procesą parlamentarui Remigijui Žemaitaičiui. Tokią išvadą komisija patvirtino pirmadienį vykusio posėdžio metu ir antradienį teiks išvadų projektą Seimui.

Remigijus Žemaitaitis siekė tapti Klaipėdos meru. Martyno Vainoriaus nuotr.

„Šiandien yra paskutinė komisijos darbo diena, galutinė išvada jau rytoj bus teikiama Seimui“, – sakė komisijos pirmininkas Arūnas Valinskas.

Toks sprendimas priimtas vienbalsiai. Posėdžio dalyviai pritarė, kad R. Žemaitaičio antisemitiniai pasisakymai pažeidė ne tik Seimo nario pareigas, bet ir Konstituciją.

„Veiksmai, kuriais yra kaltinamas Remigijus Žemaitaitis, nėra tik nesąmonių šnekėjimas ar į žodžio laisvės ribas patenkantis nuomonės reiškimas, tai yra problematiškas ir šiurkštus Konstitucijos pažeidimas, kuris yra nesuderinamas su jo Seimo nario pareigomis ir priesaikos esme“, – pristatydamas išvadų pakeitimus komentavo komisijos pirmininkas A. Valinskas. 

Nors Konstitucinis Teismas teigia, kad tokiu atveju Seimo narys turi priedermę dalyvauti svarstymuose ir pateikti paaiškinimus dėl tiriamų veiksmų, pats R. Žemaitaitis viso komisijos darbo metu nedalyvavo nė viename posėdyje. 

„Išdėstoma visa epopėja komisijos bandymų prisikviesti ir bendradarbiauti su Remigijumi Žemaitaičiu, kaip su asmeniu, kuriam yra taikom apkaltos procedūra. Yra nurodoma net paminučiui mūsų skambučiai, siųsti laiškai, mano žodinis kreipimasis į R. Žemaitaitį Seimo salėje su kvietimu prisijungti prie mūsų komisijos veiklos, na, ir jo reakciją į visus veiksmus. Kvietimo metu jis buvo Seimo salėje ir tą pakvietimą tikrai girdėjo“, – išvadose pateiktus įrodymus aptarė A. Valinskas. 

ELTA primena, kad spalio 19 d. Seimas pritarė specialiosios apkaltos komisijos prašymui skirti daugiau laiko įvertinti naujausius parlamentaro R. Žemaitaičio pasisakymus po „Hamas“ išpuolio prieš Izraelį. Komisijos sudėtį papildė ir trys opozicinių frakcijų atstovai – „darbietis“ Viktoras Fiodorovas, socialdemokratė Dovilė Šakalienė ir Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ narys Tomas Tomilinas.

R. Žemaitaitis savo antisemitiniais pareiškimais ne kartą papiktino tarptautinę bendruomenę. Politikas apkaltino žydus esą vykdžius „lietuvių holokaustą“, viešai dalinosi antisemitiniais pareiškimais.

Dėl apkaltos proceso pradėjimo galutinį žodį turės tarti Seimas.

                                                                                                                                            Kopijuoti, platinti, skelbti ELTA turinį be ELTA raštiško sutikimo draudžiama

 

0 Comments

Submit a Comment

El. pašto adresas nebus skelbiamas. IP adresas bus rodomas viešai. Būtini laukeliai pažymėti * ženklu.

Pranešti klaidą
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

PANAŠŪS STRAIPSNIAI

ELTA

Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankaus Klaipėdos teismo sprendimo

Į Klaipėdos merus kandidatavęs, dabar prezidento posto siekiantis Seimo narys Remigijus Žemaitaitis neskundė jam nepalankios teismo nutarties dėl jo paskelbtos ...
2024-04-27
Skaityti daugiau

Kriminalai ir nelaimės

Remigijui Žemaitaičiui - ir baudžiamoji atsakomybė

Vilniaus apygardos prokuratūra praneša penktadienį baigusi ikiteisminį tyrimą, kuriame Seimo nariui Remigijui Žemaitaičiui pareikšti įtarimai dėl neapykantos skatinimo bei kurstymo ...
2024-04-26
Skaityti daugiau

Miestas, Svarbu

Valdžios pradėta kova Labrenciškėje tęsis 

Beveik 9000 mokesčių mokėtojų eurų pirmoje instancijoje prakišusi Klaipėdos savivaldybė eina va bank ir toliau bando įrodyti savo tiesą ginče ...
2024-04-23
Skaityti daugiau

PARAMA

Jei Jums patinka „Atviros Klaipėdos” žurnalistų rengiami straipsniai ir tikite visiškai atviros bei nepriklausomos žiniasklaidos idėja – paremkite mus, nes į VšĮ „Klaipėda atvirai” sąskaitą pervedama parama yra pagrindinis mūsų pajamų šaltinis.

ATVIRI DOKUMENTAI

VšĮ „Klaipėda atvirai” kiekvieną mėnesį skelbia, kiek per praėjusį sulaukė paramos. Taip pat – detalią atskaitą apie visas praėjusio mėnesio išlaidas.

Čia galite rasti ir portalo Etikos kodeksą bei VšĮ „Klaipėda atvirai” dalininkų sąrašą.

Susipažinti su dokumentais.

INFORMACIJA

Portalas „Atvira Klaipėda” priklauso VšĮ „Klaipėda atvirai”. Plačiau apie įstaigą ir portalą galima paskaityti čia.

Puslapio taisyklės.

Redakcijos tel. + 370 650 77550
el. paštas: info@atviraklaipeda.lt

Pin It on Pinterest

Share This